u mnie nie pada, ale taka mizerna bez słońca jest, ale dla silnika lepiej bo chłodniej^^
Nie trzeba robić przeglądu bo nowa ma "przegląd" ważny 5 latRouter_BaSSa... napisał:
Wiecie może ile kosztuje rejestracja nowego skutera Router Bassa 2012?Czeba robić przeglad techniczny?
Jarek626
Większość odpowiedzi na Twoje pytania jest na tym forum, poczytaj je. To zapewne powód dla którego nikt Ci nie odpowiada bo ile można pisać o tym samym.
Tablica ma swoje miejsce, niestety nie zbyt dobrze wymierzone ale kto tam na to patrzy.
To wycie na początku to norma w tych zabawkach. Sprawdź ewentualnie czy wszystko masz dokręcone.
coś się stanie jak oleje wymienię przy 200/250 km ? Zrobisz coś dobrego dla swojego skuta.
ile benzyny w chodzi do baku bassy ? to masz w książce serwisowej ale mi wchodzi 05-1 l więcej, rezerwa 1,5l.
DeelBeat a czy czasem Bassa którą posiadasz nie jest motorowerem?
W Bassie moduł nie jest zablokowany.
Router_BaSSa temat rejestracji tez był klepany. Około 120 zł ale zadzwoń do urzędu. Przegląd wymagany po 3, a potem co 2 lata.
RmOaUtTeEuRs przegląd nie 5 lat ale jak napisałem powyżej. Moja Basia ma rejestracje 24.04.2011 i ważne badania do 2014 roku. Pytałem też na stacji, potem co dwa lata.
dostawcy - Nieee... Moja Bassa jest skuterem ;d
Mogłaby mieć chociaż manualne biegi, to więcej frajdy by było podczas jazdy ;d
DeelBeat, a znasz definicje skutera i motoroweru, wiesz co to i to jest? Poczytaj, a dowiesz się, że motorower już masz.
Razi mnie nie wiedza ludzi w tak podstawowych sprawach, przecież interesujesz się skuterami, a jeżdżąc motorowerem powinieneś znać kodeks drogowy a co za tym idzie definicje co to takiego motorower.
Wiem, że motorower to pojazd jednośladowy, z konstrukcją, która nie pozwala na przekroczenie prędkości 45 km/h :)
Poza tym... Czepiasz się szczegółów ;d
Poza tym x2... Niech Ci będzie, w takim razie ja bym chciał motorower z manualną skrzynią biegów (lepiej?).
Dostawczy:
tę tablice to już zrobiłem, nie wiem tylko kto przykręcał uchwyt pod tablice, ale zeza to miał, poprawiłem :)
DeelBeat:
ten skuter jest przeznaczony na miasto :D na zakupy itd.:D
A ja swoim jeżdżę nieraz po takich dziurach że samochód to by zawieszenie mógł sobie uszkodzić :D
nie moja wina że kolegów mam na drogach polnych a raczej terenowych:D
a tak po za tym
jaki mam kupić olej do silnika :) i ile wlać aż się przeleje?
olej zmieniać na ciepłym czy zimnym silniku ?
do przekładni może być hipol ?
DeelBeat może dla Ciebie brak znajomości przepisów to szczegół ale dla mnie nie.
Po podanej definicji prawie wiesz co to motorower.
jarek racja z tą tablicą.
Jaki olej i ile (masz też miarkę w skucie) lać masz w instrukcji albo na tym forum.
Olej zawsze zmienia się na silniku ciepłym, o olejach do przekładni też tu pisali.
kupiłem olej valvoline 4t 20W50 sae motorcycle oil
czy ten olej będzie dobry, mogę go też użyć do przekładni ?
zmieniłem olej w silniku na ten co podałem
w przekładni jeszcze nie,
oleju było trochę mało tak gdzieś o 200 mml :( jak spuściłem
nie wiem czemu,
nie wiem czy to normalnie w chińczyku, ale mój jest dosyć głośny, nie raz też samo koło się kręci na stopce :( czemu tak jest ?
jeszcze muszę wymienić olej w przekładni, wlać ten co do silnika czy wlać hipolu ?
wymieniłem olej w przekładni i jest lepiej
ale chyba zgubiłem jedna śrubkę, koło śrubki spustu oleju sa dwie srubki od silnika czy jedna bo ja mam jedną i dziurę :( pod spodem nie zboku silnika tylko dwie srubki obok siebie ?
jak tam macie jedną czy dwie?
jarek676 napisał:
nie raz też samo koło się kręci na stopce :( czemu tak jest ?
Też Tak mam wie kotoś co to może być?Jak sie dobrze zagrzeje to jest ok.
ja jak odpalam to ma duże obroty, a jak pojadę kawałek i stanę to tak spadną i normalnie cicho chodzi ? czemu tak jest
jarek676 napisał:
ja jak odpalam to ma duże obroty, a jak pojadę kawałek i stanę to tak spadną i normalnie cicho chodzi ? czemu tak jest
Dokładnie to samo.
właśnie czemu tak jest ktoś się wypowie?
W sumie to i mnie to ciekawi ;d
Niby rozgrzany, to nie powinien gasnąć, mieszanka wyregulowana, obroty wyregulowane, a tu nagle na krzyżówkach czasem gaśnie, więc trzeba mi manetką obroty zwiększać, żeby nie zgasł ;x
mi nie gaśnie, moim zdaniem przed odpalenie u mnie rano jest za mało paliwa w tym filterku i za czym zleci no to tak silnik szaleje , ja mam zamiar kupić samochodowy filterek jest chyba trochę większy , to może już tak nie będzie
Ludzie kochani już nie dyskutujcie nad problemem obrotów. To się nazywa ssanie i jest to wiedza podstawowa. Skut ma je automatyczne i jak jest zimny to podnosi ów ssanie obroty, dlatego jest głośniej i kręci się koło, to normalne.
Co do śrubek zrób zdjęcie i pokaż o co Ci chodzi.
Olej do skrzyni wlałeś raczej zły bo ma być 80W, a wlałeś 20W50.
olej do przekładni wlałem hipol 80W
a do silnika ten co napisałem, ten gościu w sklepie powiedział że jest nawet lepszy :)
ten wlałem do silnika:
olej valvoline 4t 20W50 sae motorcycle oil