Tuning Kymco Super 8

Moduł był odblokowany już wcześniej. Bo teraz jak patrzyłem to dwa fioletowe kabelki są ucięte. No nic coś mi się chyba słaba sztuka tego skutera trafiła No to dobra, będą brać się za zbieranie kasy na sprzęgło i wariator. Bo na razie chyba tych 600 zł na cylinder 80 nie zdobędą.

No to grubo jak dwa :P, ja jak dwa odczpeilem to trochę gorzej jezdzil jak na jednym, tak jak by go zatykało trochę. Pietrucha napisz na spokojnie jakie skuter ma osiagi, jaki masz przebieg, jak go docierałeś, ile ważysz i co w nim jest nie tak :slight_smile:

Skuter jedzie prostą drogą 55 - 60 km/h. Przyspieszenie normalne takie jak w innych 4t. Przebieg = ok. 1000 km. Docierałem go do 500 km (30km/h) tak jak kazali mi w serwisie. Po 1 przeglądzie mogłem już jechać max. Waż? dosyć sporo bo koło 86 kg. Jestem wysoki, mam 1 metr i 90 cm.

PiastGliwice8 napisał:

co w nim jest nie tak :slight_smile:

Jeździ bardzo wolno pod górkę (ledwo 20 km/h) to raz i przy prędkości koło 62 km/h i wzwyż zaczyna wyć i warczeć (I don’t know why ?) oraz czasami po długiej jeździe 20 km zaczyna jakby buczeć z przekładni. Help !

O stary, to nic innego jak tylko na gwarancje do serwisu !!, może być że go zamuliłeś docierając, jazdą 30km/h :roll: (trochę lipny ten serwis, bo nawet nie umią kabelkow wyczepic tylko bezczelnie ucinają :evil: ) może był również, że jakiś z przewodów ma dziure lub jest nieszczelny ( co jest prawdopodobne) - człowieku jak bys wiedział jaką miałem historie to pożal się Boże :-P. Swoją drogą jest tu an forum jakiś temat o przygodach z serwisem hehe ?.. no ale pietrucha marsz do serwisu i na gware - MUSZĄ CI TO ZROBIĆ ZA DARMO, bynajmniej mi robili za darmo skuter.

No i was zadziwię… Byłem dzisiaj w serwisie i powiedzieli mi że wszystko jest w najlepszym porządku, a jak mi nie pasuje to mogę sobie części do tuningu kupić za 700 zł. żal… A no i jeszcze co dziwne … Jeżeli kupić i założę sobie na własną ręke np. wariator to stracę gwarancją … Muszę kupować tylko to, co oni mają w ofercie…

No Pietrzi bo w serwisie na Tartakowej trzeba u nich zamówić części a oni udzielą na nie gwarancję.

:shock: :evil: ale wał, ale same części duzo Ci nie dadzą, przyspieszenie ewentualnie (chyba ze cylinder zmienisz) a sprawdzali Ci tam w serwisie wszystko? czyscili gaźnik, filtr powietrza, sprawdzali przewody? to wszystko może być przyczyną!, waga Twoja nie ma nic do rzeczy ja jechałem z pasażerem ważącym 100kg i jechałem na prostej 70 !!, sprawdzali Ci stan paska, może rolki są wytarte kurcze no !! :roll:

No sprawdzali wszystko. Powiedzieli że czyścić nie muszę, bo skuter był niedawno na przeglądzie. Niby wszystko ok, ale jednak jak jeździć tak jeździ. Może trzeba trochę gaźnik wyregulować?? Tylko nie wiem jak się go reguluje w 4T. HELP

regulacja gaźnika nie poprawi Ci dużo osiągów, jak masz normlanie wolne obroty i odpalasz go normalnie to tu nie ma nic do rzeczy, przeczyść filtr powietrza przede wszystkim, pojedz do wulkanizatora jakiegos albo gdziekoliwek odkrec kilka srubek wyjmij czerwony filterek i sprezonym powietrzem go wydmuchaj. A powiedz jak jedziesz na prostej i jedziesz juz te 60 to jak skuter się zachowuje? jest na najwyzszych obrotach?, wiesz trochę lipa ten serwis, ja niby mialem tez zrobione dopiero 1000km po przegladzie pierwszym a jak mi koles gaźnik wyjal to się chyba z 0,2l benzyny wylalo z niego :shock: ja na Twoim miejscu zrobilbym to na wlasna reke z kims kto się zna, chyba ze sam umiesz i wyczyścić ten gaźnik sprezonym powietrzem i filtr powietrza przede wsyzstkim wyczyść, a moze masz nie zdjeta blokade z wariatora?, a moze dyszy Ci nie wymienili na wiekszA? byles przy odblokowywaniu go? co robili, co widzialesą

PiastGliwice8 napisał:

A powiedz jak jedziesz na prostej i jedziesz juz te 60 to jak skuter się zachowuje? jest na najwyzszych obrotach?

Mówiłem wyrczy coraz głownieej wraz ze wzrostem prędkości tak jakby dostawał za mało paliwa albo wręcz przeciwnie .

PiastGliwice8 napisał:

a moze masz nie zdjeta blokade z wariatora?

No dzisiaj zobaczę jak z tą blokadą jest. Zdejme obudowę od przekładni i zobaczymy co tam w środku piszczy. Tylko słyszałem, żeby zdjąć wariator, trzeba coś przytrzymać ? Tylko co ??

PiastGliwice8 napisał:

a moze dyszy Ci nie wymienili na wieksza?

Nie mam bladego pojęcia

PiastGliwice8 napisał:

byles przy odblokowywaniu go? co robili, co widziales?

Nie byłem. Facet powiedział że skuter jest już odblokowany (pewnie chodziło mu tylko o moduł)

No to jeśli chcesz zobaczyć wariator to najlepeij odkręcisz kluczem pneumatycznym śrubke ( wulkanizator, najblizszy mechanik tylko musisz se skuter dopchać lub zrobić to tam na miejscu wszystko) jak odkrecisz to porob zdjecia i pokaz co tam masz. No i te czyszczenie filtra caly czas mnie zastanawia, a jak kupowales skuter to miales taki zestaw odblokowujacy do niego?

ja powiem o swoim docieraniu: Docierałem prędkością 45/h tak jak jest blokada / blokady są po to żeby poprawnie się docierało skuter nigdy się nie dociera prędkością 30km/h po drugie jak nie chca ci zrobić w tym serwisie jedziesz do innego też kymco z e swoja księżeczkę gwarancyjną umowa mówi że na terenie całej polski masz prawo do gwarancji! mój jest odblokowany i na prostej jedzie 65 dalej nie chce ale nie jest w Ładnym stopniu tuningowany a pod górke potrafi nawet ponad 50km/h ja jade z pasażerem na tyle 63/h więc musisz koniecznie do innego serwisu pojechać mówisz że na innym iie chęc ci zrobić i żeby ten gościu ci to obejżał !

[ Dodano: 2008-07-11, 11:01 ]
a i mam takie pytanko jak tanio mogę właśnie w kymco super 8 zwiększyć prędkość o 10 km/h tak żeby to wyszło tanio !!! od razu mowie ?? nigdy go nie tuningowałem i zrobić to w ten sposób żeby nie stracił gwary :stuck_out_tongue: z góry dzięki!

[ Dodano: 2008-07-11, 11:02 ]
do tego jeszcze mam go dopiero miecha i mam 650 km zrobione i juz chce tuningowac hehe :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-11, 11:12 ]
jak się ukarze jakis now y post proszę o napisanie na gg ze jest nowy post 10199589

to docieraj go do 1000km, a nie od razu bierzesz się za tunnigowanie, a to z tym gg to się osmieszyłeś na maxa, patrz jak mnie rwie żeby ci pisać na gadu, ze napisalem tutaj :573: PS. Ponoć jak wzmociony pasek kupisz, to daje 10 ale to chyba na sportowym wariatorze, i na seryjnym wario nie wolno zmieniac na kevlar. PS2. Tanio to moze se nalepki kup i se stunniguj, to moze szybciej pojedzie ;d

a żeś dowalił nalepki w s8 są zajeniste nie ma co zmieniał :smiley: :stuck_out_tongue:

Mnie osobiście się nie podobają i lada dzień je pozrywam ;p

[ Dodano: 2008-07-18, 23:17 ]
ZAPRASZAM NA FORUM WWW.SUPER8.FORA.PL !!!