Śrubka składu mieszanki powinna być wykręcona od 1,5 do 2,5 obrotu.
Sprawdź sobie wielkość dyszy, luzy zaworów, hamulec tylnego koła i ciśnienie w ogumieniu.
Nie wiem na ile styka mi cały zbiornik, bo nigdy nie dopuszczam, żeby było w nim poniżej 1/3. Zazwyczaj na połowie robię trochę ponad 100 km.
EDIT: zapomniałem dopisać, że spalanie mi spadło z 3.5 na 2.2 po zdjęciu blokady (śrubki z gaźnika - ale nie tej, którą dzisiaj opisują na głównej stronie skuterowo, bo jej najzwyczajniej nie ma)
zarza ide wkrece srubke na "pale" na 1,5 obrotu i zobacze jak bedzie sie zachowywac maszyna. dziekki za pomoc
wykrecilem srubke od mieszanki na 1,75 obrotu. skuter zyskal wieksza sile i dynamike. Widac,ze proporcja powietrze/paliwo jest duzo klepsza jak poprzednio. Pytanie jeszcze: jak dobrac sie do swiecy?? trzeba sciagac polowe obudowy bocznej, czy jest na to lepszy sposob??
Witam Panowie, pierwszy test zużycia paliwa po zdjęciu blokady wyszedł źle, tzn pali tyle samo jak z blokadą 3,5l, czyli porównując do Waszych Bass o litra za dużo.
Pytanie czy mam kręcić śrubką jak Ermce? Ermce daj znać proszę ile Ci teraz pali, będę wdzięczny.
Pietro o jakiej dyszy piszesz?
Pisałem o dyszy głównej, jeżeli jest duża, więcej pali.
hmmm Pietro ja dalej nie wiem o czym mówisz:( mógłbyś mi wyjaśnić?
dostawcy, zdjalem blokade(500km na liczniku) i narazie jezdi "na kropelce". Plywakowi nie wierze, bo widze ze jest zbyt mocno zanuzony w benzynie. Dyszy nie sprawdzalem, narazie poki sie nie psuje to nie rozkrecam. Po w/w kreceniu srubka skuter jest duuuzo zwawszy,, paliwko nie znika tak szybko z baku jak przed ustawieniem na okolo 1,75 obr.mierze patykiem stan w zbiorniku. Codziennie dojezdzam do pracy jakies 2,5-3km w zaleznosci ktora trasa jade. Staram sie przy tym zeby bassa choc z 30sek przed jazda pochodzila (nawyk z bmw tds) co by olej sie rozprowadzil na wolnych obr. Odwdzieczy sie skut na pewno duzym przebiegiem (znajomy na takim skucie, tyle ze inaczej sie nazywa ma 32.000km zrobione)
Ermce o chodzi z kropelką bo nie jarzę:)
Ja miałem na 3 obroty skręciłem na ok 2, dynamika jakoś nie wzrosła, za to gaśnie mi na wolnych jak się silnik rozgrzeje.
Ile pali dam znać jak do tankuje, na razie w Gdańsku mży i pada.
Panowie czy ktoś z Was jest z trójmiasta? Chciałbym porównać nasze skuty mój mi się wydaje przymulony.
dostawcy, sprawdz najpierw przyczyne "przymulenia" od tej najprostrzej i najtanszej, czyli filtr paliwa, pozniej wezyki doprowadzajace paliwo, czy nie jest gdzies zagnieciony, kolejno swiece wyczysc druciana szczota z osadu. Jesli Masz jednak to wszystko w porzadku podkrec wolne obroty (wlacz przy tym swiatla, zeby silnik pracowal pod obciazeniem). Najprawdopodobniej masz zbyt niskie obr jalowe. Skrec srubke od mieszanki na 1,5 obr, powinno juz dac sie odczuc ze jest lepiej, a sprawdzic to mozna na tym samym odcinku drogi, pokonujac go najpierw z jdnym ustawieniem srubki na gazniku i z innym. Zobaczysz jak szybko sie rozpedza, ile jedzie maaxymalnie na jednym i drugim ustawieniu. Moj bzyk jechal max 67km/h stwierdzilem ze na takie urzadzenie za ta cene i bez zadnych przerobek jest to dobry wynik, zwlaszcza ze lekko wialo w oczy, ale nie polecam jezdzic szybciej jak 60... kola sa tak male ze sie ich nie wywarza, jest to lekkie ustrojstwo, opony sa z dosc sztywnej mieszanki...
Ermce zabiorę się za to jak mnie to przymulanie mocno zdenerwuje. Wczoraj po przejechaniu 400 m zgasł i nie chciał zapalić odczekałem ok 3 min i działał normalnie.
Spotkałem ostatnio skuterowca na wynalazku identycznym do naszego tyle, że miał tarcze. Udałem się na pogawędkę. Miał zrobione 8,1 tys. km rocznik 2009, kupił go za 3200 zł. Wspomniał, że urwała mu się linka prędkościomierza i coś działo się ze ślimakiem, to wszystko z awarii. Śmiga mu ok 60-70 i chłopina był zadowolony z nadzieją, że pośmiga jeszcze bezawaryjnie dwa lata. Wspominał, że takie przymulanie miał też ale na początku więc może to kwestia dotarcia, chociaż ja mam już 1,1 tys i skut powinien być już dotarty prawda? Wcześniej widziałem takiego skuta z przebiegiem 14 tys ale nie udało mi się pogadać z właścicielem:(
Śrubka skręcona na ok 2 i dalej spala mi 3,5l macie jeszcze inne pomysły co może być przyczyną? Jak skręciłem na 1,5 to skut mi gasł.
Skuter znajomego wrócił z naprawy, niestety nie odbierałem go osobiście ale coś było z zaworami dlatego nie działał. Wymieniłem w nim olej, o dziwo z przekładni źle nie wyglądał ale na śrubie spustowej było sporo opiłków. Silnikowy to była czarna woda, filtr brudny i na spustowej trochę opiłków. To była pierwsza wymiana olejów od nowości, a ma 688 km. U mnie przy 34 km było więcej opiłków w silniku i w przekładniowym.
dostawcy możesz spróbować obniżyć iglice i podkręcić bardziej śrubkę obrotów jak zapalisz skuta i włączysz światła drogowe najlepiej długi wtedy jest największe obciążenie silnika. tylko pamiętaj by regulacje robić na zagrzanym silniku i przy wyłączonym ssaniu czyli po około 3- 5 minut
Ponad 2000 km. 0 problemów w dalszym ciągu (zawieszenie w końcu przestało skrzypieć).
Krzysiek ok zmienię ustawienie iglicy ale moc skuta spadnie, a obecnie za wysoka to ona nie jest:( Pozostali posiadacze Bassy nie grzebali przy iglicy a jeździ i pali im normalnie.
Czy przyczyną mogą być źle wyregulowany gaźnik lub zawory?
Przez iglicę moc nie spadnie...
Raczej źle wyregulowany gaźnik.
Witam dziś syn wyjechał na wakacje do ciotki i z żoną pojechałem na wycieczkę z Giżycka do Węgorzewa jakieś 30 km w jedną stronę na liczniku przejechane 600km jazda miła sympatyczna .Ale w drodze powrotnej miałem niestety dość niebezpieczną przygodę na prostej raptownie zaczeło nas nosić po drodze całe szczęście udało się spokojnie zjechać na pobocze ,schodzę zobaczyć co się stało ,a tu flak w tylniej oponie . Ale jaki cała opona rozpruta po oględzinach wygląda na to że sprężyna od amortyzatora rozpruła oponę.No dobra trzeba wykręcić koło klucz 22 i jazda ale chwila śrubę można wykręcić ręką .A teraz moja ocena tego jak to mogło się stać, jazda z pasażerem i śruba się poluzowała pewnie słabo dokręcona koło zaczeło latać i zaczeło opcierać o sprężynę i to doprowadziło do rozprucia całej opony . Morał zwróćcie uwagę na tylne koło w szczególności na śrubę mocującą koło nawet jak wydaję się że jest dobrze dokręcona .
Ps.jutro czekają mnie wydatki może kto wie jakie
Pps. ta śrubka od blokady to taka ze sprężyną
Dobrze, że nic się nie stało ;)
Masz racje bo jakbym się z górki rozpędził to Lipa A mojej żonie to się wycieczek odechciało na jakiś czas, i ja mam nauczkę żeby OC konkretne robićRyglos napisał:
Dobrze, że nic się nie stało ;)
Dymek blokada tak, to ta ze śrubką. Ja się nasłuchałem, że te skuterki od chińczyków są często słabo poskręcane, pewnie dlatego w przeglądach piszą o ich dokręceniu, co polecę wykonać (ja miałem całego skuta od nowa skręcanego).
Ile udało Wam się wyciągnąć i ile razem z żonką ważycie, jeśli wolno spytać?
U mnie zanikł problem zamulania przy ruszaniu, ale ciągle przycina w trakcie jazdy raz na zimnym, potem jak już się dobrze nagrzeje. Nic nie ruszam poczekam do 1,5-2 tys., może to kwestia dobrego dotarcia o czym wspomniał i napotkany skuterzysta. Spalanie ciągle duże prędkość 60 na dłuższych prostych 70, na liczniku 1180 km. Śrubka od gaźnika na ok 2 obroty i skuterek lubi zgasnąć na jałowych, a na ssaniu koło mu się kręci (podciągnąłem obroty bo ciągle gasł).
Witam razem z żoną to jakieś 160kg i do rozprucia opony to jakieś 40 km przejechaliśmy a ze zdiętą blokadą to tylko kawałek jechaliśmy nie było czasu wytestować[ Fajnie się zbiera ] 60km we dwojedostawcy napisał:
Dymek blokada tak, to ta ze śrubką. Ja się nasłuchałem, że te skuterki od chińczyków są często słabo poskręcane, pewnie dlatego w przeglądach piszą o ich dokręceniu, co polecę wykonać (ja miałem całego skuta od nowa skręcanego).
Ile udało Wam się wyciągnąć i ile razem z żonką ważycie, jeśli wolno spytać?
U mnie zanikł problem zamulania przy ruszaniu, ale ciągle przycina w trakcie jazdy raz na zimnym, potem jak już się dobrze nagrzeje. Nic nie ruszam poczekam do 1,5-2 tys., może to kwestia dobrego dotarcia o czym wspomniał i napotkany skuterzysta. Spalanie ciągle duże prędkość 60 na dłuższych prostych 70, na liczniku 1180 km. Śrubka od gaźnika na ok 2 obroty i skuterek lubi zgasnąć na jałowych, a na ssaniu koło mu się kręci (podciągnąłem obroty bo ciągle gasł).
Ale całe szczęście bo bym wylądował gdzieś w rowie jak mi pękła opona to akurat zwalniałem przed mostkiem Aha koszt nowej opony z założeniem na felgę 70pln