No i dzisiaj zabrałem się za wymianę modułu i zębatki:
1. Moduł nic nie daje - szkoda kasy tak samo kreci
2. Jak dla mnie zębatka poprawiła osiągi tzn. silnik tak nie wyje - na 3 spokojnie 50-55 kmh bez żadnego wysiłku na prostej - maks 65 kmh (nie miałem gdzie się rozpędzić - deszcz i miasto).
Jeżeli chodzi o wymianę to wątpie aby weszla zębatka 15 z ze względu na łancuch - jeszcze raz próbowałem 16 z i nic z tego nie wyszło ledwo wlazla 14 z - jutro wrzuce foty
Poniżej linki do zdjęc (porownalem tez wielkości zębatek)- wstawilem również zdjecie jak blisko jest kolo od ramy (tu chodzi o wielkosc zebatki) oraz szczypiec do sciagniecia zawleczek - troche jest z tym zabawy - zapomnialem dodac ze ta zebatka 14 z ktora zamontowalem jest zle wykonana musialem pilniczkami dopasowac aby weszla:
Picadero, a motorek stracił dużo na przyśpieszeniu?
Emilos kupił 15ząbków i pewnie dziś, albo jutro będzie już ją miał. Poczekam, zobaczę, czy uda mu się wcisnąć ją :)
PS: mlody753 wcześniej pisał na temat filtra powietrza... Sprawdziłem to i powiem wam, że są pozytywne skutki :) Faktycznie motorynka już tak nie muli na żadnym biegu, niestety jednak straciła na swoim brzmieniu i jest znacznie głośniejsza na wyższych obrotach. Być może przy założeniu filtra stożkowego jest wszystko ok. Ja próbowałem bez filtra, zakładając na obejmę kawałek starej dobrej pieluchy tetrowej :D
Filtr zakupiony i założony. Szału nie ma, zmienił się dźwięk, jest podobny do krosowych motorów, nie odczułem zmiany mocy. Założyłem jeszcze filtr paliwa. Całość kosztowo to 25 zł.
Ja odczułem różnice w przyśpieszeniu. W prędkości żadnej. No chyba, że fabryczny filtr mam zabity (nie sprawdzałem) i stąd takie pozytywne skutki... Ale czy to możliwe przy 420km, aby było po filtrze jeżdżąc jedynie asfaltem?
Tak więc dotarła dziś do mnie zębatka 15 zębowa. Nie był bym sobą jak bym od razu nie zamontował i nie przetestował :) Jeśli chodzi o montaż, to wchodzi bez najmniejszego problemu (łańcucha nie trzeba rozpinać). Ruszanie jest powolne, ale daje radę. Jazda ze stałą niską prędkością jest dużo łatwiejsza, łatwiej przez to omijać dziury na zakręcie :) Moto jeździ bardziej płynnie. Na trzecim biegu rozpędziłem się do 50 km/h przy 6k obrotów bez kłopotu, natomiast po wrzuceniu 4 obroty spadły do 5k i ni hu hu nie chciał jechać szybciej. Obroty też nie chciały się wkręcić na więcej niż 5k. Z bardzo fajnej górki pojechał 55km/h. Jednym słowem 15 zębów dla tego silniczka to za dużo. Nie ma siły kręcić. Jutro zakładam 13 fabryczną, bo na 15 nie daje się jechać.
Picadero napisz proszę jakie wrażenia masz z jazdy na 14 zębach, bo nie wiem czy warto kupować.
Ps. Zlitrażowałem go dziś i wyszło, że pali 1,8l na 100km. A jak wasze?
Michalk001 twój Salmo to fenomen chińskiej motoryzacji :D Dopiero przed wczoraj ustawiłem sobie gaźnik, więc podejrzewam, że będzie trochę mniej. Ale i tak jestem pod wrażeniem, bo w książce jest 2,1l na 100km przy jeździe ekonomicznej. A ja raczej nie jeżdżę ekonomicznie :p
Dziś tankowałem pod korek i po 215 km weszło 3,15 litra. Tak więc spalanie w mieście to dokładnie 1,46 l/100km. emilos daj zębatkę 14 powinno być akurat - możliwe że masz długą czwórkę w skrzyni i dlatego ciężko mu jechać. Muszę kiedyś go przetestować i będę wiedział jakie parametry ma skrzynia biegów.
Szwankuje mi światło tylne. Jest ok, ale jak porusze reflektorem przednim lub skręce kierownicą wyłącza się podświetlenie zegarów i właśnie światło tylne. Posprawdzałem kostki w lampie przedniej, pogmerałem koło akumulatora i w samym tylnym. Światło stopu działa. Swiatło miga jak poruszam wiązką kabli pod kierownicą z lewej strony, tą w plastykowej, giętkiej rurce (izolacji)
ja np dostając się pod zegary, spostrzegłem profesjonalne połączenie konektorów...(u mnie akurat od obrotomierza) Były dwa różne samiec-samica, które do siebie w ogóle nie pasowały, a więc przyłożyli do siebie konektory, i owinęli taśma izolacyjną :D
Sprawdz czy nie masz podobnie, że światłami stopu. Może też tak się dziać, jak jest przewód przełamany.
Fajne kwiatki wychodzą w tych chińczykach, ale przynajmniej nie jest nudno :) Ja się nie mogę dogadać z gaźnikiem. Jak już mi się wydaje, że jest ok, to wykręcam świecę i jest czarna. Dzisiaj wymieniłem wreszcie tylne kierunki. Niestety w inter motor z całego katalogu mieli 2 rodzaje okrągłych, chromowanych i pomarańczowych w cenie takiej, że przykląkłem. Kupiłem więc chromowane, małe, z białym kloszem i trójkątne. Nowy design mam teraz od tyłu :) Eksperymentalnie zdjąłem gumową rurę z stożkowego filtra powietrza. Moto zrobił się głośniejszy i trochę silniejszy. Wczoraj poszedł licznikowe 73km/h. Zagrzał się przy tym chyba, bo jak zredukowałem przed skrzyżowaniem, to zgasł i nie chciał zapalić. Ja za to sobie zapaliłem i jak skończyłem to i toros zapalił.
emilos, ja też walczę z gaźnikiem.. Ciekawe czy coś uda mi się wywalczyć... Obecnie właśnie kupiłem filtr stożkowy i będę znów się bawił gaźnikiem... Mam nadzieje że będzie go teraz łatwiej ustawić...