Witam.
Tak sobie przeglądałem allegro i natrafiłem na: http://allegro.pl/item731200567_toyota_supra_big_turbo_hardtop_manual_690km_3_8sec.html
Czy ta Toyota ma nie za dużo kuni ? Przecież to lepiej dać 130tyś niż kupić takiego Veyrona Bugatti, te 300km różnicy da się przeżyć. Ile taka Supra może palić ? Co się w takim monstrum szybko zużywa/pada ?
Pzdr.
To nie jest wcale za dużo koni Mam gdzieś gazetę o tuningu samochodowym, w którym jest artykuł o Suprze zrobionej przez Polaków która miała bodajże 900KM
Tam się wszystko szybciej zużywa bo jest wyżyłowane …
Jak skuter z Racingiem/High-End
Ile pali ? paredziesiąt będzie brał
Podejrzewam że około 30l spali
nie polecam jeździć tym więcej jak na drugim biegu
Czemu ?
Bo długo nie pojeździsz, ja już ją oglądałem kilka razy, chciało by się taką mieć.
wcale nie ma za dużo koni z tego silnika jak ma się odpowiedni zasób portfela można spokojnie wycisnąć 1100KM… Ale oczywiście maksymalny przebieg jaki się na tym zrobi ok 1000 może 2000km… Ale ten silnik ma jedną wadę do 6tyś obr jest mułowaty a po progu 6tyś obrotów na drodze go utrzymać nie idzie
siwy_fact napisał:
Ale ten silnik ma jedną wadę do 6tyś obr jest mułowaty a po progu 6tyś obrotów na drodze go utrzymać nie idzie
Wada, jak wada :P Zależy dla kogo :) mam podobnie w DT :D
Utrzymać nie można ? To co dopiero takim Bugattim za 8mln ? No w sumie to bardziej nowoczesne.
A jak tam ktoś up napisał, że max 1/2k km się zrobi to później co ? Wszystko idzie na złom ? Cały silnik ?
RudY napisał:
Wada, jak wada :P Zależy dla kogo :) mam podobnie w DT :D
DT to do tego co w tej suprze się dzieje jest pikusiem. Osobiście też lubię efekt turbo dziury ale tutaj to przesada :P
Bugatti ma inaczej rozwiązany silnik tam są turbosprężarki małe i duże aby ciągnęły na każdych obrotach także nie ma efektu AŻ TAKIEJ turbo dziury.
Silnik na złom nie ale remont nowe tłoki pierścienie tuleje szlif wału planowanie głowicy planowanie bloku silnika itd itp.
O ja pier…, ale to trzeba mieć kasy ;D
dlatego takich silników nie robi się do jazdy na co dzień tylko do sportu
nigier jaki silnik ma bugatti a jaki supra (różnica masy)
Różnica masy wiele znaczy, a bugatti na pewno ma jakieś esp czy coś takiego,
Good work
edit: o kur*a 127l/100km Przy maksię oczywiście ;p
No Bugatti ma silnik 16,4 więc tam nie ma jakiegoś wyżyłowania tylko ma moc sam z siebie tam dopiero musi być gigantyczny jeden tłok i Bugatti też przy maksymalnej prędkości/mocy pali ponad 100/100 :roll: do tego w bugatti przy prędkości bodajże 200 automatycznie wysuwa się spoiler aby dociążyć tył auta aby nie wystartowało :mrgreen:
I nie wiem czy wszyscy wiedzą ale Bugatti Veyron jest jedynym tka mocnym autem dopuszonym do ruchu … :roll: Na YouTube gdzieś jest filmik jak R1 1000cmm próbuje się brać z Veyronem to wygląda to jak wyścig Małego fiata :lol: z Ferrari oczywiście Bugatti tak odchodzi od R1 :roll:
aż takich ogromnych różnic to być nie powinno bugatti 0-200 7.3sec a r1 9 sec xD
za to z hayabusą bugatti miałby problem i szliby łeb w łeb przynajmniej do około 200kmh xD
Adverion napisał:
No Bugatti ma silnik 16,4 więc tam nie ma jakiegoś wyżyłowania tylko ma moc sam z siebie tam dopiero musi być gigantyczny jeden tłok
Mała nie ścisłość bugatti ma silnik 16cylindrowy 64zaworowy W16 (czyli połączone dwie ósemki) i ma pojemność 8.0. Posiada 4 turbo sprężarki aby nie było kosmicznej turbo dziury. I jak wiadomo taki silnik wytwarza gigantyczna ilość ciepła więc ma 10chłodnić :)
ymmm o ile mi wiadomo to bugatti ma pojemność silnika 16,4 a nie 8,0 …