1. było milion razy ... po 300 km, następnie co 2 tysie. Można jeszcze po 30km jak ktoś chce (niektórzy uważają, że w silniku w tym czasie jest dużo opiłków metalu, których warto się pozbyć)
2. najlepiej po dotarciu czyli gdzieś w okolicach 1000 km.
3. pójdzie tyle co i po dotarciu czyli jakieś 70 licznikowe, może trochę więcej ale jeżdżenie z taką prędkością w okresie docierania nie wróży niczego dobrego.
1. Po 300 km, później co 1,5-2 tysiące km
2. Ja ściągnąłem blokadę po 500, bo za bardzo go muliło, jednak do 1000 nie przekraczałem 55 km/h.
3. Mi idzie licznikowe 70, GPS'em nie sprawdzałem ;x
Jeszcze jakieś pytania? ;d
Hmm... Sorki za double'a...
Ściągał ktoś z Was może plastiki z kierownicy?
Odkręciłem wszystkie śrubki jakie widziałem (było ich chyba 5) i lusterka...
Lekko ciągnę i się zrywa jeden zaczep (nie urywa, tylko wyskakuje ;x), ale dalej już nie idzie. Boję się mocniej pociągnąć, bo mogę złamać coś ;d
DeelBeat napisał:
Hmm... Nie ma blokad na gaźniku i okolicach? Dziwne, ale może być jeszcze zblokowany filtr powietrza oraz wariator .
Nie wiem czy to prawda, ale kilka razy spotkałem się z "tekstami" typu, że blokadą jest również mały filtr paliwa.
Możesz mieć też jeszcze ostatecznie zablokowany moduł, przez co więcej nie pojedziesz, zanim go nie odblokujesz ;x
A jak kolego ten moduł odblokować...?
Jak poznać że jest wogóle zablokowany...?
Jak jest zablokowany to Ci nie wchodzi skuter na wysokie obroty i jak się rozpędzisz np. do 50 km/h z górki, to zaraz za nią zaczyna Ci dusić skuta do ok. 25 km/h i wszystko wraca po chwili do normy ;x
Odblokować? Kupić odblokowany na allegro, albo kiedyś był taki kabelek, który się przecinało, ale nie wiem, gdzie tego szukać, więc z odblokowaniem modułu nie pomogę ;x
Witam, u mnie już 2900 na liczniku i już czeka mnie wymiana okładzin w tylnych hamulcach. Przy 2700 wymieniłem cały gaźnik na nowiutki, moduł i więcej blokad nie ma w roczniku 2012. Po za tym zmieniłem tylną lampę na led i wygląda bardzo przyzwoicie ;) Naprawdę skuterek godny polecenia, 20 km dziennie do pracy i brak większych wydatków :) Nie wiem jak Wy tym małym skuterem jeździcie że wyciągacie ponad 70 bo u mnie przy wzroście 187 65 to max. Wszystko zależy od wagi i wzrostu ;)
Pozdrawiam
Mam 178 wzrostu i ważę 60 kg ;x - Ale idzie mi tej 70 jak się chwilę nagrzeje ;d
Siemka. Mam Routera Bassa od roku . Przejechałem 500km i leciałem 50 km/h do 55 km/h .Chciałem szybciej więc odkręciłem śrubkę od obrotów i wyciągam 60 km/h . Waże ok . 70 kg i chciałem zapytać czy może się coś zepsuć jeśli ciągle będę leciał 60 km/h?
Dzięki za odpowiedzi i mam następne pytanie
Czy stare basie różnią sie od nowych tylko kastą ?
Czy dobre dotarcie wpływa na póżniejszą prace silnika ?
Kuuuuur** bylem w sklepie po skuter i mówili że wszystkie wyprzedali pojechałem do dwóch następnych tak samo dostawa będzie dopiero w środe lub wtorek ;[
Wczoraj w Carrefourze widziałem dwa Torosiki F16 - to samo co Bassa, a według mnie w tym malowaniu wyglądają lepiej.
marek135 napisał:
Siemka. Mam Routera Bassa od roku . Przejechałem 500km i leciałem 50 km/h do 55 km/h .Chciałem szybciej więc odkręciłem śrubkę od obrotów i wyciągam 60 km/h . Waże ok . 70 kg i chciałem zapytać czy może się coś zepsuć jeśli ciągle będę leciał 60 km/h?
Jeżeli nie dotarłeś, to będzie Ci później jechał zamiast 65-70 km/h, to 60 km/h ;x
Poza tym silnik się szybciej zatrze, a kolejna osoba będzie narzekała na "chińskie gówno" ;x
DeelBeat ile ty jechałes w okresie docierania ?
Łukasz181197: przy docieraniu po prostu bardziej go oszczędzaj, przy dłuższej jeździe daj mu odetchnąć, nie suń cały czas na pełnym gazie i daj silnikowi popracować na wszystkich obrotach i będzie dobrze ;) jak dobrze dotrzesz to będzie Ci długo służył ;)
DeelBeat: przy nawet tak malej różnicy jest to odczuwalne na tak małym skuterku ;)
Do 50 km/h po pierwszych 300 km i co 5-10 km jechałem 60 km/h przez chwilkę, żeby go w przyszłości nie zamulało ;x
I tak do 900 km, później jeździłem już jak chciałem ;x
Następne pytanie czy moge basse położyć w pozycji leżącej w samochodzie [kombi] i czy sie on nie porysa i olej nie wyleje ?
Olej nie powinien się wylać, ponieważ wszystko jest dokręcone (mam taką nadzieję, że jest ;p)...
Porysować się? Odkręć najlepiej lusterka (no chyba, że Ci nie zamontowali na start) i połóż go na jakimś miękkim materiale, wtedy Ci się nie powinno nic zarysować... No chyba, że nagle z prędkości 100 km/h zachce Ci się hamować, wtedy może być niemiło ;x
Pietro napisał:
Już nic nie leję, bo sprzedałem skuter...Kolejny kupię po sezonie i prawdopodobnie, również będzie to Kymco. Lałem samochodowego Castrola 15W40 SG, lub jeśli chciałem bzyknąć dalej od domu ok 200km w jedną stronę, a zbliżała się wymiana oleju, zalewałem droższym motocyklowym Castrolem o większej lepkości 20W40 SG. Silnik miał pojemność 150cm.
czy to ten olej? http://allegro.pl/olej-castrol-motor-4t-actevo-20w40-1l-i2484276573.html moge go zalać w skuta ?
Czy ten olej też może być http://www.mediaexpert.pl/katalog/akcesoria-do-pojazdow/olej-do-skuterow-zipp-4t,13383.html
Ja leje tego zipa i nic złego się nie dzieje :D
A czy opłaca sie zmienićolej po 30 km ?
Bo wyczytałem na jakieś stronie że warto zmienićolej bo dużo opiłków jest
Nawet trzeba :P