Żeby nie było nudno to mały wpis z dziennika pokładowego mojego (kiedyś) KAC-a. W dalszym ciągu żyje i jeździ. W tym sezonie miał kilka przygód związanych z czynnikami losowymi, ale z każdej wyszedł obronną ręką i nogą :) i jest oki. Stuknęło mu już ponad 13000 z czego 8000km na cylindrze airsal 150. Ostatnio kolega pożyczył skuter koleżance a ta odkręcając manetkę umieściła go w rowie.....szczęśliwie nic się nie stało nikomu oprócz stłuczonej szyby kappa....tak więc właściciel jeździ bez szyby:( Dziś przysłał mi sms-a: ale zap..... bez szyby, szok, dziś jechałem 110km/h i to nie z górki:)
Podsumowując efekty tuningu można uznać za zadawalające :)
Może umieszczę tu modyfikacje zbiorczo:
- airsal 150 głowica seryjna (w związku z tym paliwo stosowane 98 lub 100 oktan)
- zawory ustawione na 0,08/0,10
- olej Motul 5W40 7100 czerwony full syntetyk (na dotarciu półsyntetyk)
- wyrzucony SLS
- wydech tecnigas maxi4 bez katalizatora
- filtr powietrza seryjna ramka z wkładką gąbkową naraku
- modyfikacja dolotu poprzez wywiercenie w airboxie od dołu 5 otworów 2 cm średnicy i umieszczenie krótkich wężyków od pralki (to celem redukcji hałasu)
- gaźnik seria z dyszą główną 125, pilot jet seryjna
- wariator naraku maxi-speed z przeciwtalerzem seryjnym
- rolki 12,4 gr (okresowo 13 gr)
- sprzęgło seria ze sprężynkami malossi czerwonymi
- pasek napędowy mitsuboshi
- sprężyna centralna +10% polini (niebieska)
- w celu polepszenia trakcji założone opony metzeler feel free
- szyba kappa(była)
- żarówki ledowe pozycyjne
- żarówka główna revo hir 5000k
- modyfikacja kanapy (aktualnie zaadoptowana kanapa z Downtowna)
Chyba tyle.
Kurcze sporo w niego zainwestowałem, ale też dobrze sprzedałem :)
hyena napisał:
Okazało się że, śruba centralna się obluzowała, myślałem że od tego są wibracje ale trzeba będzie zobaczyć do skrzyni, mam nadzieje że tylko łożyska, bo zdobycie części zamiennych nie będzie łatwe pewnie.
W skuterach częstą usterką jest wybicie z odlewu koła stalowej tulei z wielowypustem. Objawy są takie, że nawet po mocnym dokręceniu nakrętki tylnego koła, wykazuje ono luz. Pierwsze podejrzenie pada zazwyczaj na łożyska, ale najczęściej winna jest owa tulejka. Po demontażu koła ciężko to wychwycić, ponieważ wszytko wygląda ok. Chociaż w niektórych przypadkach wykruszeniu ulega również część wewnętrzna felgi.
Foto poglądowe, o którą część chodzi: http://images7.fotosik.pl/5139/fc8d9057e34bb498med.jpg
Po dokręceniu wcale nie na chama, luz zniknoł ale jęczy coś w skrzyni, zgaduje że łożysko, nie rozbierałem jeszcze (oczywiście nie jeźdzę tak bo nie chcę zrobić dziury w obudowie albo zniszczyć gniazdo łożyska). Z tego co widziałem na YT to najczęsciej to siada łożysko zębatki pośredniczącej. Na RP mają chore ceny elementów orginalnych...ale nie ma co krakać.
hyena napisał:
,,Po dokręceniu wcale nie na chama, luz zniknoł ale jęczy coś w skrzyni, zgaduje że łożysko, nie rozbierałem jeszcze (oczywiście nie jeźdzę tak bo nie chcę zrobić dziury w obudowie albo zniszczyć gniazdo łożyska). Z tego co widziałem na YT to najczęsciej to siada łożysko zębatki pośredniczącej. Na RP mają chore ceny elementów orginalnych...ale nie ma co krakać.''
Witam ,jak rozmontujesz przekładnie to będziesz potrzebował oryginalnej uszczelki ,kupiłem w Motorlańdzie za ok 30zł., łożysko i uszczelniacz na osi koła od strony przekładni jest typowy, chociaż łożysko bylo C3 ,ja dałem zwykłe.
Siemanko :) koledzy doradźcie mi czy nie przesadziłem z odchudzaniem tłoka i czy to ma prawo dobrze działać ? :)
a po co taki zabieg? wkręcisz go na 14 tysięcy?
Nie, poprostu chce aby wał mial lzej. I nie wiem czy nie przesadziłem z tym odchudzaniem i czy to będzie normalnie jeździć
Ja tak przeglądam neta w poszukiwaniu zestawu do zmiany pojemności na 150 ccm w moim Romecie Maxi R 125'. Zastanawia mnie jedna rzecz. Na wielu aukcjach w komplecie jest głowica bez tzw SLS a u mnie takowy jest. I mam pytanie do osób, które już to przerabiały lub wiedzą: czy przy głowicy bez SLS trzeba coś kombinować z przewodami przy gażniku bo jest ich tam trochę :D i czy w ogóle zakładać taką głowicę? Zastanawia mnie też jedno: czy przy mojej masie 120 kg :D :D :D i masie 2oo 140 kg zmiana w ogóle coś da? Bo jak raczej znikoma zmiana będzie to bez sensu pchać się w koszta - choć niewielkie :) około 200 zł
Da taka zmiana sporo w elastyce silnika [mniej sie męczy, jest żwawszy] na wzrost v-max nie licz zbytnio.
Zawsze zestaw cylinder+głowica.
Zamówię sobie zestaw kompletny z różnymi wadami rolek wariatora aby dobrać optymalne.
Temat zyjd? I jak wkoncu jaka dysza do 150cc?
Trza dobrać odpowiednią ,większą niźli do 125cc.
Witam serdecznie, jestem posiadaczem skutera Neco Agira 125. Przeczytałem tu wiele ciekawych informacji i mam 2 pytania:
1, jaką maksymalna prędkość udało się wyciągnąć po modyfikacjach ?
2, czy można zmienić silnik na inny podobny np z fabryczną pojemnością około 200cm3 ??
Pozdrawiam
Robert