v max 60km/h

Witam. Mam od 3 tyg. chiński skuter tao tao z silnikiem 1P39QMB.
Zdjąłem z niego blokady jakie zauważyłem a skuter leci tyle co przed tem, czyli 60km/h. Kupiłem nowy odblokowany moduł, śrubkę na gaźniku która blokowała manetkę gazu. Sprawdziłem wariator, ale tam nie było plokady. Może ktoś wie co mam zrobić, skuter jest z 2012r. ma 1000km. przebiegu.

z tego co mi wiadomo motorower jedzie 45km/h, więc ja bym na twoim miejscu skakał z radości, że więcej jedzie, a nie jeszcze narzekał, co może 150km/h ma jechać?

Na licznikowe 70km/h bym nie narzekał. Po za tym mam prawo jazdy na motory, więc mogę sobie pozwolić na odblokowanie. ;)

a w dowodzie rej pisze MOTOCYKL czy MOTOROWER ?

Jeśli jesteś na takim poziomie inteligencji, że nie zrozumiałeś mojego przekazu, to się lepiej tutaj nie wypowiadaj. ;)
A tak po za tym ,,jest napisane"

Bo wkurzają mnie tacy ludzie, co piszą, że jedzie 60km/h a ma jechać 90km/h! To tylko mała 50-tka... Ja mam zablokowany skuter, bo nie będę łamał przepisów 50km/h spokojnie mi wystarcza

Żadne kategoria prawa jazdy (w tym A) nie uprawnia do jazdy skuterem 50ccm z prędkością <45km/h. To tak słowem wstępu.

60 km/h licznikowe czy realne ?

Niestety 60km/h licznikowe, trochę kiepsko, inne skutery spokojnie mnie biorą w 2 osoby. Zwężkę na filtrze zdjąłem, tłumik nie ma wystającej rurki(nie wiem jak to się nazywa).

goku298 napisał:

tłumik nie ma wystającej rurki(nie wiem jak to się nazywa).

Zawirowywacz spalin

Dziękuje za podpowiedź.

Napisałem nie dlatego że chcę jeździć nim nie wiadomo ile, tylko chcę wycisnąć z niego 100% możliwości. A ta prędkość nie wydaje mi się że to wszystko na co go stać.

mówisz o filtrze paliwa czy powietrza ?

Mówię o filtrze powietrza.

a jeszcze może być ogranicznik na filtrze paliwa.

Swoją drogą to ciekawe, że w jednych skuterach jest kilka/kilkanaście blokad a w takim Torosie jeden kabelek :)

Ten skuter to nie Toros, chyba napisałeś nie w tym temacie. ;)

Ja wiem, że nie Toros. Tylko ja mam Torosa i u mnie (podobno, bo jeszcze nie zdejmowałem) cała blokada to rozpiąć/przeciąć jeden kabelek i zamyka licznik. A u Ciebie rozebrałeś już pół skutera i nadal coś go blokuje.

Powiem jeszcze tylko że raz rozpędził się do 70km/h, długo się rozpędzał ale na prostej dał radę, ale tylko raz, teraz max. 55-60km/h.

Jeśli Cię złapią przy prędkości nawet tych 60 km/h i sprawdzą dokumenty to nawet jeśli masz prako kategorii A to na ubezpieczeniu i dowodzie jest napisane motorower ! Czyli dokumenty masz nieważne co wiąże się z dużymi konsekwencjami.

A może masz rozwiązanie problemu co do blokad, bo na gaźniku też nie ma, zwężek też nigdzie nie ma.

Może po prostu to jest 100% tej maszyny. Przeważnie maszyny od 2009r. mają blokady na przełożeniach. Poszukaj dobrze.