Mam Keeway’a już kilka lat ale dopiero teraz zainteresowałem się tuningiem… nie wiem kompletnie od czego zacząć… Chciałbym żeby ktoś napisał mi jakie części najlepiej kupić żeby razem dobrze chodziły, żeby go dobrze podrasować:-D i prosiłbym żeby ktoś napisać kolejność kupowania tych części… Z GÓRY DZIĘKI…
Ile masz na to kasy? Wsadź wydech (około 500zł) i wariator (ok. 300zł) Wydech yasuni z. laser x-pro, tecnigas next-r. Wariator malossi multiwar, malossi mhr, hebo ng.
A jeśli chciałbym dokupić później jakiś cylinder 70cc np: polini sport to na tych częściach będzie wszystko grało czy wydech i wariatora trzeba będzie zmienić??
yyy Najpierw kup Laser Xpro i wariator jaki chcesz
Któryś z trójcy
Jak będziesz miał te 2 części i wyregulowany skuter to później jak dasz cylinder 70ccm to będzie wszystko dobrze:)
A jeśli chodzi o wał… jak kupie cylinder 70cc to co z wałem?? :?:
Jeżeli kupisz 70cm Sporta to wystarczy wymienić łożyska na wale… najlepiej te najlepsze (ok.100zł)
Słusznie wał wymienia się na końcu co zresztą jest niekonieczne. Prędzej łożyska co powiedział przedmowca ![]()
ok… dzięki…
A jeszcze jedno… Czy jest różnica czy kupie tani filtr stożkowy czy drogi? Jaki polecacie??
Różnica jest i to spora. Polecałbym raczej dobry filtr gąbkowy z osłoną typu Polini Air Box.Dużo lepszy dla silnika niż normalny stożek ,bo nie zbiera tyle syfu. Podsumowując o ile chcesz dobry stożek bierz droższy model dobrych firm tuningowych.Te kilkadziesiąt złotych różnicy w cenie zwróci Ci się w niedługim czasie. ![]()
Na twoim miejscu bym nie myślał teraz o filtrze stożkowym poniewaz on ci tera nic nie da. Filtr kupuje się wtedy gdy trzeba więcej powietrza na przykład przy nowym cylku. Biedzie ci więcej tylko pali i będzie ci go ciężko wyregulować. Odpuść sobie teraz stożek. Najpierw wydech i wariator ![]()
ok dzięki… a jeśli chodzi o sprzęgło?? Czasem nie muszę go kupić jak wymienić wydech i wariator??
Sprzęgło nie jest na razie obowiązkowe. Wymień je na samym końcu, kiedy będziesz miał cylinder, wariator i wydech.
wariator trzeba jakoś docierać czy można od razy maksa daważ??
[ Dodano: 2008-07-27, 14:01 ]
napiszcie jaki jest najlepszy wario i wydech…
wariatora się nie dociera ![]()
najlepsze części przecież już ci Podly napisać
No tak… ale które z nich są najlepsze??
Kolejno??? Kup ksiłęke o 2T tuning itp.
Tu jest dobry artykuł http://www.zipp.pl/klub.php?cat=47&dokument=73
ja mam na razie wariator speed control i lasera x-pro po dobrej regulacji powinien ci koło 85km/h latać spokojnie
to mi teraz bez żadnego tuningu tylko bez blokad jedzie 70-75 km/h… to ile ci dało km/h??
mój jeździć 65 realne nie licznikowe czyli 20km/h
a licznikowe ile było??
licznik analogowy czy cyfrowy?