A moglibyście polecić jakiegoś nie chińczyka?
Kymco, Sym, Aprilla, Gillera, Honda, Piaggio
danio5553 raczej nikt kto działa na forum nie lubi odpowiadać na pytania na które już ktoś odpowiedział. Ja zanim kupiłem skuta przeczytałem chyba wszystko co było w necie.
Różne są opinie ale to Ty musisz podjąć decyzję, nigdzie nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi. Proszę tylko abyś nie zadawał pytań na forum Bassy o innych skutach, gdyż od tego są inne fora.
Jeśli chodzi o hamulce to są oczywiście słabsze niż tarcze co jest oczywiste ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Mam moto na tarczach i wiem, że jadąc nim mogę na więcej sobie pozwolić.
Jeśli szukasz skuta dla siebie załóż osobny wątek, napisz swoje wymagania, budżet, a na pewno forumowicze pomogą Tobie w wyborze.
Życzę powodzenia, a jak trafi się Bassa zapraszam do dzielenia się wrażeniami.
Ja na swojej Basi czuję się bardzo pewnie i na trochę szerszych zakrętach często z prędkością 65 km/h jadę ;p
Na tych węższych i o mniejszym kącie (np. równe 90 stopni) lecę i tak nawet do 55 km/h ;p
O hamowanie się nie boję, bo dobrą regulację zrobiłem i hamują prawie jak tarcza w razie czego ;p
Przepraszam za powielanie pytań i pisanie nie na temat.
A mi dziś 800 na liczniku pękło :D
Gratki Matek ;pp
Ja mam coś blisko 1200.
A tak wgl... Wiecie ile jest rezerwy w Baśce? Przedwczoraj jechałem niby już na tej rezerwie po około 80 km przejechanych, a to, że byłem obok CPN'u to zatankowałem...
Do pełna weszło za niecałe 15 zł ;/ (przecież kuur*piip* rezerwa była!)
Czerwone pole to podobno 1.5 L.
Ale u mnie w F16 (a przecież to to samo) zeszło mi już równo z początkiem czerwonego pola patrząc od dołu, strach w oczach niezły bo do stacji miałem 15km przez wsie więc bym pchał ze trzy godziny.
Zatankowałem pod korek i weszło 4.02... więc wychodzi na to, że w baku 5L jest jakieś 2-2.5L rezerwy :D
No fakt... Ale ja mam często tak, że na rezerwie przejadę raz 10 km i mi już nie pali, albo przejadę nawet 60 km i jeszcze daje radę na stację. . .
Nie ogarniam tego, co się dzieje w moim baku ;pp
//edit
Za tydzień chyba stanę się posiadaczem nowego sprzętu, ale tym razem czterokołowego...
Buggy był, czas na Quada! Bashan 200 nadchodzi ;p
DeelBeat
Nie ma co się denerwować ja na wskaźnik nie patrze wcale, a jak chcę sprawdzić ile mam wachy to otwieram sobie bak i lookam.
Tobie też radzę tak robić bo jak pojedziesz gdzieś dalej i ci paliwa zabraknie to będzie lipa :D
No i właśnie z tym jest problem. . . Przed tankowaniem za 15 (do pełna o dziwo) sprawdzałem jeszcze ile mam tego paliwa, bo jechałem z siostrą i z połowy baku w 7-8 km zrobiła mi się rezerwa ;/
Niby było, że mam już praktycznie sucho.
Mooże magia? Wtf? ;d
Nie patrz na wskaźnik paliwa bo te w skuterach ( szczególnie chińskich ) są strasznie nie dokładne o czym się już przekonałeś. Najlepiej jest sprawdzić raz ile silnik spala na 100 i jak już będziesz wiedział to automatycznie będziesz wiedział ile możesz zrobić na jednym zbiorniku dodatkowo zaglądając do zbiornika.
Jakie "unowocześnienia" wprowadzono w bassie od poczatku jej produkcji...?
Może mi ktoś przedstawić historie zmian i ewolucji jakie przechodziła bassa...?
ja mam stara wersje bassy to napewno zmiany w wygladzie teraz wyglada lepiej i zmiana w wskazniku predkosci ja mam do 60km/h max a teraz jest 80 i roznie bywa z blokadami w starszych jest ich duzo a w nowszych niektorych podobno nie ma
W nowszych to zauważyłem jak dotąd tylko na gaźniku. . .
Po jego odblokowaniu Bassa idzie 70 ;d
DeelBeat napisał:
W nowszych to zauważyłem jak dotąd tylko na gaźniku. . .
Po jego odblokowaniu Bassa idzie 70 ;d
Może mi kolega dokładniej napisać gdzie ta blokada jest...?
Jeżeli chodzi o blokade pod czarnym dekielkiem na górnej częsci gaźnika jak to ktoś wcześniej podpowiadał, nie mam tam żadnej śruby zabezpieczającej podobnie jak przy ramieniu od linki gazu (jest tylko regulacja obrotów)
...?
@up -- Może zrób zdjęcie gaźnika i jego okolic to Ci podpowiemy, gdzie masz tę blokadę.
Powinna być albo pod dekielkiem śrubka, albo obok regulacji obrotów ;d
DeelBeat napisał:
@up -- Może zrób zdjęcie gaźnika i jego okolic to Ci podpowiemy, gdzie masz tę blokadę.
Powinna być albo pod dekielkiem śrubka, albo obok regulacji obrotów ;d
No właśnie pod dekielkiem nie mam śrubki, aczkolwiek takowa musiała być bo jest miejsce do jej wkręcenia na środku...
Obok regulacji obrotów nie na nic co by mogło świadczyć o jakiejkolwiek blokadzie.
Skuter zakupiony 2 miesiące temu więc może zastosowano tam jakieś inne blokady... (zakupiony nie w tesco)
Wygląda na to że blokady miałem zdjęte już w sklepie ale pomimo ich braku nie mam takich fajerwerków jak wszyscy piszą 60,70 czy nawet 80km/h jedyne co udało mi się osiągnąć na prostej to max 55km/h i to wszystkie pieniądze... przeważnie przy 45km/h kończą się możliwości tego chińczyka.
Więc jest blokowany w inny sposób... tylko jaki...?
Hmm... Nie ma blokad na gaźniku i okolicach? Dziwne, ale może być jeszcze zblokowany filtr powietrza oraz wariator .
Nie wiem czy to prawda, ale kilka razy spotkałem się z "tekstami" typu, że blokadą jest również mały filtr paliwa.
Możesz mieć też jeszcze ostatecznie zablokowany moduł, przez co więcej nie pojedziesz, zanim go nie odblokujesz ;x
Cześć jutro kupuje ze strym baśke z mediaexpert mam pytania:
1.po ilu kilometrach zmienić olej ?
2.Kiedy ściągnąć blokady ?
3Ile pójdzie nowa baśka na dotarciu ?