Kingway Barracuda
Odblokowany już od kupna w salonie :)
Leci 70km/h
Baccari Mizuri samemu 60 km/h a we 2 nieco powyżej 55 km/h. Nie wiem gdzie są blokady :( gdyby ktoś to wiedział dajcie znać w tym temacie.
Nawet ekstremalny tuning niewiele zmienia w prędkości i założenie cylindra 250 nie zwiększy znacząco prędkości.
Wyobraźcie sobie jazdę na rowerze, przerzucacie przednią przerzutkę na największą a tylną na najmniejszą. Zakładając że wasze nogi nie są w stanie pedałować szybciej niż 1 obrót na sekundę większa siła niczego nie zmieni bo dalej możecie zrobić tylko jeden obrót na sekundę. Zmienia się za to przyśpieszenie.
Pamiętajmy że talerze mają swoje rozmiary i jak z przodu pasek wejdzie na sam brzeg a tył zejdzie na dół to moc nie będzie miała żadnego znaczenia bo przełożenia nie pozwolą na zwiększanie prędkości. Jedynie podniesienie obrotów zwiększy prędkość ale silniki w skuterach mają mały margines.
12000 zablokowany i 15000 odblokowany na module. 2T oczywiście.
Kingway Hooligan 80 km/h
zrobiony na 80 cm3 wyrywa z pod nóg :twisted:
Baotian Maver
Troszke Ponad 80km/h na Płaskim
Zawsze można zmienić przełożenie przekładni, poprzez zmianę kół zębatych. Można kupić na mielochu, racing-planet, czy na allegro i 50-ka po zmianie zębatek, cyla, gaziora, wario i modułu leci 90km/h, nawet 4T ;)Suawek napisał:
Nawet ekstremalny tuning niewiele zmienia w prędkości i założenie cylindra 250 nie zwiększy znacząco prędkości.
Wyobraźcie sobie jazdę na rowerze, przerzucacie przednią przerzutkę na największą a tylną na najmniejszą. Zakładając że wasze nogi nie są w stanie pedałować szybciej niż 1 obrót na sekundę większa siła niczego nie zmieni bo dalej możecie zrobić tylko jeden obrót na sekundę. Zmienia się za to przyśpieszenie.
Pamiętajmy że talerze mają swoje rozmiary i jak z przodu pasek wejdzie na sam brzeg a tył zejdzie na dół to moc nie będzie miała żadnego znaczenia bo przełożenia nie pozwolą na zwiększanie prędkości. Jedynie podniesienie obrotów zwiększy prędkość ale silniki w skuterach mają mały margines.
Inca Sprint zdjęta blokada z wariatora , 65 km/h w porywach 70 ogólnie zadowala mnie prędkość 50 km/h , i chyba silnik mojej inki myśli tak samo :lol:
baotian - 65-70 na prostej.
Jestem zadowolony ;]
Router XS50 2010 zaledwie niecałe 2tyś przebiegu - odblokowany licznikowe 70 po prostej a z górki da radę zamknąć licznik. Ale więcej jak licznikowe 55 max do 60 nie jeżdżę a odblokowanie miało na celu zapas mocy na ewentualne sytuacje podbramkowe.
Derbi GP1 dzisiaj na jerozolimskich 94km/h wg skazań wyświetlacza. Żeby nie było, na poziomej drodze :mrgreen:
GB Motors Cyclone 4t na dotarciu, z blokadami 60 km/h na liczniku, ale jest jeszcze zapas. Prędkość osiągnięta przypadkiem i na długiej prostej. Zaraz potem zwolniłem bo skuter na dotarciu.
Ferro 102-4 2009, przebieg ponad 2800 km. 65 km/h licznikowe,a według wskazań gps 61 km/h.
New Dink 50, na dotarciu (przejechane niecałe 600 km).
po zdjęciu blokady w serwisie - 67km/h według GPS.
zmieniłem moduł na odblokowany ale nie było pomiaru, raczej szybciej nie będzie
Romet XS 50 - full seria, odblokowany po prostej licznikowe 75 ;)
Marcin pamietaj o tym.
Spokojnie Krzysku wiem gdzie i kiedy mogę troszkę przycisnąć ;)
Ferro 303-4 4t 80ccm na GPS 90km/h
Ferro604-4 max 75
Rieju MRT 50cc Supermotard, na równej drodze Vmax=70km/h przy wadze pojazdu z kierowcą 190 kg. 8O