komka123 kurde 20 tysi..., bezawaryjnie... w pale się nie mieści (a ja wierzyłem że takie wyniki tylko yanahy mają).
A w mojej Basi wywaliłem blokadę manetki na 450km (lepiej się pompuje paliwo itp), cała manetka przekręcona tylko okazjonalnie, ale obroty na niej tylko wzrastają do połowy (jak w zablokowanej) później nie rosną ani nie maleją, może nieco większe V-max (73 z lekkiej górki, więcej się bałem na dziurach).
A więc czy nie ma tam blokady na gaźniku, czy gdzieś indziej, bo większość osób uważa że śrubka blokująca manetkę to jedyna blokada.
Kiero, a pokaż mi tę większość? Trochę czytam o bassie i się naczytałem, że tylko przy gaźniku śruba, a u mnie to się potwierdziło. Poczytaj te forum to się dowiedz co i jak.
Z tym że się w pale nie mieści to Ci przyznam rację. Czekam na fotki od Komki. Howk
wieczorem wstawię te fotki żebyście się nacieszyli i zdziwili
i potwierdzam ze jedyna blokada to ta śrubka na gaźniku co manetkę blokuje ja do tego wymieniłem dysze na ciut większą i lepiej się zwija
mam problem zrometem 727 premium 10
silnik 139qmb
iglica ustawiona na eko spalanie a i tak spalil mi na 100km 4.5l co mam zrobic pomocy!!
komka123
dobrze pomyślałeś j aostatnio ściągałem blokade i lepiej paliwo zaciąga i ma lepszy v-max lepiej startuje w pojedynke jak jade to mnie ściąga z niej ma kopa teraz ale dalej jak zaciskam przedni daje gazu to mi na ulicy czasami zapiszczy.
Chciałem podciągnąć przedni chamulec dla efektów piszczenia gum na drodze ale boje sie to zrobić bo n apoczątku jag ją dostałem to rozwaliłem na ścianie nic poważneog lekko pęknięte plastiki i uchwyty a wsumie blokady lampy mi pękły i jak wjeżdżałem w iększe dziury to mi wpadała teraz ja zrobiłem i nie wpada. I poradxcie mi bo nie jestem przekonany czy je podciągać dla efektów i sztuczek na niej .
Hmm... Pozazdrościć Wam tylko tego spalania waszych "Basi"...
Moja ma przejechane 151 km i spaliła już prawie 8 litrów...
Nie jeżdżę szybko ani nic, ale pali aż tyle. Zobaczę co będzie po pierwszym przeglądzie ;d
komka123 i jak z tymi fotami, dasz radę je wrzucić?
Moja Baśka się dobrze trzyma :) ok. 450 km w ciągu 3-4 dni.
Spalanie w graniach 2-2.3. Czyli się unormowało po dłuższej, stabilnej w obroty wyprawie.
Hmm... A czy po dotarciu skuter pali mniej, czy więcej?
Po dotarciu pali mniej.
Zdecydowanie mniej. Ja mam zrobione ~5500 km.
Nie żebym bawił się w detektywa ale czy uzytkownikuztorunia nie masz szarej Baśki?
Czerwień od samego początku :)
Panowie ... czy dobrze rozumiem że Bassa to prawie siostra Metro City ? obydwa są w tej samej książce gwarancyjnej ... czy warto korzystać z części porad dot. Bassy wykorzystując je w MC ?
Własnie jestem posiadaczem dwóch "Metrówek " z czego jedną testuje w ustawieniach ...
Kurcze błędnie zasugerowałem się kolorem z 14 strony, ehh cienki ze mnie detektyw:)
Jackobson ja nie pomogę, ale jeśli też masz silnik 139qmb i biorąc pod uwagę fakt, iż tnąc koszta producenci często używają tych samych podzespołów to pewnie tak.
Ey... Ja mam Bassę w kolorze srebrnym ;d
przyznam że nie kupywałbym tych Metrówek, trafiły mi się jako wygrane przy okazji otwarcia Galerii Handlowej a że powiedzenie głosi że " danemu koniowi się w pysk nie zagląda " więc brałem co dawali.
I tak teraz sie woże nimi z synem. Nie bede przynajmniej płakał jeśli się rozkraczą przed 1000 km ale mam nadzieje że pociągną o wiele dłużej. Nie są takie złe, troszke małe kółeczka 10" ale na autostrade sie nie wybieram więc na miejskie warunki żadna tragedia.
Tu się podłubie, tam się pokręci i bedzie ok.
Dzięki pomocy ludzi z forum nie bede opłacał ASO Rometa, zrobie sobie wszystko sam.
Sam rób bo serwisy nie mają dobrej opinii, tylko dbaj, a posłużą Wam trochę, od przykład kolegi z torunia 5500 km, czy innego 20 tys. ale on nie chce tego udowodnić, a szkoda:(
Dziwne, że jedna osoba wygrała dwa skutery, może zagraj w lotka.
hej właśnie zamierazm kupić sobie takie cacuszko.Myslicie ze pojezdzi ze 3 sezony ?
matek739, Jak nie będziesz katował i dbał to z pewnością :)