tuning keeway focus... wydech kupiony ale...

licznikowe 66km/h
cyfrowy, ale różnie mają te liczniki

Kupiłem już tłumik tecnigas next r, założyłem go zmieniłem rolki na te które były razem z nim bo na moich starych wluk? się gorzej niż na starym tłumiku i mam problem… od 0-ok 20km/h motorek wychodzi na obroty, ale żeby ruszyć trzeba chwile poczekaż :-/ … od 20- ok 45km/h nie słychać wzrostu obrotów i motorek strasznie długo dochodzi do tej prędkości :evil: … od 50- 75km/h czuć zajebiste przyśpieszenie i wzrost obrotów i dostaje kopa jak nigdy wcześniej. :mrgreen: … co jest grane?? proszę o propozycje…

Lopez napisał:

Kupiłem już tłumik tecnigas next r, założyłem go zmieniłem rolki na te które były razem z nim bo na moich starych wlukł się gorzej niż na starym tłumiku i mam problem... od 0-ok 20km/h motorek wychodzi na obroty, ale żeby ruszyć trzeba chwile poczekać :-/ ... od 20- ok 45km/h nie słychać wzrostu obrotów i motorek strasznie długo dochodzi do tej prędkości :evil: ... od 50- 75km/h czuć zajebiste przyśpieszenie i wzrost obrotów i dostaje kopa jak nigdy wcześniej. :mrgreen: .. co jest grane?? proszę o propozycje...

Wymień rolki, w??? o jakieś 1gr lżejsze od starych bo te w zestawie nie zawsze są takie. Wymień sprężynę centralną nie będziesz miał muła przy starcie pierwsze 2 sekundy i powinno był ok, może jeszcze sprężynki sprzęgła coś pomogę.

ok ale teraz doradę jaką tą sprężynę centralną, sprężynki sprzęgła i rolki… sprzęgło mam jeszcze seryjne i wariator ale za jakie 2 tygodnie zmieńie wario… doradę coś