ja wyczytałem to to niby mikuni. szukam czegoś z dokałdniejszym opisem regulacji gaźnika tzn co sie dzieje np gdy krece śrubka mieszanki. wkręcam wiecej paliwa/wykrecam wiecej luftu dostaje?
Suawek ciekawy jestem skąd u Ciebie taka wiedza? ;) wyobraź sobie że jeżdżę autkiem na wtrysku i zdarzyło mi się wypalić do zera, po wlaniu paliwa momentalnie odpalał, w przeciwieństwie do skutera zasilanego gaźnikiem, z podciśnieniowym kranikiem paliwa, bo jak w skucie wyjeździsz do zera, to w gaźniku jest pusto i nie zapali, więć skąd ma się wziąć podciśnienie?? dlatego w każdej instrukcji ostrzegają aby nigdy nie doprowadzić do wypalenia wszystkiej benzyny z baku.
Pietro kręcąc śrubką od powietrza w moim gaźniku jak ja wykręcam (w lewo) to wzbogacam mieszankę czy zubożam?
Jak wykręcasz, zubożasz ale nie w całym zakresie obrotów silnika, i tylko do pewnego momentu.. to się robi na wyczucie, tak żeby silnik ładnie pracował na możliwie najniższych stabilnych obrotach, po gwałtownym dodaniu gazu ma płynnie wchodzić w obroty i patrz na kolor świecy-kawa z mlekiem, (świeca ma mieć właściwą wartość cieplną).
Mam do Was jedną prośbę jak to jest temat o wskaźniku paliwa to piszmy na temat bo robi się jedno wielkie gówno. KrzysiekP zrobiłeś temat o gaźniku to pytaj tam,potem jak ktoś chce zerknąć w temat o wskaźniku paliwa to czyta 10 innych wypowiedzi nie na temat.
OK HugoBoss, ja tu nie mam już nic do dodania ;)
Hugo masz racje ale to ze pytam o śrubkę z gażnika to tez go dotyczy. mam takie cudo jak teikei i nie wiem za bardzo jak go ustawić która śrubka do czego. jedna wiem ze idzie pod przepustnice i jak ja wkręcam to ona idzie w gore ale co robi druga bliżej wejścia od filtra powietrza?
Wybaczcie że tak zamieszałem w wątkach
Pietro napisał:
wyobraź sobie że jeżdżę autkiem na wtrysku i zdarzyło mi się wypalić do zera, po wlaniu paliwa momentalnie odpalał
A mój znajomy wielokrotnie przejeżdżał skrzyżowanie na czerwonym i nic się nie stało więc pewnie ma racje mówiąc że tak się jeździ.
Jak całą wiedzę czerpiesz ze swojego doświadczenia "bo ja tak zrobiłem i nic się nie stało" to gratuluje.
Suawek, mocny jesteś w gębie ale z wiedzą na bakier...
Witam.
Generalnie sklaniam sie do wypowiedzi Hugo ze jaki temat zadany taki kontynuowany. W kazdym razie dzieki Panowie za informacje. Czytajac Wasze posty w tym temacie a niestety nie majac wiekszego pojecia o mechanice i dzialaniu silnika i calej tej otoczki przyszedl mi na mysl pomysl sadze ze bardzo prosty i mam nadzieje ze okaze sie skuteczny i zadowoli czesc forumpowiczow. A mianowicie sprawdze na necie albo w ksiazce obslugi jaki ksztalt ma zbiornik paliwa. na podstawie tego zapodam sobie kijek albo inny przyrzad i tak jak w samochodach sprawdza sie olej ja bede kontrolowal poziom paliwa i liczbe przejechanych kilometrow. Wyniki nie beda moze idealne ale byc moze bliskie prawdy. Ewentuaalnie zadzwonie do servisu aprilia i moze dowiem sie czegos od nich. W koncu to nowy skuter i chcialbym zeby dzialalo wszystko jak trzeba. Co sadzicie o tym?
W kwesti drugiego pytania to zrobilem jak koledzy proponowali i odczekalem pare minut przed jazda. Tyle ze obroty za bardzo nie spadly ale jak ruszylem to juz sie nie dlawil i ladnie sie zebral.
Dzieki.
Ciekawe wypowiedzi i niepotrzeba klotnia, w silnikach z zasilaniem wtryskami jest pompa paliwa zasilana pradem pracujaca caly czas wytwarzajaca duze cisnienie paliwa dostarczane do tak zwanej szprycy, ktora to jest wlasciwa pompa obsludujaca wtryski, natomiast skutery ze zbiornikiem ponizej silnika maja pompki podcisnieniowe podajace paliwo do gaznika. Wielkosc podcisnienia jest zalezna od obrotow silnika wiec na rozruszniku ciezko jest napelnic komore plywakowa.Dobrze jest wtedy zalac gaznik od zewnatrz.A jesli chodzi o wypalanie paliwa do konca to nie jest to zalecane ze wzgledu na to ze pompa zasysa paliwo z dna zbiornika gdzie moze byc woda i inne zanieczyszczenia ciezsze od benzyny.
Jezeli chodzi o tak zwane ssanie jest ono mechaniczne lub elektryczne regulowane cieplota silnika lub tak jak w skuterach, automaty ssania sa czasowe-m czyli wylaczaja sie po uplywie zalozonego czasu na przyklad 30 sekund.
marbryl1 napisał:
Ciekawe wypowiedzi i niepotrzeba klotnia, w silnikach z zasilaniem wtryskami jest pompa paliwa zasilana pradem pracujaca caly czas wytwarzajaca duze cisnienie paliwa dostarczanego do tak zwanej szprycy, ktora to jest wlasciwa pompa obsludujaca wtryski, natomiast skutery ze zbiornikiem ponizej silnika maja pompki podcisnieniowe podajace paliwo do gaznika. Wielkosc podcisnienia jest zalezna od obrotow silnika wiec na rozruszniku ciezko jest napelnic komore plywakowa.Dobrze jest wtedy zalac gaznik od zewnatrz.A jesli chodzi o wypalanie paliwa do konca to nie jest to zalecane ze wzgledu na to ze pompa zasysa paliwo z dna zbiornika gdzie moze byc woda i inne zanieczyszczenia ciezsze od benzyny.
marbryl, skutery z bakiem w górnej części, posiadają automatyczne kraniki podciśnieniowe i wypalenie do końca benzyny powoduję kłopoty z uruchomieniem silnika jeśli z gaźnika wypalimy resztę benzyny, kranik po prostu nie otworzy się bo musi mieć dosyć mocne podciśnienie na pracującym silniku.
Co do wtrysku i wypalaniu do końca, tak jak mówisz jest pompka elektryczna i natychmiast po zatankowaniu silnik zapali, syfy są na dnie każdego zbiornika i dlatego stosuje się filtry paliwa, szczególnie z układem wtryskowym ;)
O czasowym wyłączniku ssania np.po 30sek, nie słyszałem :)
Nie wiem czy jest ssanie czasowe,u mnie np nie,za każdym razem jest inny czas po którym się wyłącza,zależy od temperatury otoczenia.
Panowie a mzoe Wy macie sprawdzony sposob na zorientowanie sie ile paliwa jest w baku a co za tym idzie ile tak naprawde mozna przejchac na jednym tankowaniu. Chodzi mi o sposob bez wyjezdzania paliwa do zera i bez ingerencji w skuter?
Ja zrobiłem tak że raz zatankowałem do pełna zrobiłem 100km wróciłem na stacje zatankowałem znów do pełna i wiedziałem ile mi mniej więcej pali. Policzyłem i wiem ile mniej więcej mogę zrobić aby nie zbrakło.
Przecież podczas jazdy, hamowania, skręcania, bujania na dziurach paliwo w baku dokładnie miesza się ze wszystkim co jest na dnie, ściankach czy gdziekolwiek i trak czy siak trafia w filtr paliwa.