Wariator do skutera

Witam
Posiadam skuter Motobi orlik 50. Nic jeszcze nie było tuningowane - nic nie robione. Ma przeszło 3000km. Chce w nim zmienić wariator. Cena do 200 zł.
Wypatrzyłem coś takiego :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=425533916
Co taki wariator da V-max , przyśpieszenie … .
Lub doradzcie może coś innego niż wariator – aby tyko lepiej przyspieszać i lepiej się zbieraż
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam

Jesli chcesz cos więcej to wiadomo cylek!Ale zalezy ile masz kasy(napisz ile masz).Jesli tylko 200zl to kup te wario da ci trochę v-maxa i przyspiechu.Wiadomo 4t jest slaby do tuningu!

no max 200 zł. Cylek to za rok :slight_smile: bo to dopiero II sezon i wystarcza . Zależy mi żeby dostać kopa na starcie xD. A ten wariator był by dobry :?: Niema w nim sprężyny do sprzęgła —> co ona daje :?: :?:

PS trzeba przy tym coś zmieniał :
pasek czy coś …

pom?g poszedł

[ Dodano: 2008-08-25, 20:36 ]
ten wariator niema sprężyny –> jest ona niezbędna do tego :?: Co ona daje :?: Konieczne jest aby ją dokupić :?:

[ Dodano: 2008-08-25, 22:44 ]
przy wamianie wariatora trzeba wymienić pasek na dłu?szy / lub inny ?

Prosze o odpowiedz Z góry dzięki. Za pomoc bedę pomogi

Pasek zastaw a spokoju!Sprerzyne centralna kup +15% i +22% i wtedy zobaczysz na jakiej lepiej idzie.Bo koladnie ci nie powiem bo to zalerzy od wielu czynnikow.Wiec kup 2 i juz!A i jeszcze jeśli ci zalezy na dobrym starcie to kup trwardsze sprerzynki sprzegla!

A gdzie takie sprężyny i sprężynki mogę kupić :?: W jakimś sklepie z częściami od motorów :?: I tak z ciekawości jaki jest gdzieś ich koszt :?:

www.skuterdoktor.pl <– goraco polecam… szybkie i sprawne transakcje… znajdziesz tam wszystkie części do 4T :slight_smile: A wariiator jest swietny… (mam taki sam) +15 v-max … tylko zmieńilem rolki na 5,8g :slight_smile:

a jaki jest ciężar rolek seryjnych w motobi orlik 50 :?:

Jakie rolki były w wario :?: np. te 5.8g dokupiże? oddzielnie :?:

[ Dodano: 2008-08-26, 15:20 ]
a na tej stronie skuterdoktor.pl p?aci się za przesy?ke czy 184 zł to już z transportem :?:
Trzeba się tam logowałitp … :?:

Trzeba się logowac!Cena podana jest bez wysylki koszt sprerzynek to ok.25-30zl centralnej tak samo!Zamow wario zamontuj i wtedy pokombinujesz z rolkami nie patrz ze ktos ci tak pisze ze 5,8g beda dobre bo to nie koniecznie prawda acz kolwiek moze tak byc!

Skutery motobi maja taki sam silnik prawie wszystkie… te 5,3 beda za lekikie na 100%… skuter będzie ci wyl i będzie mial gigantyczne obroty… zamontowalem 5,8 i jest Niebo!

[ Dodano: 2008-08-26, 16:06 ]
A ciezar seryjnych to bodajze 5,6g

pomogi już poszły dobra ja nie będe montowałdam do jakiegoś majstra… . A te rolki można kupić w sklepie z częściami do motorów ?

www.skuterdoktor.pl lub www.sklepjednoslad.pl

Tak mozesz kupić z częściami do skuterów tylko podaj dobry rozmiar!I nie dawaj do zadnego mechanika przestan on z ciebei zedze a to 15 min roboty sam to zrobisz na pewno!

DefQon dodają jakąś p?yte do wario będzie film instruktażowy :?: .

No zobacze jak przyjdzie :!: a jak ten wario odkręcisz itp. itd. :?:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=425533916
DefQon ten wario jest OK :?: Ty go posiadasz :?:

tak ten wariator jest OK i ja go posiadam… >.<

ja zrobilem blokade wariatora z kawalka metalu… wycialem kontąwka złbki i pasuje idealnie… Ale w zakladzie wulkanizacyjnym albo u mechanika jakiegos kluczem pneumatycznym odkrecisz…

Pozdro :slight_smile:

[ Dodano: 2008-08-26, 20:34 ]
Aha i jak dokupujesz rolki to tu masz link http://skuterdoktor.pl/product_info.php?products_id=4624 tam tylko gramature wybierasz… rolki powinny byc 16x13

a do wariatora naraku trzeba dokupić rolki tej samej firmy tj. naraku ?

no podalem ci link… najlepiej tej samej firmy kupić… wybierasz tam np 6g i zamawiasz i na 2 dzien masz je w kieszeni xP

Rolki nei muszę byc tej samej firmy co ty mu wciskasz!!!Aby byly 16X13 i to jest najwaznijsze!Najlepiej nie kupuj jedego kompletu bo to się nie oplaca z powodu kosztów wysylki!

A napisalem ze muszaż rolki naraku maja swietna jakosc i dlatego najlepiej pasuja do tego wario… no polini tez sa git :smiley: ale drozsze :slight_smile:

A jak teraz go zamontowałmacie jakieś filmy instruktazowe :?: jak to odkręcisz itp itd

Tu masz link jak zamontowac wario i sprzeglo!Napewno dasz rade!
http://jednoslad.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=34

Powodzenia!!