Wszystko o Router Bassa, opinie, porady itd.

u mnie nie pada, ale taka mizerna bez słońca jest, ale dla silnika lepiej bo chłodniej^^

Router_BaSSa... napisał:

Wiecie może ile kosztuje rejestracja nowego skutera Router Bassa 2012?Czeba robić przeglad techniczny?

Nie trzeba robić przeglądu bo nowa ma "przegląd" ważny 5 lat

Jarek626
Większość odpowiedzi na Twoje pytania jest na tym forum, poczytaj je. To zapewne powód dla którego nikt Ci nie odpowiada bo ile można pisać o tym samym.
Tablica ma swoje miejsce, niestety nie zbyt dobrze wymierzone ale kto tam na to patrzy.
To wycie na początku to norma w tych zabawkach. Sprawdź ewentualnie czy wszystko masz dokręcone.
coś się stanie jak oleje wymienię przy 200/250 km ? Zrobisz coś dobrego dla swojego skuta.
ile benzyny w chodzi do baku bassy ? to masz w książce serwisowej ale mi wchodzi 05-1 l więcej, rezerwa 1,5l.

DeelBeat a czy czasem Bassa którą posiadasz nie jest motorowerem?
W Bassie moduł nie jest zablokowany.

Router_BaSSa temat rejestracji tez był klepany. Około 120 zł ale zadzwoń do urzędu. Przegląd wymagany po 3, a potem co 2 lata.

RmOaUtTeEuRs przegląd nie 5 lat ale jak napisałem powyżej. Moja Basia ma rejestracje 24.04.2011 i ważne badania do 2014 roku. Pytałem też na stacji, potem co dwa lata.

dostawcy - Nieee... Moja Bassa jest skuterem ;d

Mogłaby mieć chociaż manualne biegi, to więcej frajdy by było podczas jazdy ;d

DeelBeat, a znasz definicje skutera i motoroweru, wiesz co to i to jest? Poczytaj, a dowiesz się, że motorower już masz.

Razi mnie nie wiedza ludzi w tak podstawowych sprawach, przecież interesujesz się skuterami, a jeżdżąc motorowerem powinieneś znać kodeks drogowy a co za tym idzie definicje co to takiego motorower.

Wiem, że motorower to pojazd jednośladowy, z konstrukcją, która nie pozwala na przekroczenie prędkości 45 km/h :)

Poza tym... Czepiasz się szczegółów ;d

Poza tym x2... Niech Ci będzie, w takim razie ja bym chciał motorower z manualną skrzynią biegów (lepiej?).

Dostawczy:

tę tablice to już zrobiłem, nie wiem tylko kto przykręcał uchwyt pod tablice, ale zeza to miał, poprawiłem :)

DeelBeat:

ten skuter jest przeznaczony na miasto :D na zakupy itd.:D

A ja swoim jeżdżę nieraz po takich dziurach że samochód to by zawieszenie mógł sobie uszkodzić :D

nie moja wina że kolegów mam na drogach polnych a raczej terenowych:D

a tak po za tym

jaki mam kupić olej do silnika :) i ile wlać aż się przeleje?

olej zmieniać na ciepłym czy zimnym silniku ?

do przekładni może być hipol ?

DeelBeat może dla Ciebie brak znajomości przepisów to szczegół ale dla mnie nie.
Po podanej definicji prawie wiesz co to motorower.

jarek racja z tą tablicą.
Jaki olej i ile (masz też miarkę w skucie) lać masz w instrukcji albo na tym forum.
Olej zawsze zmienia się na silniku ciepłym, o olejach do przekładni też tu pisali.

kupiłem olej valvoline 4t 20W50 sae motorcycle oil

czy ten olej będzie dobry, mogę go też użyć do przekładni ?

zmieniłem olej w silniku na ten co podałem

w przekładni jeszcze nie,

oleju było trochę mało tak gdzieś o 200 mml :( jak spuściłem

nie wiem czemu,

nie wiem czy to normalnie w chińczyku, ale mój jest dosyć głośny, nie raz też samo koło się kręci na stopce :( czemu tak jest ?

jeszcze muszę wymienić olej w przekładni, wlać ten co do silnika czy wlać hipolu ?

wymieniłem olej w przekładni i jest lepiej

ale chyba zgubiłem jedna śrubkę, koło śrubki spustu oleju sa dwie srubki od silnika czy jedna bo ja mam jedną i dziurę :( pod spodem nie zboku silnika tylko dwie srubki obok siebie ?

jak tam macie jedną czy dwie?

jarek676 napisał:

nie raz też samo koło się kręci na stopce :( czemu tak jest ?

Też Tak mam wie kotoś co to może być?Jak sie dobrze zagrzeje to jest ok.

ja jak odpalam to ma duże obroty, a jak pojadę kawałek i stanę to tak spadną i normalnie cicho chodzi ? czemu tak jest

jarek676 napisał:

ja jak odpalam to ma duże obroty, a jak pojadę kawałek i stanę to tak spadną i normalnie cicho chodzi ? czemu tak jest

Dokładnie to samo.

właśnie czemu tak jest ktoś się wypowie?

W sumie to i mnie to ciekawi ;d

Niby rozgrzany, to nie powinien gasnąć, mieszanka wyregulowana, obroty wyregulowane, a tu nagle na krzyżówkach czasem gaśnie, więc trzeba mi manetką obroty zwiększać, żeby nie zgasł ;x

mi nie gaśnie, moim zdaniem przed odpalenie u mnie rano jest za mało paliwa w tym filterku i za czym zleci no to tak silnik szaleje , ja mam zamiar kupić samochodowy filterek jest chyba trochę większy , to może już tak nie będzie

Ludzie kochani już nie dyskutujcie nad problemem obrotów. To się nazywa ssanie i jest to wiedza podstawowa. Skut ma je automatyczne i jak jest zimny to podnosi ów ssanie obroty, dlatego jest głośniej i kręci się koło, to normalne.

Co do śrubek zrób zdjęcie i pokaż o co Ci chodzi.

Olej do skrzyni wlałeś raczej zły bo ma być 80W, a wlałeś 20W50.

olej do przekładni wlałem hipol 80W
a do silnika ten co napisałem, ten gościu w sklepie powiedział że jest nawet lepszy :)

ten wlałem do silnika:

olej valvoline 4t 20W50 sae motorcycle oil