sprawdź kosz sprzęgła czy się nie przegrzał
mogą ci no nie wiem szczeki hamulcowe trzymać i silnik wyje jak rakieta a nie jedzie … albo w przełożeniach coś się posypało … łożyska albo koła zembate ale wątpie raczej łożyska… weź niech cię kumpel holuje i sprawdź czy będzie jego też ledwo do 30 się rozpędzał
Ostatnio zauważyłem, że obroty ma niskie(tzn do tej prędkości 45km/h dobre), czyli na obroty się wyższe nie wkręca. Napęd jest ok, odpaliłem bez pokrywy i talerze sprzęgła rozchodzą się jak powinny, wariator również dobrze idzie. Jeśli chodzi o holowanie, rozpędziłem się z kumplem do 80km/h jak puścił to prędkość spadała do swojego 45km/h. Ostatnio kompresja została sprawdzona nowszym przyrządem z lepszej “półki” wyniosła 10,25. Uszczelkę na głowicy sprawdzałem, jest ok. Przy okazji zawory też ok. Może ktoś jeszcze coś wymyśli.
Sprawdź tłumnik ja mialem sapchany w ogóle niechcial jehcać
no jeżeli na “Holu” rozpędza się do 80 a po puszczeniu nie potrafi się utrzymać to znaczy że problemem jest modół, niech koledzy przełożą ci modół i wtedy sprawdź
A najlepszym rozwiązaniem tej sytuacji jest rozp***** tego chińczyka i oddać na złom, na piwo będziesz miał ^^ bo na te gówna to szkoda kasy kupujesz w biedronce skuter za 2500zł, jeździsz nim miesiąc i się rozdupca i tylko wpychasz w niego kase i nic z tego nie wynika, a za 2500zł możesz sobie już jakąs Yamaszke sprawić albo Aprilie
może nie najnowszą, ale za to z silnikiem nie do zajechania, a w tych chinolach Silniki to oni chyba " plastikowe " robią …
Jak bym wiedział 3 lata temu, że to takie gówno to bym nie kupował Ale zrobić muszę pojeżdżę jeszcze pół roku i się na samochód przesiądę.
Jeśli chodzi o moduł, kupiłem jakiś odblokowany to idzie jeszcze gorzej niż na starym(15km/h)
Ty tego nie sprzedaż, to się na złom nadaje tylko ;] niedługo ci się złamie w pół ^^
to go wyreguluj na tym odblokowanych, chyba że dałęś za niego 20zł to się nie dziw że nie jedzie xD
sprzedać sprzeda tyle że prawie za darmo xD zawsze jakiś wsiok kupi żeby dojechać po bółki do sklepu ;p
200-300zł :X ale za 100zł kupią sobie suterek elektryczny i będzie jechał szybciej niż to jego chińskie gówno i za darmo ^^ bo prąd to jak darmo
A to 4T? Może ci się gaźnik rozpidził, bo jeżeli szybko ci się wkręca na te wysokie obroty, to nigdy się nie ropędzi Silniki 4T(made in china) mają to do siebie, że najlepiej idzą na niskich i średnich obrotach, a na wysokich to tak ledwo co lub nawet zwalniają