Nie wiem jak zamontować Tuby diodowe w skuterze pod co podłączyć??? Zapewne będą odpowiedzi, że pod akumulator ale tak bezpośrednio to nie wiem czy będzie dobrze…z jakimś bezpiecznikiem ? wolałbym z jakimś osobnym włącznikiem i prosił bym od dokładną instrukcje jak to zrobić a tak w ogóle to wolno mieć takie tuby czy neony zamontowane bo słyszałem coś , że policja mandaty daje za takie coś!!!
[ Dodano: 2008-08-07, 20:06 ]
a i zapomniałem dodać jak zrobić samemu audio w skuterze???deske mam i głośniki i co dalej z czego najlepiej sąuchać, żeby jak najmniej akumulatora zużywało może pod osobny akumulator NIE WIEM doradzcie mi!!! :-/
sąuchaj z mp3 lub discmana bo to pobiera energie z własnej bateri
ale nie będziesz miał takiego efektu jak przy radiu samochodowym
To dobrze sąyszales jak masz jakieś diody albo neony itd. to się przyczepia jak będziesz jechal z zażwieconymi… tak to cie nie wyczają:)
a deske sobie obij jakims Ładnym materiażem albo zawiez do tapicera, podlacz je do wzmacniacza potem daj wlacznik i potepnij do jakiegos przewodu id?cego od aku. powinno się nic nie zje***
mam nadzieje bo to może nawet cała instalacja się spali :-/
a wzmacniacz jaki taki mały najlepiej
no dobra a co z tymi neonami i tubami :?: :?: :?:
tu masz link do wzmacniacza na 2 głośniki : http://moto.allegro.pl/item411417100_mini_wzmacniacz_motocyklowy_2x50w_okablowanie.html
i tutaj na 4 głośniki : http://moto.allegro.pl/item412372440_wzmacniacz_audio_4x60w_do_skutera.html
ale czekaj o jakie tuby ci chodzić? bo z neonami juz powiedzialem :mrgreen:
a tak w ogóle to wolno mieć takie tuby czy neony zamontowane bo słyszałem coś , że policja mandaty daje za takie coś???!!!
z tego co się orjątuje neonki można mieć tylko nie można jezdzic z wlaczonymi ale jak na postoju to można
Neon?w nie można mieć w??czonych w czasie jazdy. Na postoju możesz robić wioch? do woli :roll: :lol:
haha xD
seba_zumico napisał:
o jakie tuby ci chodzić?
tuby diodowe ;-)
hehe juz wiem widziałem na allegro ja osobiscie bym wolał taka tube niz neon :] chociaz jak będziesz podczas jazdy mial wlaczone to będzie to samo jak z neonem
no wiem i to mi się podoba
Ponoć diod to niebieskich się w zasadzie tylko czepiają… Bo to myli niby innych użytkowników drogi (niebieski wiadomo z czym się kojarzy)
a jakich się nie czepiają?
no jak masz czerwone do tyłu skierowane, albo białe, czy żółte do przodu… Ale nie wiem jak to wg przepisów wygląda, czy w ogóle mogę się czepiać innych kolorów jak ostrzegawcze…
psy czepiają się kazdego dodatkowego oswietlenia nie montowanego seryjnie
aha… to nie miło ;/ nawet bardzo ;/ Ja mam założone do tyłu diody czerwone w “skrzelach” i nic nie mówili ;] wcześniej miałem pod podwoziem i też nic
Nie chce obrażać nikogo, ale capy się czepiż wszystkiego jak podpadniesz:P Więc uważaą chłopaki:P
ja raz podpadłem na skucie, ale jakoś przeszło tylko kontrola 45min :573:
tylko 45 minut :-o
Tylko 45 minut, to co oni robili tyle, cały przegląd?