Gdzie są w Polsce serwisy tuningowe skuterów? Bo kolega kopił nawet fajny setup malossi MHR, ale boi się go zamotywać sam/
Firma Mie.locha (bez kropki) składa skutery
Moze tak skad jestes ? mieszkasz na jakims zadupiu ? U mnie w okolicy 20km w każdą stronę mam kilkadziesiat warsztatow, ktore zajmuja się tylko motorami i skuterami, nie wspomne o zwyklej mechanice samochodowej w której również złożą Ci skuta…
david-aerox, tak ale wiesz ona kupiła cylinder za ok 1000zł i nie chce ryzywkowac w jakimś podrzędnym serwisie. Szuka warsztatu w którym się w tym specjalizują
Ja znam tylko Mie-locha i salon yamachy na połczyńskiej w warszawie
ale to wszędzie Ci wymienią… Nie piszę o gównianych…
U mnie jest w samej okolicy 5 zakladow, z ogromną gamą różnorodnych kluczy, części no i co najważniejsze fachowców…
Skoro sam potrafię zmienić cylinder, wal, wario, sprzeglo itp.
to nawet najgorszy zaklad nie powinien mieć z tym problemow xD
Zaklad nie patrzy na to czy kosztuje 1000zł czy 100zł tylko zaklad, reguluje, kofiguruje, tak by wszystko bylo na cacy xD
to kolega ma fajnie że co 500 max 1000km będzie zapie****** z tym skuterem żeby mu zmieńili tłok bo raczej nikt normalny nie kupuje cylindra za 1000zł w dodatku klasy evo skoro nie umieć bądź boi się go zamontować. wgl mam wrażenie że ktoś bajki pisze i dużo mówi.
I co za różnica czy cylinder sport/racing czy evo? zakłada się go tak samo, w sporcie można jedynie na pałe wsadzić i jechać i nie ustawiać martwego punktu a w evo by się przydało jednak no i jedyna różnica to jeszcze porting ale to to nawet w raicngu trzeba robić ale jak kupuje i robi ze skutera małego potwora to powinien umieć zrobić porting.
[ Dodano: 28-06-2009, 20:00 ]
i wgl popraw te okropne błędy co masz zrobione w podpisię i tam gdzie normalnie jest avek bo aż w oczy piecze a jak już poprawisz to ściągnij mozille firefoxa tam masz wbudowany słownik.
[ Dodano: 28-06-2009, 20:04 ]
david-aerox, a z tymi mechanikami samochodowymi to bym wyluzował, u mnie niedaleko jest autoryzowany serwis “bosh” samochodowy, ceny też mają niezłe więc niby dobrze robią bo klijentów też mają sporo a jak byłem kiedyś u niego to się wypytywał o skuter, czy to 50, mówił że to 4T (a byłem u niego skuterem i słyszał jak chodzi) nie wiedział nawet jak działa sprzęgło odśrodkowe a miał je w ręce wgl jak z nim gadałem to miałęm wrażenie że on w ogóle się nie zna więc lepiej nie ryzykować.
Tak to jest z tymi fachowcami dzisiejszymi… np. mieszkam niedaleko w Łodzi… i w Łodzi i pobliżu w promieniu ok.40km nie ma żadnego konkretnego fachowca który znał by się dobrze na skuterach…
Niech twój kolega pruje do Poznania ze skuterem do Mielocha tam zrobią mu wszystko na cacy i jako jedyni chyba najlepiej jak to możliwe oczywiście za godną opłatą … (nie małą) :mrgreen:
Jak by co to moje miasto to szczecin. A koleś powiedział ze nawet do Niemiec pojedzie by mu to dobrze złożyli
a jego setup to:
- cylinder malossi MHR replica 70cc
- wał małossi
- łożyska wału
- wydech malossi MHR II
omg, mogłaś pisać od razy że replica, myślałem jak i pewnie wielu innych że to zwykły mhr…
To jest zwykły racing i to zmienia postać rzeczy. jak mu kasy nie szkoda to niech odeśle to do mielocha tam mu na pewno to poskładają i wyregulują tylko że to nie pojeździ za dobrze i długo bez większego gaźnika, sprzęgło zaraz będzie do wymiany razem z paskiem i w efekcie i tak kolega będzie musiał wymienić wszystkie części w silniku które ma jeszcze seryjne.
On nie wie jaki najlepiej zastosować gaźnik 21 czy 26, a sprzęgło i wario nie wiem jakie ma.
to poradź mu ode mnie żeby najpier wkupił ten gaźnik a potem do mielocha odesłał i niech mu od razu wyregulują skuter z tym gaźnikiem i cylkiem i gaźnik 21 maax 24 ale 21 będzie najlepszy.
ok dzięki przekaże i jutro chyba zamknę temat
Ty nie zamkniesz tematu takie małe OT xd
Tak tylko powiedziałam, napisze ze temat jest zamkniety
[ Dodano: 29-06-2009, 00:52 ]
On się jeszcze pyta ile to poleci czy mu dojdzie do 120km/h
Powinno, ale jeśli on jest taki tępawy że będzie ze szczecina do poznania jeździł żeby mu złożyli to za kilka tysięcy km znowu będzie musiał coś wymieniać i będzie jeździł to ma trochę na bani wg mnie. Niech sobie odpuści ten tuning.
Kowal, albo kase na podroz niech wyda w ksiazke “ZROB TO SAM” i niech się pouczy… albo wez kup komarka i w nim prubuj cylinder wymieniłeś jak się nauczysz to wez się za swojego skucia i po problemie ;d ja się nauczylem jak w ciagu 1 msca w Łosiu wymienialem 3 razy cylinder 80ccm
Firma Megabet …
[ Dodano: 29-06-2009, 11:03 ]
Megabet … Naprawia, tuninguje
On chce by mu wszystko zamontowali i wyregulowali.
Bo ja sama wymieniłam w swoim cylinder i wal, a wyregulowali gaźnik i coś jeszcze mi w coolbike
Jesli serwis naprawia tuninguje to jasne ze takze reguluje… Tak na logike. Niektore etapy tuningu to sama regulacja i niektore naprawy to tez sama regulacja wiec na 100% zrobia caly komplet