Wjazd skuterem na Salmopol

"Co panowie z noclegiem ?.Mam na mysli czy rezerwujemy wcześniej czy załatwimy coś na miejscu ?"

Myślę, że spokojnie załatwi się coś na miejscu. Zawsze takie wypady " na żywioł" są najlepsze i najbardziej zajebiste.

jak mi nic nie wypadnie to i ja na weekend pojadę ( jak zmienię cylek ) , sorki ale nie chce mi się całości czytać - kiedy to ma być ?

25-26

chyba dam radę , kwestia czy moja przypadkiem nie robi , jak co to dogadajcie jeszcze miejsce spotkania .
Panowie przeliczyłem zębatki w moim odkurzaczu - mam 14/41 - są jakieś lepsze propozycje na szybkość ? bo liczę że moc uzyskam z tego krochmalonego cylka 72cm3.

HEHE, mam takie same.....

R2_D2 napisał:

HEHE, mam takie same.....

czas na mniejszy tył - może 36-38 ząbków.

Nie spodziewajcie się Panowie rewelacji po wymianie cylka na większy.Gdy zmienicie zębatki skuter nadal będzie słaby pod górkę.Żeby to miało sens to wystarczy zmienić przednią (zdawczą)na 15 zębów ewentualnie również tylną na jeden góra dwa zęby mniejszą - o ile takowe istnieją - nie interesowałem się tym więc nie wiem.Ja bym zostawił zębatki w spokoju,wtedy odczujecie że piżdzik jest mocniejszy i pod górkę nie będzie miał zadyszki.

Dziadek spróbować nie zaszkodzi - mówi się chybił trafił , 3 zęby mniej z tyłu poprawi osiągi w V-maxie a o ile osłabnie to się obada

Mario1 napisał:

Dziadek spróbować nie zaszkodzi - mówi się chybił trafił , 3 zęby mniej z tyłu poprawi osiągi w V-maxie a o ile osłabnie to się obada

Trzeba eksperymentować i tak dobrać zębatki aby było optymalnie.Niestety to jest kosztowne bo trzeba te zębatki kupić,niepotrzebe odsprzedać o ile znajdzie się chętny.

Niekoniecznie kosztowne. Ja tylko zainwestowałem 19PLN w zębatkę 14 i tylko tyle. Tył u mnie pozostał bez zmian czyli 41.

różnica tylko o jeden ząbek.

R2_D2 napisał:

Niekoniecznie kosztowne. Ja tylko zainwestowałem 19PLN w zębatkę 14 i tylko tyle. Tył u mnie pozostał bez zmian czyli 41.
różnica tylko o jeden ząbek.

ja spróbuję 15 dać do przodu - tylko najpierw muszę ją dorwać , potem pokombinuję z tyłem ale to wszystko powoli.

Jasne, Mario1 zawsze trzeba spróbować, by potem można było porównać.

R2_D2 napisał:

Jasne, Mario1 zawsze trzeba spróbować, by potem można było porównać.

http://allegro.pl/zebatka-tyl-38z-king-kinroad-los-jolly-zipp-ranger-i3194428998.html

Panowie na weekend już standartowo zapowiadają paskudną pogodę - burze i zdjęcia do foto-shopa

Maruio1 w takim razie grill u bestii na miechowicach

Mario1 napisał:

Panowie na weekend już standartowo zapowiadają paskudną pogodę - burze i zdjęcia do foto-shopa

Nawet mnie nie wqr...........

Znaczy co? Nie będzie po co jechać na Salmopol?
Poczekamy do soboty. Jak będzie OK to ja jadę, a jak nie to się będę kisił w domu, albo gdzieś gdzie robią grilla ... w Katowicach, hehe

Sobota grill u Pawła w razie czego.

OK, spoko,
ale wolałbym pojechać na dalszą wycieczkę........

To tylko na otarcie łez :)) Z powodu na złą pogodę.

Zobaczymy w piatek jakie będa prognozy na weekend.Tak po prawdzie zakładając że będzie padać to gril również jest bez sensu,bo co za róznica moknąć w Wiśle czy też w Miechowicach na grilu :).

P.S.Póki co jadę do Wisły,jesli będzie padac to nigdzie się nie ruszam.