he ja prezez 300km jezdzilem 35-40km/h po 300km juz 55-60 a okolo 500km 75km/h na blokadach, gdy je zdjalem pocinal 85, wymienilem glowice i tlko i teraz kolo 100:)
ja zdjalem tylko 2 blokady i nic wiecej nie robilem skuter bassa 50 ma przejechane 4007 km i nie narzeka blokady sciagnalem z filtra powietrza i kolo gaznika taka srubka blokujaca przepustnice. moj skuter podobno leci ok 90 km/h nwm bo na liczniku mam tylko 60 :P ale kolega jechal odblokowanym zippem shockiem i nie mogl mnie dogonic z gorki on mial ok 90 na h ale sie pochylilem takze wiec wiecie bez tuningu tez idzie ladnie ja o niego nie dbalem przyznaje ale idzie dobrze
Pacza. A jak odblokowywałeś filtr powietrza to zmieniałeś dyszę, czy coś?
A z tą śrubką pod dekielkiem... Wykręciłeś ją i obciąłeś plastikowy kawałek, czy tylko ją wkręciłeś? ;p
Ja mam tylko wkręconą(w dodatku z nakrętką) i nadal czuję, że przy końcówce manetki obroty już nie wzrastają, a jeszcze mogę trochę kręcić ;p
DellBeat nick wziął się z czego innego ale fakt pasuje:)
Docieranie to temat rzeka i jest wiele opinii. Ja wyznaję tą aby nie katować skuta do 1 tys, (ale czasem mu przy gazować) często wymieniać oleje bo z nowego trochę opiłków się zeskrobuje.
Pacza też jestem ciekaw co z filtra wyjąłeś.
Norbert nie boisz się jeździć 100 km/h takim skutem?
Hm... A w filtrze powietrza nie ma takiej plastikowej rurki?
Właśnie przymierzam się ją gdzieś za niedługo ściągnąć, ale chyba trzeba będzie wymienić jeszcze dyszę. Prawda? ;p
Wcale nie ja nic nie robilem tylko sciagnalem ta blokade w filtrze i nic nie obcinalem przyspieszenie od 45 do 60 to juz pikus jeszcze slabo od 30 do 45 ale to moze przez wariator teraz mam 4500 km przejechane ;D ja tylko ten kawalek plastiku co przeplyw w filtrze blokowal wyciagnalem i nic wiecej ;))
Witam. Mam problem router nie jedzie.Dwa dni temu jechałem i po 2 km zaczął tracić prędkość i ledwo dojechalem . Na drugi dzień po kilku km już wogole stanął, a dziś odpalam dodaje gazu ale router nie jedzie Na stopkach kręci się koło . Co może być przyczyna ? Router ma dopiero 650 km przebiegu.
ściagales jakies blokady?? albo tuning jakis?
deel beat jesli chodzi ci o srubke przy manetce na sprezynce to blokada na predkosc wiec ja wykrec w cholere i masz jeszcze kolo tego taki plastikowy dekielek tam jest gaznik i tam tez jest blokada taka srubka tez musisz 2 srubki odkrecic i potem ta 1 srubke i masz 2 blokady sciagniete potem z filtra i 80 lekko polecisz
deel beat- http://www.youtube.com/watch?v=YInF0NbGT10
http://www.youtube.com/watch?v=VkN81lNjy1g&feature=youtu.be
tutaj zobacz 1:30 tam masz blokada jak wyglada i wgl i bd ci smigal ok 80km/h przynajmniej u mnie tak jest bez 3 blokad i nie ruszajcie nic przy module bo to padlo a nie zadna blokada mechanik mi mowil z kilkunastoletnim stazem ze lepiej to zostawic nic osiagow nie poprawia prawie moze przyspieszenie ale to tylko chwilke lepiej na wariatorze sciagnac blokade ja to zrobie niedlugo na 5 tys km czyli za jakies 5 dni ;p na 2 filmiku na 2 sek masz taka pokrywke z 2 srubkami odkrec to i masz pod tym srubke tez ja odkrec i wkrec ten dekielem bez tej srubki 1
sory troche zrypalem sprawde ale sie gubie w wstawianiem filmikow ;p jak nie wiesz to piszcie
Hmm... Mi chodziło tylko o filtr powietrza ;p
Z pod dekielka śrubkę wkręciłem prawie na maxa przy ok. 700km, ponieważ trochę mnie męczyło jeżdżenie z max prędkością 40km/h ;p
odkrec ja wgl zeby jej nie bylo nie ta co blokuje manetke gazu tylko z pod dekla ;p to blokada w gazniku
Wiem co to za blokada ;p
Jak dobiję 1000km to się jej całkowicie pozbędę i obetnę tą plastikową końcówkę ;p
u mnie sie wyciagalo ta blokade z filtra nic nie musialem obcinac u mnie byla taka blokada jak na tym filmiku :D dzisiaj moze bedzie 4700km ;)) ale jak wymienilem olej na nowy to troche zamula na poczatku musi sie zagrzac a potem jest ok czyli 70 na prostej leci nawet pod wiatr ;D
Mi teraz z prawie wyciągniętą jedną blokadą z gaźnika jedzie 65 bez większego rozgrzewania, a później dochodzi do 70 ;p
Dzisiaj postaram się zajrzeć do filtra, ale najpierw trza na stację dopchać ;p
hehe mi juz 4700 km stuklo dzisiaj ;D
Hmm... Otwieram wczoraj filtr powietrza, a tam brak rurki. . .
Zawiódł mnie mój skuter z "blokadami" ;p