masz 4-suwa więc 60km/h to całkiem normalna prędkość dla tego typu rozblokowanego skuta. Bez zmiany cylindra dużo więcej nie wykręcisz nawet po tuningu :) Jeśli chciałbyś poszaleć to nie baw się w zmiany wario, sprzęgła itp tylko wymień cylka na tzw 80cmm wtedy poleci nawet 90 :)
Mój kolega ma ponad 4tyś km i ostatnio zdjeliśmy mu blokade ( moduł kabelek ) i normalnie lajtowo te 70 poleci. Mój też tak leciał jakoś do 10 tyś km. teraz mam ponad 13tyś i 60 to norma, nie raz 65, ale to nie to co kiedyś. skutery oczywiście 4t
Pomyśl nad sportowym wariatorem to znacznie "ożywi" skuter ;)
Pomyślę nad zmianą cylindra, ale jeśli mówicie że często po większym przebiegu skuter zwalnia, to co będzie za parę tyś. km. jak mi teraz 60 z trudem łapie. Dzięki za pomoc.
A i co sądzicie o tanich cylindrach, tego typu ?
http://czesci-skutery.home.pl/pl/p/Cylinder-walek-klawiatura-zaworow-glowica-kpl.-zestaw-tuningowy-poj.-80-ccm-4T-dysza-tuningowa-gratis/255
Może Być Ale Nie Oczekuj dużo tak naprawde to chyba 72ccm a daje w 70% tylko na przyśpieszeniu a V-Max wzrośnie od 5-15km/h zależy od wyregulowanego napędu
No to już chodzi mi bardziej o to czy bardzo różni się wytrzymałością od standardowych chińczykach, a rezulataty nawet najmniejsze mile widziane.
witam
mam ten sam problem zdejmuje blokady a tutaj nic skuter jedynie co jakby sie zapowietrza dostaje złą mieszanke
Cpi Hussar 2t 2005r 38.000tys najechane jezdze juz 3 lata a teraz biore sie za blokady zdejmuje zdjąłem już z wariatora
kupiony jest nowy moduł na ktorym skuter dostaje zla mieszanke i jedzie 45-50 i sie zapowietrza szybciej nie da rady hmm i rozmyslam co tu dalej robic rozmawiajac z mechanikiem ktory najpierw wyjął filtr powietrza calkowicie odkręcił śrubke od powietrza powiedział ze to wina świecy kupiona jest nowa i juz jest troszke lepiej na starym module jedzie 55-60 v-max i mysle nad kupnem nowego tłumika lub remontem silnika bo jest możliwość ze głowica czy cos tam już mu przepuszcza na starym module dodam ze chdzi w miare okej i sie nie zapowietrza moze to niekiedy ale mysle ze jest to skutek wyjęcia filtra i rozwiercenia dyszy
prosze o odp a jezeli to zly dzial to prosze o przeniesienie mimo ze chodzi o v-max wolał bym pojechac nim okolo 80 jesli mam zamiar na niego wydac dodam ze bierze mnie kolega skuterem na dotarciu 4t leci mu okolo 70 ma drugi przeglad i nikt nie wie co sie stalo u niego z blokadami wiec denerwuje mnie fakt ze on takim malym gownem kupionym jakis banda motors wyprzedza Cpi ktory jeszcze moze pokazac na co go stać dzieki czekam na odp ;)
U mnie jest też taki dziwny problem, że aby skuter chodził dobrze, śrubkę od regulacji mieszanki muszę wykręcić mniej więcej 8 razy, więc coś jest chyba nie tak. Jak jest tak wykręcona to chodzi dobrze, to jest próg, jak odkręcę ją dalej to obroty nie wzrastają a jak troszkę przykręcę to się obniżają.
ja aktualnie mam ja bardziej odkrecana po rozwierceniu dyszy to normalne bo zwiekszyla mu sie dawka paliwa wiec co idzie za tym powietrza a aktualnie jezdze na wyciagnietym wkladzie filtra powietrza i nie wiem czy to niczym nie grozi?? I zastanawiam sie nad kupnem tłumika doradzicie cos??
tak do 300zl . cpi hussar lub keeway ry8 moze byc uzywany ;)
Kacper napisał:
aktualnie jezdze na wyciagnietym wkladzie filtra powietrza i nie wiem czy to niczym nie grozi??
Życzę powodzenia.
Kacper napisał:
aktualnie jezdze na wyciagnietym wkladzie filtra powietrza i nie wiem czy to niczym nie grozi??
FACEPALM,ARE YOU FUCKING KIDDIONG ME ?,Chłopie zakładaj filtr póki ci życie twojego skuterka miłe
A co powiecie o tej śrubce do regulacji? Coś jest zepsute, ja tak od początku miałem. Nie jest tak jak w internecie że 2 obroty, u mnie jest z 8.
widocznie masz taką regulacje gaźnika ale moim zdaniem nie powinno tak byc
spoczko juz zalozylem xD to tylko gąbka przecież
zwiększony v-maks xD wyrwałem rurke od powietrza i włożyłem ją w oryginalne miejsce tak ze filtr zasysa wiecej powietrza xD 65-70km/h
tlumik da około 20% wiecej mocy silnika i o 15-20km/h wiecej ;)
Kacper nie pisz o tłumikach do 2-suwów tu mamy 4-suwa i tylko odblokowany tłumik może coś dać, ewentualnie dedykowany sportowy takich firm jak naraku, yasuni, technigas ( te dadzą do 10 % więcej mocy) - ale tylko dlatego że lepiej odprowadzają spaliny i to tyle- tu nie ma dopalania z tłumika i takich tam jak w 2-suwach ty tylko ma wylecieć i to jak najszybciej
seryjny tłumik jest zazwyczaj zablokowany - taka blaszka wewnątrz tłumika + nietypowy katalizator i inne śmieci.
ale zobacz jaką masz dysze na gaźniku i jak nie zależy ci na ekonomii to załóż sobie coś około 95 - ja mam 90, mój brat 98, a kolega 95 - ale na twoim miejscu polecałbym wybrać jednak bliżej 100
ale jezeli zobaczysz dysze to ta srubka juz kompletnie ci zwariuje tak ak u mnie ja mam teraz 4 obroty a mam dysze 60
pamietaj jak rozwiercisz dysze to musisz zrobic cos z filtrem powietrza wtedy bedziesz pewny ze skuter pojedzie szybciej ale zdemontuj gaznik i zobacz czy przepustnica otwiera ci calkowicie bo jezeli mowisz ze odblokowujesz a on nadal nic to moze to byc kwestia banalna podciągnięcia linki gazu
zobacz przepustnice i napisz jutro
Słyszałem że 4 suwy mają odblokowane tłumiki, ja żadnej rurki przy tłumiku nie mam.