v-max waszych maszyn!

Yamaha majesty rok produkcji 2004 od kąt ja mam jeżdżę nią i nic po za tylniom oponą i klockami oraz olejem nic w niej nie wymieniałem z moją dziewczyna jechałem 120 km/h :)

Hehe, to nieźle ;D

Ciekawy jestem dlaczego nikt z nas nigdy nie pochwalił się jak szybko jego skuter wyhamowuje do zera z v-max i ilu metrów na to potrzebuje... Tu mogłoby być ciekawie... Tak naprawdę duża część skuterów nie jest przystosowana ani do jazdy ani tym bardziej do wyhamowania z prędkości większej niż rzeczywiste 55 km/h. Ja bałbym się jeździć swoim szybciej niż mój v-max z całkowitej serii. Ale każdy robi jak chce...

Ja moim na prostej poszedłem 65km/h według GPS i jeszcze pozostał zapas. Jak skończę dotarcie to sprawdzę ile jedzie, ale mnie także wydaje się że jazda chinolami więcej niż 60km/h to czysta głupota. Normalnie jeżdżę do 50km/h a zazwyczaj 45km/h dla świętego spokoju.

Ciekawostka:

Kingway Martinelli w ogóle nie ma przekłamania na swoim liczniku. Jadę powiedzmy 25km/h to na GPS też jest 25km/h jak w mordę strzelił. Jak jadę 50km/h to jest równe 50km/h na GPS. Sam się zdziwiłem jak zainstalowałem GPS i to sprawdziłem.

No to ładnie. U mnie jak mam 65 na liczniku to gps pokazuje 55. Mam teraz gps Larka, a kiedyś Garmin pokazywał 59. No i ciekawe któremu wierzyć?

Ja mam taką super przyczepność opon, że zaraz mi blokuje koła przy mocniejszym naciśnięciu klamek - nawet na suchym asfalcie. Chociaż może te skutery tak mają, nie wiem.

Eeee to moje CST "made in gdzieś" to piszczą przy każdym mocniejszym hamowaniu. Z przodu nie ale z tyłu za każdym razem. Trzeba w końcu zainwestować w jakąś Kendę albo Michelina i będzie spokój.

Ja mam kende i z kendą szału nie ma, też koło blokuje u mnie często, ale to może zasługa zacisku brembo i cięzkiej ręki;d

Ja mam Slic w rowerze z Kendy i mało kiedy blokuje koło. No ale tam mam tylko V-Break a nie brembo.

BTW czy da się zainstalować zacisk Brembo do mojego chińskiego poganiacza? Z tego co słyszałem potrzebny będzie adapter bo rozstaw śrub jest inny.

Romet 717 4T mk1. Przebieg 1070 km, prędkościomierz idealnie wskazuje to samo z GPS. Prędkość przelotowa 64 km/h (6000 rpm), za to gry się rozpędzi po prostej 73 km/h utrzymuje, jednak wolę go nie męczyć. Nie jest dobrze dotarty, jestem drugim właścicielem (od dziś :D ) ale z tego co wiem nic nie było zdejmowane, wszystkie blokady są.

Ta a mój Ogar z blokadami 120 leci... Nie masz blokad i tyle.

Kymco bet&win 2T na równej drodze Vmax=70km/h Gps .Licznikowe 80 km/h .waga pojazdu z kierowcą ok 240 kg .

65 km/h z blokadami

U mnie prędkość max z 72km/h po przebiegu ponad 11tyś.km spadła do 65km/h.

nie wiem, ile pojadę moim Kymco Bet Winem 50 [2t], bo licznik kończy się na 80 km/h, a on dalej żwawo przyspiesza :mrgreen:

jak wykombinuję sposób zamocowania licznika rowerowego [który z samej zasady działania musi być dokładniejszy o seryjnego, mechanicznego], to napiszę, bom sam ciekaw, ale poprzedni właściciel deklarował realne 90 km/h

Piaggio Fly 4T - V-max= 70 km/h

80km-85 km/h Modo ventus II 4T

75-80 km/h Baotian bt49Qt9

Yamaha Jog R 2004 licznikowe 87km/h normalnie jeżdzę 70km/h na dobrej trasie . PS seria + wydech Viper

Baotian bt49Qt9 4T - 75km/h
Barton Orlando 2T - 90km/h

Yamaha TZR - full seria 86 km/h licznikowo. Zestaw 12/47 + D.I.D. już w drodze, bo kolega zajeździł mi przednią zębatkę, a jak już coś kupywać to niech coś tego będzie :).