dymekgizycko - Tą rurką za błotnikiem spływa benzyna, gdy nie trafisz do baku przy wlewaniu. Co do gaśnięcia skutera jeśli dzieje się to tylko przy 3/4 baku i mniej, sprawdź czy pływak, który pokazuje stan paliwa nie robi Ci jakiegoś zwarcia. Jeśli to nie to, możliwe, że kranik (wkręcony w bak od dołu) jest zapchany, i przepuszcza Ci paliwo tylko wtedy, gdy bak jest prawie pełny i na samym dole jest duże ciśnienie. Wyczyść układ paliwowy.
dzięki lulub97 jutro jak wyjeżdze paliwko i mi znowu będzie gasł to sie do biorę do tego kranika bo filtr paliwa to wymieniłem w tym roku A ci pEuGeOcIK dzięki świece zamówię dziś na Allegro
Dzięki lulu97 tylko filtr który po założyłem po serwisowaniu w serwisie ma przejechane 600 km.i nie widać aby był brudny,nie widać żadnego syfu.A dolot powietrza oraz filtr sprawdzałem dwa dni temu i jest ok.Czy któryś z was wie czy ten kranik który wychodzi z zbiornika pełni też funkcję filtra?
Kompendium z zakresu wiedzy olejowej:
http://chudzikj.republika.pl/Technika/Olej/olej.htm
Polecam lekturę, bo warto.
Pozdro :D
mariuszyn79 - kranik ma za zadanie otworzyć się tylko wtedy, gdy skuter jest odpalony. Nie pełni on funkcji filtra. Powinieneś mieć założony filtr paliwa właśnie pomiędzy tym kranikiem a gaźnikiem. Najlepiej jakiś większy, żeby nie brakowało mu oktanów :P
Cześć :)
Chciałbym się Was zapytać, jak wyregulować gaźnik w mojej baśce, rocznik 2013 (żółto-czarny) ok. 210 KM przebiegu, bo troche za dużo pali :D
Jak na razie zdjałem tylko blokadę z tej czarnej pokrywy, odkręciłem ta śróbkę, no i osiagi się zwiększyły o ok. 18km/h.
V-Max ok. 63km/h
Zakręcasz śrubkę od mieszanki paliwo-powietrznej (zakręcasz benzynę), i odkręcasz tą śrubkę o 2 obroty (odkręcasz troszkę benzynki). I jeździsz skuterem. Potem odkręcasz świecę i sprawdzasz jaki ma ona kolor. Jeżeli jest zbyt czarna to troszkę zakręcasz śrubkę (w prawo). Jeżeli jest biała to delikatnie odkręcasz. Świeca musi mieć kolor taki:
Jeżeli gaźnika nie da się wyregulować to zmień dyszę główną na mniejszą.
a jeśli to nie problem podasz mi jakiś schemat jak to zrobić ?
gdzie sa te śróbki ? bo jestem kompletnym lajkiem co do tego skutera.
z góry dzięki ;))
eminempl18 a ile konkretnie masz na myśli, mówiąc o dużym spalaniu?
Jeśli skuter chodzi dobrze to bez wiedzy lepiej nic przy gaźniku nie kombinuj bo możesz tylko pogorszyć sprawę ;)
izdebski12 wydaje mi się, że wkręcając śrubę mieszanki zwiększasz ilość benzyny, a nie na odwrót :) Mogę się mylić.
skuter w tym momencie pali ok. 4,5L.
właśnie zastanawiam się, czy to z powodu że jest po prostu prawie nowy, i ma przebieg ok. w tym momencie 220KM, czy gaźnik jest rozregulowany, bo koledzy mówili mi że niemal każdy Chiński skuter ma rozregulowany gaźnik i to przez to tak dużo pali, a potem na pierwszym przegladzie ustawiaja ten gaznik, a ja nie zamierzam z moim iść na przeglad, (olej syntetyczny już kupiony ;D)
A jaki styl jazdy? Z manetką na full czy normalnie?
I podejrzewam, że może też palić trochę więcej przez to, że jest jeszcze na dotarciu.
Na Twoim miejscu pojeździłbym jeszcze trochę i obserwował spalanie.
Rozregulować jest łatwo, a wyregulować jak nigdy tego nie robiłeś może być trudniej. ;)
ok, sorry że się nie odzywałem tyle ale nie miałem jakoś czasu ;)
ze skuterem już jest coraz lepiej, iglica ustawiona na średni rowek, osiągi spadły o ok. 2km/h i mniejszy zryw na dodatek.
mam jeszcze takie pytanie, gdzie w roterze bassa 2013 są blokady ?
oprócz tej pod tym czarnym dekielkiem na gaźniku ;)
przepraszam za post pod postem, ale zapomniałem dodać że teraz pali mniej, bo ok. 3,2 - 3,5L / 100KM
Witam mam Pytanie :D Co może być spowodowane tym że koło trze mi o amortyzator z tyłu ? :)
Postaw skuter na stopkę centralną, przekręć sprężynę amortyzatora tak by już nie dotykałą koła :)
Już tak kręciłem i to nic nie daje :/ Czy może być np. krzywy amortyzator i czy da się to sprawdzić ?
Witam! Mam Routera od 1,5 miesiąca. Na liczniku ma 1160 km, a teraz aktualnie jest u mechanika... Ale nie martwcie się :) NIc się nie zepsuło tylko miałem stłuczkę (nie z mojej winy). Wszystko chodzi elegancko, nie mam z nim żadnych problemów. Teraz zobaczę jak śmiga bez blokady jak odbiorę z warsztatu, to dam znać :)
Cześć wszystkim.Mam pytanie do starszych użytkowników portalu,no bardziej doświadczonych z punktu mechanicznego.
W czoraj rano wracałem z pracy po drodze która była nie najlepszej jakości ( dużo dziur,piachu,progów zwalniajacych ) no i w pewnym momecie usłyszałem dziwny metaliczny dźwięk jakby coś odlatywało ,stanełem ale nic nie zauważyłem.Z reguły jeździe jak najwolniej po takich drogach.Dojechałem do domu normalnie nie czując nic specjalnego,ale dzisiaj rano jadąc do pracy zauważyłem że kierownicą dziwnie sie klinuje jadąc na wprost,plastiki od kierownicy zaczęły trzeszczeć i Basia zaczęła dziwnie pływać na boki.Wygląda to tak jak był nie mógł złapać równowagi.Czy któryś zna może przyczynę tego?
Witam wszystkich. Ja miałbym innego rodzaju pytanko. Czy może ktoś mi polecić warsztat do którego można się udać w 3Miescie (najlepiej Gdańsk) bo trochę nim przejechałem ale wolałbym żeby ktoś znający się na rzeczy zerknął na niego czy coś czasem się nie odkręca czy coś :) ew+ regulacja gaźnika itp rzeczy. Pozdrawiam :)
Witam. To mój pierwszy post w temacie skuterów. Jestem na etapie zakupu skuterka na dojazdy do pracy i krótkie wycieczki. Praca to 13km dziennie, a wycieczki to max 400 km w obie strony, oczywiście z przerwami. I tu nasuwa się pytanie. Czy Router Bassa ewentualnie Metro City da sobie radę i jaki przebieg nim zrobię bez ładowania kasy w serwis i części? Nie ukrywam, że cena zakupu ma ogromne znaczenie. 2000 PLN to według mnie nieduża suma za skuter. I jak ewentualnie z cenami i dostępnością części? ostatnie pytanie. Jaki silnik w nim drzemie? Czy jest to 139QMB?