Tuning Kymco Super 8

Siemka ! Jestem posiadaczem Kymco Super 8. Nie wiem co kupić, bo to jak teraz jeździ zakrawa na skandal :P. Pod górkę jedzie LEDWO 20 km/h, co jest wręcz nieprawdopodobne. Facet w serwisie mówił mi że ładne wariatory, sprzęgła i rolki mi nic nie pomogą, tylko akurat zmiana cylindra na 80. Ale słyszałem że jednak dają coś te modyfikacje. Jakbyście mogli mi podpowiedzieć co najpierw kupić. Cena żeby nie była aż taka duża, nie przesadzajmy że po 400 zł za 1 część. Zastanawiam się nad wariatorem Malossi Multivar, sprzęgłem RMS Stage Pro. I co jeszcze można kupić, aby zwiększyć wydajność ? Z góry dzięki !

O jezu jak 20 pod góre czyli cos z nim nie tak. Proponuje zmień mechanika. A co do tunu to na poczatek wario, wydech a potem mysl czy dalej chcesz inwestowac

Tyle że skuter mam na gwarancji. Przejechane dopiero 900 km. Jaki polecasz wariator ? Może być ten Multivar czy jakiśinny ??

Polini speed control ale jezeli chcesz multiwar tez da rade.

wino napisał:

A co do tunu to na poczatek wario, wydech

Wydech to przy bardzo mocnym tuningu bo super 8 to 4t.

Nowy? Kupiony w Polsce? Może mofa? Odblokowany ? Więcej info… jak jeździć przedtem odp na te pytania to ci pomożemy.

Ja mam Kymco Aglity ma taki sam silnik też mi tak jeździć ale dołożyłem kapuste Custom Tuning części na zamówienie i runner kumpla po tunie tam jakieś 70 polini pierdoły wącha. Wariator nic nie da tylko trochę przyspieszenia i v-max na początek załóż rolki o 1g lżejsze twardsze sprężynki i możesz kupić wałek rozrządu tuningowy dużo daje nawet w 50ce jeśli ci nie wyje na stopkach na maxymalnym gazie to spytaj w serwisie o moduł odblokowany dużo daje. na kolanku jest śrubka na jakąś sonde wykręć ją daje trochę mocy. Jednak najwięcej mocy daje Wymiana cylindra na większy. chcesz to pisz:GG"6051627.(mam trochę części na sprzedaż)Wariatory Mallossi Multivar i inne rzeczy. NAKED.

Pietrzi najpierw to sobie atlas kup, pomachaj na nim trochę i nie będzie już 20km/h pod górkę.

Boże ludzie, co wy piszecie !!! Wydechu nie zmieniaj na poczatek kolego bo szkoda pieniedzy !, ja na seryjnym super 8 mialem 70km/h max pod gorke szedl ladnie 55-60. Wymieniłem teraz na wariator NARAKU oraz sprzęglo NARAKU. Start znakomity, v-max 75km/h na prostej natomiast jadac z gorki zamknalem licznik jednak wydaje mi się ze mam za lekkie rolki. Jaki masz w swoim v max? masz odblokowany modul? ( co daje 10km/h) nie kupuj wariatora POLINI nic Ci nie da w tym skuterze, mallosi spoko, ale daje tyle samo co NARAKU a jest trochę drozszy, NARAKU to Tajwanska firma robiaca części glownie do 4T od podstaw. Sprzeglo jakie wolisz zakladaj :slight_smile: ja mam NARAKU moze dlatego ze jak mam wario to zeby byla jedna firma ale jest super. Ponoć jak zmienisz sobie pasek na kevlarowy badz inny nowy PORZADNY to rowniez daje ok 10km/h ponoc sprawdzone, ale muszę SAM to sprawdźic. Napisz jakie masz teraz osiagi skutera. POZDRO DLA KUMATYCH CO ZNAJĄ KLIMATY :roll: PS Jak zmienisz te części nacieszysz się pojezdzisz trochę będziesz mial znowu kase, to sobie wybebesz pol tłumika, ta cienka rurke co idzie z silnika zamien sobie na grubsza zaloz stozek i dobrze wyreguluj i będzie “szatan” 95 jak nic :slight_smile: ale te czynnosci źlecic komus kto się zna, zaplacic trochę tej kasy ale mieć pewnosc ze będzie dobrze (tłumik do spawacza, stozek do serwisu ze skuterami) oczywiscie spalanie się podniesie moze nawet o 1l ale 2t bierzesz jak chcesz :stuck_out_tongue:

jak jest na gwarancji to oddaj do serwisu oni muszę ci to wszystko zrobić i nie kombinuj nic w nim bo ją stracisz

Siemka ! Dzięki za tak liczne odpowiedz !

wino napisał:

Nowy? Kupiony w Polsce? Może mofa? Tak nowy. Kupiony w Częstochowie Odblokowany ? Więcej info… jak jeździć przedtem odp na te pytania to ci pomożemy.

“Niby odblokowany” Tak mi powiedzieli w serwisie gwarancyjnym na 1 przeglądzie.

puszek12-9 napisał:

Pietrzi najpierw to sobie atlas kup, pomachaj na nim trochę i nie będzie już 20km/h pod górkę.

Ty puszek bez ironi proszę V MAX = 60 km/h po prostej Z górki idzie 70 ale już wyrczy dziwnie :stuck_out_tongue: ? Czemu tak wyje ? Co do modułu to nie wiem czy mam odblokowany. Jak to sprawdzić ? Bo w serwisie podczas przeglądu facet tylko się przejechać i już wiedział, że jest odblokowany :roll:

Może koles mówił tak specjalnie…

Nom może .Tylko jak sprawdzić czy ten moduł jest odblokowany ? I czemu skuter wyrczy jak dojdzie do 65 km/h ??

Jak chcesz sprawdzić czy moduł jest zablokowany to postaw skuter na centralna, odkręć manetką na full i sprawdź czy przy bardzo wysokich obrotach odcina co zapłon.

Tylko jak go postawisz na centralce to dobrze trzymaj zeby ci nie spadl - wibracje moga go bujnac i jazda

puszek po chu* się wypowiadasz jak nawet nie miales do czyniena z tym skuterem :roll: to nei jest chinski badziew ze będzie odcinać zapłon, pietruche nie sluchaj ich, jak widzisz mam ten skuter i wiem juz duzo na temat tego skutera z wlasnego doswiadczenia. Dziwne ze idzie Ci na prostej 60 a z gorki 70 bo ja mialem tak ze na prostej 60 i z gorki tez 60. Nie wiem czy wiesz gdzie jest modul? pod nogami tam gdzie akumulator. odkrecasz klapke i tam masz modol- poznasz. Odczepiasz wtyczke i masz 2 fioletowe kable jeden nad drugim. Musisz odczepic (nie ucinać-bo po co) musisz je odczpeic tam podniesc taka zapadke przy pinie i spokojnie wyjac tylko pamietaj ze tylko jeden dwoch nawet nie wyciagaj wtedy pojedziesz 70 na prostej :wink: po tym gwarancji nei stracisz. A jak się okaze ze jest kabel odczepiony to natychmiast o serwisu na gwarancje! jak cos to pisz na moje gg 3778844 I ludzie proszę was, jak nie wiecie w jakich sytuacjah jak skuter się zachowuje, to nie piszcie glupot !! :expressionless: POZDRO DLA KUMATYCH CO ZNAJĄ KLIMATY

Zapytał się jak sprawdzić czy moduł zablokowany więc mu odpowiedziałem na temat. W mojej S9 przy 10k obrotów odcina zapłon więc moduł mam zablokowany. I nie słyszałem o sposobie ucinania kabelków z modułu, moduł się wymianie na inny z inną mapą zapłonu.

dlatego powtarzam - nie wypowiadaj się jak nie wiesz. Tak jest tylko w Twojej s9 :roll:

puszek12-9 napisał:

Zapytał się jak sprawdzić czy moduł zablokowany więc mu odpowiedziałem na temat.

No i po co odpowiadasz jak nie wiesz? w tym skuterze tak nie jest. Ten skuter jest tak skontruowany ze on nie wejdzie na wyzsze obroty, zeby się nie rozpierdzielil jak kazdy chinczyk.

puszek12-9 napisał:

I nie słyszałem o sposobie ucinania kabelków z modułu, moduł się wymianie na inny z inną mapą zapłonu.

I nawet czytać nie umiesz, wyraznie napisalem zeby odczepic kabel a nie ucinać. Nigdzie nie kupisz nowego “odblokowanego” modulu do s8 , moze gdzieś z tajwanu sprowadzisz za grube pieniadze. Chociaz tez watpie…

PiastGliwice8 napisał:

Odczepiasz wtyczke i masz 2 fioletowe kable jeden nad drugim. Musisz odczepic (nie ucinać-bo po co) musisz je odczpeic tam podniesc taka zapadke przy pinie i spokojnie wyjac tylko pamietaj ze tylko jeden dwoch nawet nie wyciagaj wtedy pojedziesz 70 na prostej ;)

Dzięki za pomoc. Tylko który ten kabel odczepić ??

A sory zapomniałem napisać, obojątnie który, lepiej ten co jest u gory bo latwiej wsadzic tam srubokret zeby podniesc ta zapadke ;pp taka mala sugestia