ziulek na gaźniku masz taki czarny dekielek musisz go odkręcić, jak odkręcisz to będziesz miał do niego taką śrubkę przykręconą i po prostu musisz tą śrubkę wykręcić.
Witam Niestety zadniej śrubki pod tym dekielkiem nie widze, jest coś w rodzaju gumowej membramy i sprężynka... Pod tym zaworek igiełkowy czy dysza jak to zwac z rozmiarem J50
Kolego z Torunia, a jak się baśka sprawuje po tym diabelskim przebiegu? Jakieś awarie? pacza co masz za basse? Ja mam budzik wyskalowany do 80 km/h, jak chcesz podawać Vmax to tylko po prostej bez wiatru. Co za wyczyn podawać z górki, z tej to Ci rowerem szybciej nie jeden pojedzie.
Witajcie. Zamierzam kupić skuterek Router Bassa. Będzie to mój pierwszy skuter. Chciałbym się dowiedzieć jakie awarie mogą się przydarzyć i kiedy pierwsza wymiana oleju. Wyczytałem jeszcze że często trzeba regulować hamulce?Czy to prawda? I ostatnie.Czy występują Routery Bassa z przednim hamulcem tarczowym? Liczę na konkretne i ciekawe odpowiedzi. Pozdrawiam
danio, - wszystko może się zdarzyć, wiele zależy od tego jak się użytkuje i dba o skuter. z reguły są to drobnostki typu jakaś regulacja, przeczyszczenie styków w elektryce, popsikanie Wd-40. - pierwsza wymiana oleju po 300km (niektórzy wymieniają dodatkowo po 30 km) - czemu często ? raz wyregulujesz i jeździsz - bassa nie, są natomiast identyczne skutery innych marek z tarczą np. zipp basic
Naciskasz klamkę i hamują :) Hamulce są bębnowe, jak chcesz stawać na przednim kole to szukaj czegoś z tarczą ale do normalnej jazdy w zupełności wystarczają.
Serwisowanie w ASO ma ten plus, że utrzymujesz gwarancję. Ponadto jeśli to dobry serwis to faktycznie zadbają odpowiednio o skuter. Wiadomo, znają się lepiej niż początkujący użytkownik. Natomiast (niestety) w wielu serwisach mają gdzieś nasze skutery. Za przegląd kasują 150 zł i zamiast wszystko posprawdzać, wyregulować itd wymieniają tylko olej (koszt w sklepie ok 30-40 zł) i koniec.
Decyzja jak zawsze zostaje po stronie właściciela.
Kymco się cieszą bardzo dobrą opinią. Są praktycznie bezawaryjne i znacznie lepiej wykonane niż chińczyki. Tylko ten 2008 to znaczy nowy ale stał 4 lata czy używka ?
727 w 2012 przeszedl maly lifting i ma tarcze z przodu. Ponizej 2011 to to samo co bassa. Ale jezeli myslisz o chinczyku to raczej nowy, nie patrz na uzywane.