Nikt nie doradzi??
Wydaje mi się że odkręcasz skrzydełko i w
jego miejsce przykręcasz kufer.
Niestety ściągnięcie skrzydełka nic nie da. Musiałem dokupić inny stelaż, wymienić i dopiero do niego przykręcałem kufer. Stelaż kupiłem za 29 zł ale widziałem i droższe. Polecam założenie kufra, bo można tam parę podręcznych drobiazgów włożyć no i wygląd na bardziej "poważny" się zmienia.
Trzeba tylko pamiętać, że bagażnik w Bassie jest bardzo delikatny i może udźwignąć max 5kg, co za tym idzie warto oprzeć go o siedzisko jeśli chcesz wozić coś cięższego.
Czołem panowie, mam problem z alarmem firmy cold code. sprawa ma sie tak że wszystko niby dziala, ale gdy chce odpalic skuter z pilota, stacyjka sie wlącza, rozrucznik kreci lecz nie ma iskry, gdy wlazę kluczyk i wlączę zapłon gdy silnik kreci z alarmu to odpali.
romet 727 p 10
przebieg 2900
1.Czy są jakieś różnice między skuterem z salonu, a skuterem z supermarketu?
2.Czy każdy rocznik jest taki sam?
3.Jak wygląda sytuacja z gwarancją?
Kajoj ja się nie znam.
Piscator:
1. Te z salonu są lepiej poskręcane i sprawdzone ale nie zawsze
2. Sprecyzuj pytanie
3. Można powiedzieć, że jej nie ma. Zawsze znajdą Ci coś co pod nią nie podchodzi. Przy tanich chińskich skutach nie opłaca się gwarancja, bo aby ją mieć trzeba jeździć na przeglądy które są drogie. Lepiej samemu podziałać przy skucie, a ewentualną dużą usterkę zgłosić na reklamację (musisz kupić nie na firmę).
Chodzi mi o to czy na przykład rocznik 2011 i 2012 są identyczne pod względem zastosowanych części i tak dalej.
mam pytanko w sprawie Router Bassa 50... poniewaz nie wiem jak blokuje sie kierownice... wiec bylbym wdzieczny gdyby ktos mi pomogl z tym ;D
Kierownica max. w lewo. Kluczyk na wyłączonej stacyjce wciśnij do środka stacyjki i przekręć w lewo po czym wyciągnij kluczyk. Aby odblokować wystarczy przekręcić kluczyk w prawo.
Piscator jeśli chodzi o mechanikę to jestem pewny, że nic się nic zmieniło (ja mam rocznik 2011). Znajomi mają 2012, na oko i ucho pracuje tak samo, te same hamulce (bębnowe), ten sam silnik (139QMB). Różnice to zapewne tylko kosmetyka przedniej lampy i przednich osłon. Cała reszta plastików najprawdopodobniej ta sama.
A więc kwestia co się komu bardziej podoba (mnie osobiście nowszy rocznik, ale po co przepłacać jak wnętrzności i stacyjka te same)
pozdrawiam
No i kwestia to właśnie ewentualna dostępność części - te do starszych roczników są bardziej popularne.
Mi się wydaje, że w związku, iż to model budżetowy to zmieniają tylko wygląd, bo na technikę bym nie liczył może to i dobrze.
Ile maksymalnie warto dać za ten skuter?
1700 zł i ani grosza więcej
izdebski12 napisał:
1700 zł i ani grosza więcej
Ja tam dałem 1900zł i nie żałuje i nie narzekam ; d tylko , że ja nie kupowałem w markecie tak jak wszyscy tylko w sklepie rometa
Dlatego Kamilu przepłaciłeś.
wie ktos jakie sa rolki w romecie 727 premium 10 z roku 2010?
temat odbiegajacy od tematu, ale czy ktos mógłby mi podac zestaw czesci do złozenia całego komputera wraz z obudową. Interesuje mnie procek 4 rdzeniowy, i komputer z przyszloscia, zebym za 1 lub dwa lata niemusial udoskonalac. Moj budżet to jakies 2000zl. bede kupowal czesci po kolei bo musze zarobic troszke. moga byc podawane zestawy nowe jak równiez z uzywanymi czesciami lub czesc nowych a czesc uzywanych (np. kosci ram). dzieki z góry. Podaje swoje gg w razie potrzeby.
PS. dane kontaktowe podam na priv typu gg
W Tesco jest promocja, 1499zł.