Wariator do skutera

nom dzięki jakoś się zamontuje … tylko skąd wezme klucz pneumatyczny :?: można zwykłym kluczem :?:

Ja nie odkrecilem pneumatem… mial za mało mocy tylko 6 atmosfer… wiec zrobilem blokade wariatora z kawalka metalu :slight_smile: Spisuje się idealnie

Wykrec swiece wez jakis czysty sznurek dosc gruby wepchaj go srubokretem do srodka i odkrec zwykłym kluczem ta blokada nie uszkodz ani gwintu w glowicy ani tloka!

Kupiłem wariator i wkońcu doszed?. Skuter na rolkach 5.3 - chyba. Trzeba kupić cięższe i jakie żeby chodzić normalnie ? O 2g cięższe o 3g cięższe? Z góry dzięki za odpowiedź

znaczy seryjnie miałeś 5,3?? jak dajesz sportowe wario to lżejsze daj a nie cięższe. Musisz spróbować różnymi, bo tak na oko to nikt Ci nie wyreguluje.

Seryjne czyli takie jakie były od nowości w skuterze to niewiem jaka waga. Ale 5.3g 16x13 były i są w wariatorze naraku - sportowe. I ma skuter dość wysokie obroty… . Zwiększyć rolki do 5.5 , 5.8 ??

nie stage6 replica bo to trudno w chuuj wyregulować radze wybrać lasera x-pro jest tanszy a daje więcej na osiągach

[ Dodano: 2008-09-09, 18:59 ]
o sorki nie ten temat :oops: :oops: :oops:

no na wariatorze sportowym to naturalne, ze kręci wysokie obroty. Kiedy dasz rolki takie, zeby obroty były jak w seryjnym skuter ledwo pojedzie :confused: Tak było u mnie, mam teraz wyższe obroty i rolki o połową lżejsze. Na nich spisywałsię najlepiej

ale jednak wydaje mi się że są zbyt wysokie obroty - są 5.3 i można dać conajmniej 5.5 -5.6 :?:

każdy silnik reaguje inaczej, ale to ze są wyższe obroty niz na serii to normalne jest. Praktycznie każdy silnik tak reaguje na sportowy wariator. JEst on nieco większy od seryjnego wiec pasek wchodzi wyzej i obroty się zwiększają. Jeśli chodzi o mój skuter to obroty bardzo podskoczyły. Z reguły “nowym” (bez obrazy) wydaje się, ze obroty są właśnie za wysokie, przezco dają zbyt ciężkie rolki i wypisują na forach, zł wariator to gówno i tylko pogorszył osiągi :confused: Spotkałem się już z wieloma takimi określeniami :

To chinolec… A one wszystkie takie same silniki prawie maja xd zlomy… Ja dalem 5,8 rolki bo tez mial obroty gigantyczne… ale daj mu 6g to będzie git bo 5,8 sa jeszcze odrobine za lekkie :slight_smile: