nowy wydech ;)
nowy wydech ;)
Jarek no i git z olejami.
Jack zmian wydechu to zachcianka czy coś się sypnęło? Ogólnie niezły zawijas, ciszej chodzi? Mi taki wydech kojarzy się z 2t i niezłym hałasem.
dostawcy taki zabieg stylistyczny ;) chodzi troszkę głośniej i zrywniejszy się zrobił, niektórzy uważają że w 4t zmiana wydechu się nie opłaca a jednak trochę to dało :)
ile taki wydech kosztuje:)?
wracając do tej dziurki
o to fota
http://www.bikepics.com/pictures/2443977/
co to jest za dziura, nic z niej nie leci.
co jaki czas sprawdzać poziom oleju w przekładni, może mi go ubywać czy raczej nie ?
w przekładni jest hipol
Z przesyłką 180.
wracając do dziureczki i oleju no to odp ktoś ?
Mam Jeszcze pytanie,otóż czy można gdzieś dokupić tą zaślepke obok lusterka co jest zaznaczona na zdjeciu? http://w652.wrzuta.pl/obraz/7OY9gE3h4II/takieee
jarek nie ciśnij tak bo nikt tu na forum nie siedzi czekając aż ktoś coś napisze. Ja w tym miejscu mam plastikową zatyczkę zakończoną gumową rurką, wygląda jak jakiś odpowietrznik.
Router_BaSSa... nie pomogę:(
Router_BaSSa w tej zaślepce połamały mi się zatrzaski i przykleiłem na płynny plastik, chyba że ją zgubiłeś to nie sądzę żebyś gdzieś to mógł dostać.
Może ktoś kupował i może mi polecić jakąś aukcje albo gdzie mogę kupić przedłużkę do amorka żeby pasowała do bassy bo wydech jest niebezpiecznie blisko plastiku i muszę go trochę podnieść ;)
a potrzebna mi ta gumowa lurka jest ważna?, mogę jeździć bez tego ?
dajcie zdjęcie jak powinno być to z tą dziurka
coś tani ten olej :( ale no w sumie ja też kupiłem tani:)
http://motoplatforma.com/index.php?p18,olej-silnikowy-mobil-super-2000-x1-10w-40-4l-polsyntetyk
i semisyntetyczny choć nie wiem co to znacz:(
ja kupiłem mineralny http://www.moto-akcesoria.pl/olej-silnikowy-mineralny-valvoline-motorcycle-4t-sae-20w50-1l,p,18562
i chodzi na nim bez zarzutu, ostatnio się mocno grzeje ale to wina piekielnej pogody :( u mnie to jest taka pogoda że pucha gorącym powietrzem:(, czekam tylko na burze, żeby się ochłodziło:)
_Jack napisał:
Router_BaSSa w tej zaślepce połamały mi się zatrzaski i przykleiłem na płynny plastik, chyba że ją zgubiłeś to nie sądzę żebyś gdzieś to mógł dostać.
Może ktoś kupował i może mi polecić jakąś aukcje albo gdzie mogę kupić przedłużkę do amorka żeby pasowała do bassy bo wydech jest niebezpiecznie blisko plastiku i muszę go trochę podnieść ;)
Zgubiłem :(
co ile czasu sprawdza się poziom oleju w przekładni?
czy może jakoś znikać?
witam witam.
Zakupilem wlaśnie cylinder 72ccm do swojego skuterka:). i mam sprawe, czy kupujac cylinder 72ccm musze cos wymieniac oprucz dyszy w gazniku?, gostek w sklepie powiedzial zebym nawet niebral sie za robote dopuki niekupie wiekszej glowicy poniewaz osiagów niebedzie lepszych, co o tym sadzicie? moim zdaniem da rade glowica seryjna. a bym zapomnial, moglby mi ktos podzucic link jak zalozyc cylinder i jak usadowic pierscienie na tloku.
z gory dz:D
romet 727 p10
2040km przelotu. 139qmb
Witam serdecznie brać skuterową ;)
To mój pierwszy post na tym forum, ale nie proszę o żadną taryfę ulgową ze względu na wiek (mam 24 lata) czy ze względu na to że jestem nowy w tym temacie (mam mózg)
Po przeczytaniu niniejszego tematu, oraz kilku innych zamierzam dołączyć do zacnego grona posiadaczy Routera Bassy. Wiem czego się spodziewać, bo brat ma Zumico Quick (dwa lata jazdy po Warszawie dzień w dzień w sezonie oraz czasem jazda w zimę i skuter nie robi problemów), czyli jak to mówią zgryźliwi, "chinola". Zastanawiam się czy jest sens kupować Bassę (Basse?) teraz, tzn. na koniec sezonu w wysokiej cenie? A może lepiej poczekać na przyszły sezon?
Pozdrawiam serdecznie!
Kajoj ja niestety nie pomogę.
Vigor moim zdaniem jeśli Ci się nie pali to poczekaj na wyprzedaż rocznika 2012, lub na wiosnę. Dostaniesz skuta rok młodszego. Wiedząc, że Basie chodzą po 1500-2200 raczej poczekałbym na ten niższy próg, bo rok temu tyle kosztował, a w tym podobnie, tylko w różnych miesiącach różnie to wyglądało.
dostawcy, niby mi się nie pali... (ale ciągnie mnie do własnego skuterka już teraz)
Można teraz trafić Bassę (2012) za 1699 zł.
Z drugiej strony (OT), znalazłem na stronie MediaExpert.pl skuter ZongShen ZS 50 QT 8 (http://www.mediaexpert.pl/katalog/skutery/skuter-zongshen-zs50qt-8-zoty-2009,18144.html) Do plusów można zaliczyć cenę, kuferek oraz hamulec tarczowy z przodu. Do minusów (?) rocznik - 2009.Niestety wujek google nie podaje szczególnie dużo informacji o nim. Jest test na skuterowo.com, ale to troszkę zbyt mało. Obawiam się czy powyższy skuter to nie przykład prawdziwości maksymy "Chińskie jest złe".
Co o tym myślicie? 1700 zł za Bassę ujdzie? Czy może zaryzykować ZongShen?
Pozdrawiam!
###EDIT###
Jeszcze zastanawia mnie kwestia znalezienia serwisu ZongShen w pobliżu Warszawy, bo jeśli się okaże że na serwis trzeba skuter zawozić 300 km, to ja podziękuję...
Witam, mam Baśkę z 2011, na liczniku niecałe 6.000km i mam pewien problem. Skuter po rozgrzaniu zaczyna przerywać, np. jadąc 45km/h, trzymając manetkę w miejscu, skuter nie jedzie równo tylko przyśpiesza-przestaje-przyśpiesza-przestaje. Jak odkręcę do oporu - jest ok. Podobnie jest przy ruszaniu, odkręcając manetkę skuter przez chwile się "dławi" i dopiero po chwili rusza. Na zimnym silniku wszystko jest w porządku. Gaźnik świeżo po czyszczeniu i regulacji. Co więc innego może być nie tak? Świeca? Filtry? Proszę o pomoc. Z góry dzięki ;)
Vigor znalazłem dwa ZongShen tego modelu i jeden wygląda jak Baśka, a drugi inaczej i jego cena to 4500 zł, niestety Twój link nie działa. Podstawowe pytanie co tam jest za silnik i czy jest trwały i czy są części. Zaletą Basi jest to, że ten klon produkowany jest od lat i części w bród, a i sprawdza się jakościowo.
SERWIS? Pytanie po co? Wszyscy polecają olać serwis i gwarancję, więc i Ty sobie odpuść, znajdź ewentualnie w okolicy jakiegoś mechanika, który bawi się w chiny. Podstawowe rzeczy eksploatacyjne będziesz robił sobie sam. Pytanie gdzie będziesz trzymał skuta? Jeśli w miejscu gdzie zima może mu zaszkodzić to poczekaj na wiosnę.
pitt ja nie pomogę, ale na Twoim miejscu najpierw bym wszystko przeczyścił, a jak to nie pomoże to do mechanika. Daj znać co to było.
ZongShena ma mój kumpel i nie narzeka za to ja mam Basse i też nie narzekam :D