Toyota Supra ^^

ooo, czytaliście wszystko?
ten tekst na końcu, kiedy ruszamy?

Adverion napisał:

ymmm o ile mi wiadomo to bugatti ma pojemność silnika 16,4 a nie 8,0 ....

Suprajs, bo wcale nie :P

Tak jak pisał siwy_fact - 16 cylindrów, 4 TS :-)

Osz kurde idę uczyć się może kiedyś będę miał Veryona za 8mln xD.

Veyron ma 8.0L… Nie kłóćcie się :stuck_out_tongue:

http://www.youtube.com/watch?v=cJTQVirrLn4&feature=related
to se obejżcie

wyraźnie gada w 0:56 sec. Sechszehn cylinder und Acht Liter
Acht - Osiem
i oprócz 4 turbin ma jeszcze do tego zmieńne fazy rozrządu i to dopiero jest majstersztyk

a fiat coupe ma na silniku 16V co nie oznacza że ma 16 cylindrów w V ani 16 litrów pojemności xD

Ja i tak bym wolał Supre. TO jest zaje***ty sportowy samochod, tam się czuje ze jedzie… a w Bugatti to bardziej komfort a tu sport. Ja bym wybral Supre. :slight_smile: I lansił się po miescie … :smiley: Chodz moj brat ma 735i !! e32 !. Marzenie … 220km i jak minie 2.5 tyś obrotów lamieć siędzenia. I to tylko 220km… ciekawe jak chodzi supra

To niech mi ktoś powie czemu jest napisane Bugatti Veyron 16,4 ? co oznacza 16,4 ??

16V = 8 cylindrów jest ułożone pod cyfrę V z prawej i lewej strony po 8 cylków.

ehh nei o to mi chodzi napisane jest 16,4 a co znaczy cztery dziesiąte przecież nie może być 0,4 cylindra :evil:

Adverion, było wyżej.
16 cylindrów, 4 turbosprężarki :wink:

Małe sprostowanie, V16 znaczy 16 cylindrów w układzie V(czegoś takiego nie ma raczej) a 16V znaczy 16 zaworów, ja mam silnik 1,4 16V w VW i to oznacza na pewno zawory, bo mam stare i jest ich 16.

Właśnie miałem napisać, że to oznacza liczbę zaworów :wink:

to veyron by miał 64V xD

Ta supra jest prze… I tania… Gdybym szukał auta sportowego do 150k to bym ją wziął :lol:

Nie wiem jak tam twoja sytuacja finansowa, ale byś jej nie utrzymał finansowo ;D

Gdybym miał kasę żeby ją kupić to miał bym na utrzymanie.

heh ale nie jestem pewien ale za tą kasę można kupić wersję podstawową raczej … a tam gdzieś pisze że ten tun kosztował 0,5 MLN … :roll: Ale i tak moim faworytem jest Mitsubishi Lacer X Evolutrion ahhh jak ja kocham to autko :sunglasses:

:lol: Proboszcz ma u mnie taki samochodzik,… serie oczywiście :stuck_out_tongue:

EDIT: wracając do veyrona, to on nie ma silnika “V16”, tylko ma “W16 64V” i basta!

Dywersant napisał:

tylko ma "W16 64V" i basta!

Właśnie a to jest różnica :) Tylko szkoda ze tym wszystkim komputer steruje :P