to na co śruba od mieszanki?
Mam zrobione 500km motorek z wymienionym filtrem na stożkowy , modułem odblokowanym ustawionym gaźnikiem idzie 65 przy 8500 obrotach
mam zamiar wymienić dysze na 80 to może coś pomoże
Mój motorek na 320km spalił ok 6l
Żeby ustawić dobrze gaźnik wystarczy wkręcić na maksa śrubkę od paliwa następnie wykręcić ją o 1,5 obrotu a tą drugą śrubką ustawić sobie na 1500 obrotów i powinno być ok
mi po całym popołudniu jazdy też zaczął gasnąć ale silnik był strasznie gorący.
mlody753 mój clasic jedzie 65 bez wymieniania filtra (fabryczny jest stożkowy), modułu i z nie do końca chyba dobrze ustawionym gaźnikiem. Spalanie widzę, że w naszych motorkach jest standardowo poniżej 2l na 100km.
Niestety części nie ma jeszcze, przynajmniej tych typowo do tego modelu, ale widuję coraz więcej clasiców, więc będą musieli wreszcie je zciągnąć z Chin.
nie wiem czy można go nazwać stożkowy.
w moim były pozaginane rury i jak dodawałem gazu to się zaciskały i nie było powietrza a jak go wyjąłem żeby je rozciągnąć to już go potem nie udało mi się włożyć
Co do regulacji silnika, kręcąc w prawo mamy bogatszą czy uboższą miszanke? Ustawiłem jak pisaliście, 1.5 obrotu, ale liepij mi silnik pracuje na połowie ssania. Jak od kręce szybko manetke to sie dusi, dopiero powyżej 3000 obr. można do końca od razu docisnąć.
Te kręcenie 1,5 obrotu to se mozna w d... wsadzić. Rozregulowałem przez to cały gaźnik. Pojechałem do serwisu, regulacja zaworów, regulacja gaźnika i wymiana swiecy - całośc 50 zł i nie ten sam motor. Nie zrobił sie szybszy, jedzie tak max 65-70 ale jest silny i nie dusi sie na 4 biegu jak wczesniej. Teraz sama przyjemność pojeźzić.
Racja dareks. Do każdego egzemplarza trzeba podchodzić indywidualnie. Trochę inaczej rurka do filtra powietrza powyginana i może być inne ustawienie. Mi się nie dusi i ma siłę na 1 obrocie śruby mieszanki, młody ustawił 1,5 obrotu. A i tak pewnie fachowcy ustawili by lepiej.
A przyjemność z jazdy to jest olbrzymia, ale tak do 62km/h. Nie wiem jak wasze ale mój powyżej wpada w drgawki i ryczy jak zarzynany bawół :/.
Serwisowe ustawianie gaźnika nic nie daje bo jak mi ustawili fabrycznie
według przepisu 1,5 obrotu to się nie dało jechać.Ustawiłem sam gaźnik tak żeby można było dodać gazu i się nie dusił i ustawiłem obroty na 1,8 i motorek pyka na wolnych obrotach jak zegarek muszę tylko dać ssanie na połowę i jedzie ok.
Chińczycy zalecają 1,4 obrotów na wolnych. Ja ustawiłem tak na włączonych światłach i jest ok. A ssania używam tylko do startu. Jak zacznie kręcić wyłączam bo bez dodawania gazu gaśnie.
Macie racje ustawianie gaźnika to indywidualna sprawa każdego silnika
ale mój znajomy miał taki sam problem i ustawił gaźnik tak jak ja i było ok.
To była tylko sugestia bo jak ktoś nie mógł za nic ustawić gaźnika to może by pomogło. ja mam 1500 obrotów na włączonych światłach
Mam pytanko czy wasze motorki po wrzuceniu biegu gdy są zimne szarpną i zgasną jak by się w ogóle sprzęgła nie wcisnęło????
Miałem tak. Regulacja linki sprzęgła pomogła.
Gdzie można kupić przednie koło do naszych clasiców?
marius220 na tej stronce masz części do naszych maszynek http://www.abmotoparts.com/products/en/Wonjan-WJ50/grid/4/
dzień dobry.
Proszę uważnie czytać.
Sledzę temat i rozgryzłem naszego torosa.
Po krutce.
Dwa razy reklamacja w fabryce zippa i kicha po prostu kupiliśmy bubel.
Nie doszukujcie się błędów w zapłonie gażniku itp..
Przerabiałem to.
Po pierwsze dysza wolnych obrotów fabrycznie wadliwa proponuję ją przepchać gdyż podczas produkcji pozostają tam zadziory od obróbki ,lub ją zaślepić np drucikiem odpowiednio zagiętym w połowie aby nie wypadł.
Po tej operacji temu kto miał kłopot z tym iż po dodaniu gazu dławił się powinno pomóc.
Następna sparawa- proszę sprawdzić ciśnienie sprężania . u mnie było 2,5 atm(motorek rozpędzał się do 55km/h ale to tragedia szlif cylindara od 7 atm.Mamy niestety za małe pieniądze bubel który jako tako jeżdzi.Ale nie o to chodzi.
Abyśmy mieli rakietę wystarczy 65 zł plus koszt wysyłki.Tzn w tej sytuacji konieczna wymiana cylindra i tłoka (podałem jego koszt)Aby zminimalizować koszty kupujcie tylko cylinder lecz to nie wszystko ,przy zakupie samego cylindra trzeba stoczyć tłok(tokarz )ok 1,2mm nie więcej gdyż ścianka tłoka będzie zbyt cienaka,bez tej operacji tłok będzie nam uderzał w głowicę.
Po tej operacji na górkę na którą wjeżdżałem na dwójce wieżdżam na czwórce.Jezt na dotarciu więc nie piszę o V/max.
Jeśli komuś pomogłem to zapraszam na znany portal aukcyjny użytkownik
emetal1 lub metalsport1
dziękuję i życzę powodzenia
dzikchu no dobra ale jak jest z przesyłkom i ile to będzie jechać??
Oczywiście cylinder 72 cm(istotne:)
Nie wiem z przesyłką plus 14zł.Kupiłem u tego gościa sam cylinder
http://allegro.pl/cylinder-glowica-kpl-tuning-72cm-chopper-atv-king-i2462058544.html
Uznałem że głowica nie potrzeban i chyba miałem rację.
Co do v-max
To mam go na dotarciu i 50km/h nie przekroczę przez 300 km ale jak widzę jak mi ciągnie to dużo z tym jeśli komuś chodzi o prędkość to nieodzowna jest zmiana zębatki napędowej.(prosta sprawa)Ja po mieście nie przekraczam (dotychczas 50)i to mi wystarcza tylko irytował mie ten mół pod górkę w 2os:)
Po zmianie zębatki na 15 zębów szacuję że powinien osiągnąć ok 100km/h ale mogę się mylić (nie sprawdzałem
PS- proszę zaznaczyć u sprzedającego aby tłok i cylinder był spasowany gdyż jakość tych wyrobów jest kompromitująca(zbyt duże luzy w fabrycznych wyrobach)