zapomniałem moja inca to rocznik 2009
Peugeot Zenith V-max 75km na serii , ale jak bedzie kasa to zabieram sie za tuning :D
Zico Azer - na prostej 78km/h. tuning? tylko najtanszy tlumik za 100zł :D
Romet 777 - prosta 55/60 km/h :D Jak na chińczyka z blokadami i na dotarciu to nie jest najgorzej :)
Kymcos super 9,
80>.
Na liczniku 80 wychodzi ponad skalę :mrgreen: .
Czyli około 90
KINGWAY COLIBER
LICZNIKOWE 65KM/H A GPS WSKAZUJE 75KM/H
gilera runner sp 50 1998 rok - 95 km/h, z druga osoba 80 km/. odleglosc - jakies 60-70 m.
Już po mandacie nie wykorzystuje prędkości bo policjanci mówili mi jak złapią mnie jeszcze raz to zabiorą dowód rejestracyjny tak ze ostrzegam 50c lepiej tak nie szarżować 80-90km/h
Dokładnie. Zresztą nasze sprzęty teoretycznie nie są przystosowane do takich prędkości.
"Sztuką nie jest rozpędzić się.
Sztuką jest z prędkości wyhamować."
Kisiu dodatkowo za taką jazdę mogą kazać przerejestrować skuter na motor
Wiem o tym. Dlatego i z powodów wytrzymałościowych nie zdejmuję więcej blokad. Jeśli będę chciał pośmigać tak porządnie to robię A i kupuję motor. Ale nie chcę, bo jeszcze bym się rozwalił znając moją nerwowość.
no witam po dłuższej przerwie.Zdiąłem dzisiaj blokadę z mojej inki street 50 na wariatorze i jadę całe 65 km /h zrobiłem to sam i bez klucza pneumatycznego. zrobiłem własny klucz z rury i sprawdził sie.jak będzie czas to zrobię wam zdięcie i napiszę co i jak .pozdro.
Inca Lambros, 77km/h po zdjęciu kagańca na blacie, 74km/h realne mierzone GPS. Skuter rwie jak głupi :D. Jadę na równo z KYMCO S9 kumpla Pozdrawiam!
narazie 75km/h zobaczymy jak wymienie cilinder glowice ....
Narazie zblokowany, ale te 60km/h jedzie - Kymco S9 L/C
No to jakoś nie do końca go zblokowali :lol: Albo zegar kłamie.
Kymco New Dink 4T / 80 cm3:
vmax 80 km/h (wskazanie gps), po zdjęciu blokady z CDI i wymianie wariatora (malossi) i z cylkiem 80cm3 + dysza 90.
Z góry zaznaczam, że taki sam vmax miałem przy 50 cm3, a 80ka dała mi tylko moc i przyśpieszenie.
Przy czasowej zabawie jaką robiłem z innymi częściami (dzwon inny, sprzegło inne), vmax był bliżej 85 / w porywach do 90 km/h (oczywiście nie wspominam o jechaniu z górki, tylko "kombinacjach z rolkami").
Jednak takowych dodatkowych bebechów z czasem się pozbyłem, bo stwierdziłem, że nie bedę przepłacał za owe dodatkowe 10 km/h (koszt takowych był większy niż cylka i wariatora, a przyrost mniejszy).
Standard prędkości to 70 km/h, bo staram się nie przekraczać 8 tyś obrotów, a tyle vmax mam przy nich w chwili obecnej.
Chociaż tu też zależy to od rolek, bo przedtem przy lżejszych miałem 75 km/h przy tych obrotach, jak i vmax całości 85 przy samej wymianie wariatora i cylka... jednak zawsze tu jest wybór pomiędzy vmax, a mocą przy dopasowaniu takowych... ja osobiście preferuje moc.
Spalanie po podstawowym tuningu jaki mam w tej chwili, to przy jeździe z prędkościami max. 70-75 km/h (jak wspomniałem, staram się nie jeździć 80 km/h) - to 2,33 l/100 km (średnia z 15000 km, czyli od momentu zastosowania w/w tuningu, 20 % jazda w mieście, 80 % trasa ze stałą w/w prędkością).
55 km/h z jedną ściągniętą blokadą z gaznika :D
Kisiu1981 napisał:
No to jakoś nie do końca go zblokowali :lol: Albo zegar kłamie.
Kymco tak blokują, mój z blokadą leciał 55 jakoś.
z blokadą na gazniku jechał 50