Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post i pierwszy problem z motorem-chińczyk.
Problem jest tego rodzaju iż wchodzi na obroty, lecz nie idzie. Wcześniej szedł 70 bez problemu, dziś jedynie 35. Wariator i pasek jest nowy, gaźnik wyczyściłem, sprzęgło jest dobre(przekładałem do innego skutera), kompresja sprawdzona(9,5). Nie mam już pojęcia, co mu jest. Bardzo was proszę o pomoc.
moze masa się odłaczyla ?
co ma masa do tego że skuter nie chce ruszyć :?:
mówisz że nie chce ruszyć ale co dokładniej silnik przerywa czy może bardzo wyje i nie ciągnie :?:
u mojego kumpla tak było:D
Rusza normalnie, ale rozpędza się do 30km/h i dalej nie ciągnie, przy tym obroty ma wysokie.
grzebałeś coś w napędzie :?:
wyczyść dobrze gaźnik, filtr i sprawdź świece
Patrzałem napęd.
Filtry nowe, świeca też. Gaźnik już czyściłem.
Nie wiem co mu jest, już nie mam siły do niego…
lewe powietrze ?? a cos z elektryka moze jakieś przebicie czy cos ?? looknij np na innym module…
sprawdź w jakim stanie są rolki
Rolki są nowe. Macie jeszcze jakieś pomysły, co może być?
To wygląda na ślizganie się paska, ale skoro pasek i wario jest nowe.
Ja już nie mam siły. Dziś jeszcze kombinowałem, ale nic nie zdziałałem.
a o jakeij wadze moze wsadziels jakieś 2,8g i przezto weicej niepoleciwatus napisał:
Rolki są nowe.
Jak rolkami reguluje się tylko moment obrotowy a nie prędkość i przyspieszenie.
kamil12363 napisał:
Skąd to wziąłeś??
Z głowy.
Rolki są 5,5g.
Zarzuć mu 7g i zobacz jak będzie chodził albo po prostu jakieś cięższe.
chyba z d... a niekamil12363 napisał:
Z głowy.
a co ci daje moment obrotowy chyba przyspieszenie jak nieznasz się to niepisz glupot. sory za tego posta ale no wiecie :mrgreen: ... i jak z tym sqtrem jezdzi juz normalnie?kamil12363 napisał:
często się w tych chińczykach kraniki paliwa zapychają kolega miał ten sam objaw