Dzięki luk ;-)
idę sprawdzić.
Warszawa, most siekierkowski środa maja ok 6:45 kierunek w stronę Czerniakowskiej. Kolega w białym kasku na ND chyba 200ccm, bo jechał wyraźnie szybciej niz moja 50 ccm.
Czy to ktoś z Was ?
Ot tak, z ciekawości pytam.
Teraz, gdy kymco ustaliło cenę 7600zł za new dinka 50 to będzie ich nieco więcej na drodze. Poprzednia kwota 8900 była zaporowa i nie wszyscy mieli tyle na skuter 50cm. W Warszawie widuje sporo tych maszynek. :)
Witajcie. Prawdopodobnie za kilka dni będę posiadaczem maluszka wersji 200i. Czy ktoś kto nim jeździ może mi powiedzieć jaka jest spokojna prędkość przelotowa w pełni załadowanym skuterkiem? I tak średnio ile km. można zrobić na pełnym baku? Pozdrawiam z Pomorza z nad morza.:)
Witam koleżanki i kolegów - Od miesiąca jestem posiadaczem New Dink'a 50 (kupiłem z wyprzedaży rocznika 12) postanowiłem się zarejestrować choć forum śledzę regularnie od kilku miesięcy. Przejechałem dopiero 500 km czyli można powiedzieć że wciąż stawiam pierwsze kroki.
A jakie wrażenia? Sam planuję jego zakup (takie moje małe marzenie).
Wrażenia wspaniałe, trochę żałuję że dopiero teraz (39 l.) odkrywam jaka to przyjemność jazda jednośladem.
Podoba mi się w nim niemal wszystko, to że jest duży i masywny (TIR mnie nie zdmuchuje przy wyprzedzaniu), bagażnik na dwa kaski, spora i wygodna kanapa, dobre światła, komfortowe zawieszenie na naszych drogach sprawdza się wyśmienicie. Wygląd agresywny (wiem że nie każdemu się podoba) na pewno jednak przykuwa uwagę, dla mnie bomba. Od początku mam zdjęte blokady, teraz zmieniłem moduł CDI na odblokowany i w okresie docierania stwierdziłem systematyczne zwiększanie v-max (na początku było 64 km/h a teraz przy przebiegu 500 km prędkość 72 km/h licznikowo na prostej).
Im więcej jeżdżę tym bardziej jestem przekonany, że dokonałem słusznego wyboru.
ech, jutro jadę na rozmowę o pracę, jak mi się uda tam utrzymać to chyba wezmę sobie nówkę na raty, strasznie mi się podoba ten NewDink.
A mi dzisiaj skoczyło 10000 km moim Dinkiem:)!!!!
Znalazłem w necie instrukcję serwisową do New Dink'a 50/125 - bezpośredni link do pobrania wersja ang. http://www.directlinksearch.com/link/572ab9cdh32i0/werkplaatsboek+newdink.rar.html
Inne instrukcje serwisowe bez zbędnego logowania/rejestracji i opłat do skuterów Kymco http://www.directlinksearch.com/dir/manual-kymco/1
mam nadzieję że komuś się to przyda
Witam posiadam od roku GranDinka 125 kupiony używka rocznik 2002 i po prostu Nim pomykam.To się nie psuje,leję paliwo, w terminie wymieniam oleje /on sam przypomina o wymianie-kontrolka/ ja na KYMCO nie narzekam bo nie mam powodów,szerokości Szczepan. Ps.te instrukcje są po ang.a Google-tłumacz robi z tekstu i tabelek taki techniczny bełkot że klękajcie narody
Mam pytanie. Czy jest sens zakładać wysoką szybę np. od Kappa do New Dinka http://kymcosklep.pl/opis/3464143/szyba-wloskiej-marki-kappa-292dtmocowanie-d292kit-do-kymco-new-dink.html , czy to spowoduje ograniczenia w osiągach skutera w związku z większymi oporami powietrza ?
Sens jest zawsze, opór będzie mniejszy i przyjemniejsza jazda będzie dla kierowcy. Przy większych prędkościach szyba znacznie chroni od wiatru i pogarsza osiągi. Przy sprawdzaniu prędkości maksymalnej nie będzie już miało sensu pochylanie się do przodu...
Witam was serdecznie.
Od wczoraj melduję się jako właściciel używanego New Dinka 50 z 2009 roku. Od pierwszego właściciela, z polskiej dystrybucji Motor Landu, itp, itd. Skuter lakierowany na "specyficzny" kolor (jak w awatarze) po wywrotce, ale na pierwszy rzut oka w bardzo dobrym stanie.
Niestety o ile jedzie się przyjemnie (szalone 62 km/h ) mam problem opisywany tutaj gdzieś na początku wątku, obroty silnika wahają się od 1400-2000 obr. do tego po dłużej jeździe potrafią często spaść i silnik gaśnie, do tego przy odpalaniu muszę przygazować by silnik zapalił.
Mam w okolicy mechanika i zapewnę tam wstawię by to zrobił, ale jako kompletny laik (pierwszy w życiu skuter) chciałbym wiedzieć gdzie doszukiwać się problemu takich zachowań skutera?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Poczytaj o tym mechaniku, aby nie okazał się rzeźnikiem skuterów. Popytaj na forum czy ktoś ma sprawdzony warsztat w okolicy. Może okazać się także, że sporo będziesz musiał zainwestować. To są sporadyczne przypadki jak ktoś sprzedaje w 100% zadbany i sprawny sprzęt. Twój chyba należał do tych niekochanych. Ostatnio Izdebski oddał swojego potwora do Motor Landu i wypowiada się o nich raczej pozytywnie. Ja natomiast mogę polecić rj-moto.pl
dychul napisał:
Poczytaj o tym mechaniku, aby nie okazał się rzeźnikiem skuterów. Popytaj na forum czy ktoś ma sprawdzony warsztat w okolicy. Może okazać się także, że sporo będziesz musiał zainwestować. To są sporadyczne przypadki jak ktoś sprzedaje w 100% zadbany i sprawny sprzęt. Twój chyba należał do tych niekochanych. Ostatnio Izdebski oddał swojego potwora do Motor Landu i wypowiada się o nich raczej pozytywnie. Ja natomiast mogę polecić rj-moto.pl
Dzięki, niestety mechanika muszę szukać w Pruszkowie i okolicach (pod Warszawą).
Co do tych obrotów, to raczej to nie wiąże się jedynie z regulacją gaźnika i np. wymianą świecy? Takie objawy to może być coś groźnego dla żywota skutera? ;)
Jeśli problemy pojawiają się przy dłuższej jeździe, to sprawdź jeszcze jedną rzecz - czy bak ma dobre odpowietrzenie. To się potrafi przytkać, a wtedy pojawiają się problemy z dopływem paliwa i to właśnie przy dłuższej jeździe.
Miałem takie objawy przy fabrycznym setupie, że po dłuższej jeździe silnik gasł na wolnych obrotach, np podczas postoju przy czerwonym świetle. Prawdopodobnie jak każdy metal po rozgrzaniu linka gazu i gaźnik nieco zmieniają parametry. Podciągnąłem linkę na regulacji oraz delikatnie podkręciłem śrubę na przepustnicy, podnosząc wolne obroty do 2200 i z głowy.
luk napisał:
Miałem takie objawy przy fabrycznym setupie, że po dłuższej jeździe silnik gasł na wolnych obrotach, np podczas postoju przy czerwonym świetle. Prawdopodobnie jak każdy metal po rozgrzaniu linka gazu i gaźnik nieco zmieniają parametry. Podciągnąłem linkę na regulacji oraz delikatnie podkręciłem śrubę na przepustnicy, podnosząc wolne obroty do 2200 i z głowy.
Dzięki za informację, która to jest śruba przepustnicy, ta pod siedzeniem po klapką?
Na razie dałem do regulacji gaźnik i nadal jest to samo, po jeździe na maksa, i szybkim zatrzymaniu powolutku spadają obroty do zgaśnięcia.
Pierwszy "tuning" mam za to za sobą, przepiłowałem CDI i od razu z 62 km/h mam 71 km/h. :)
Moi Drodzy, chciałbym sprzedać w tym sezonie swoje kymco new dink II.
Link do ogłoszenia powinien być widoczny w moim profilu lub podpisie.
Jeżeli macie wśród znajomych osoby zainteresowane zakupem dobrego skutera z pewnego źródła, to bardzo proszę o przekazanie informacji. Fabrycznie nowy to wydatek ponad osiem tysięcy, a trzeba jeszcze docierać, odblokowywać itd.
Pozdrawiam