o kurde 300 zł no nie źle. Wielu wiele razy już pisało dajcie sobie spokój. Ja jednak widząc Waszą nie pewność i ufność w gwarancje mówię, nie wierzycie nam, a tym co Was chcą mocno skasować to idźcie i wydawajcie kasę, to Wasze pieniądze.
"Czy jeśli samemu będę wymieniał olej i nic więcej przy nim nie będę grzebał to czy dobrze się będzie sprawował?"
Pytanie z kosmosu, skąd mamy wiedzieć co będziesz i jak robił? Jeśli zgodnie z info od użytkowników skuterowo to pewnie długo podziała. Coś tam będziesz musiał pogrzebać, nie samym olejem skuter żyje, a resztę info dowiesz się od nas i wujka googla.
Pytajcie i działajcie i opisujecie jak Wasze Bassy.
Ja nie dziwię się ludziom, że szukają serwisów. Nie każdy musi mieć predyspozycje, umiejętności, możliwości, narzędzia itp aby zrobić najprostszą rzecz przy skuterku. Niestety trzeba się posiłkować jakimiś warsztatami. Ja np. nie mam zbyt bogatego zaplecza technicznego i miejsca aby grzebać. Podstawowe jakieś czynności zrobię przy swoim motorze, ale gaźników nie wyreguluję i nie zrobię ich synchronizacji, tak samo zaworów także nie wyreguluję bo aby chociaż dostać się do nich musiałbym nieźle namęczyć się. Także szukałem warsztatu w Warszawie, gdzie zrobią mi to uczciwie. W pierwszym warsztacie wzięli pieniądze i nawet nie dotknęli gaziorów. Tak więc niestety google i szukamy opinii na temat danego warsztatu.
Właśnie o to mi chodzi że jest to mój pierwszy skuter i nie będę potrafił samemu gaźnika nie wyreguluje ani nie synchronizuje a o zaworach nie wspominając ale jest niedaleko mojej miejscowości dobry mechanik tylko muszę od kolegów namiary na niego wziąć
Panowie miałem na myśli jakieś pierdoły typu linkę od hamulca podciągnąć. Ja mam zaplecze do zabawy ale nie zagłębiam się gdyż się na tym po prostu nie znam. Tak samo z autem, olej wymienię, żarówkę czy pasek ale zaworów nie reguluje.
Poszukajcie dobrego mechanika (oczywiście najlepiej po znajomych lub tu na forum) niech nauczy Was podstawy, a reszta idzie do nich.
W mojej wypowiedzi raczej biłem do osób, które zdaje się nie chcą nic zrobić ale też i zapłacić a tak niestety dziś się nie da.
Właśnie o to mi chodzi że jest to mój pierwszy skuter i nie będę potrafił samemu gaźnika nie wyreguluje ani nie synchronizuje a o zaworach nie wspominając ale jest niedaleko mojej miejscowości dobry mechanik tylko muszę od kolegów namiary na niego wziąć
w skuterze nie synchronizuje się gaźnika, bo jest jeden :))
Właśnie. Jak się trafi na mechanika co robi w ASO i ma wiedzę i narzędzia to zrobi nam wszystko za ułamek ceny warsztatowej. Ja i on będziemy z tego zadowoleni:)
Czy macie taki objaw, że na ciepłym silniku ruszając skuta zamuli i potem rusza? Kolego z Torunia miałeś tak czy objaw zniknął?
Dodatkowo dziś zauważyłem, że w trakcie jazdy zdarzają się kilusekundowe "odcięcia zapłonu" tzn skuter traci ciąg. Macie takie objawy? Co może być przyczyną?
hej koledzy ostatnio znajomy mi powiedział że w bassach po upływie gwarancji lubi czasami zawieść podawanie oleju do silnika i po chwili silnik się zaciera, więc on profilaktycznie dolewa oleju do paliwa. Czy to prawda czy nie? i czy komuś z Was już coś takiego się przydarzyło? (ja mu nie wierze ale chce się dowiedzieć z wiarygodnego źródła czy podawanie oleju może zawieść)
hej koledzy ostatnio znajomy mi powiedział że w bassach po upływie gwarancji lubi czasami zawieść podawanie oleju do silnika i po chwili silnik się zaciera, więc on profilaktycznie dolewa oleju do paliwa. Czy to prawda czy nie? i czy komuś z Was już coś takiego się przydarzyło? (ja mu nie wierze ale chce się dowiedzieć z wiarygodnego źródła czy podawanie oleju może zawieść)
Słuchaj tego znajomego to będziesz zimą chodził w sandałkach i to bez ocieplanego paska. Jak można dolewać olej do paliwa w silnikach 4T!! A czemu ma on się niby zatrzeć?? Olej dolewany do paliwa g#@*o da gdyż ten olej w paliwie niczemu nie służy oprócz tworzeniu się nagaru w komorze spalania. Przecież zupełnie inaczej mieszanka w 2T dociera do komory spalania. Wcześniej smaruje wał i cylinder od strony wału. Niby jak ma tego dokonać ten olej, który dolewa znajomy do paliwa w silniku 4T?? Nawet jakby zawiódł układ smarowania to olej w paliwie pomoże jak umarłemu kadzidło.
dawno nikt nie pisał na temat router bassa czyżby nasz skuter był bez awaryjny .U mnie po 300 km mam kilka rys po małych glebach i załatwiłem śrubę do wlewu oleju w przekładni sześcian główki mi się zaokrąglił ale to moja wina zamiast użyć porządnego klucza nasadowego ,użyłem płaskiego i musiałem zmienić śrubę . A rysy próbowałem kredką czerwoną do rys ale słaby efekt ,gdzieś na necie czytałem że ktoś lakierem do paznokci załatwił rysy podobno rewelacja .Poza tym odpukać wszystko gra ,jeszcze pytanko jaki gażnik jest w bassie
Jak zaliczyłeś te gleby? Widać Bassa działa:) Ja mam tylko niecałe 800 km, niedługo wymienię olej i opowiem Wam czy warto było. Największe przebiegi robi chyba kolega z torunia. Jak u Ciebie wszystko ok?