Wonjan wj 50 ma silnik WJ1P39FMB w skrócie 139 FMB.
witam jestem nowy na forum.posiadam el clasico od 2 tygodni.W kwestii blokad czytam i tak naprawde nie wiem czy są czy ich niema.Mój też na 4 idzie do 50 a póżniej się muli poradzcie co zrobić
Daj chwile czasu... Są już tutaj osoby, które coś kombinują w związku z tym jak wyczytałem. W szczególności oczekuj wpisu od picadero, bo pewnie on to rozgryzie najszybciej :)
Jeżeli chodzi o silnik to wygląda, że mamy taki jak wojan 139FMB - jest jego oznaczenie i nr pod spodem - widać to na fotach - poniżej linki do zdjęć - łańcuch z oznaczeń też wygląda na 428 - macie także mocowanie zębatki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fa09b508f782a3a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba793899a9fc0953.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc985c414b459cf3.html
Jeżeli chodzi o blokadę w module to na razie przetestuje odpinanie kabelków - zobaczymy może coś to da
Z moich kalkulacji wychodzi na to że zębatkę zdawczą mamy 12, a nie 13 ząbków :) Poniżej fotka. Zaś zębatka odbiorcza posiada 41 ząbków.
http://www.prodj.war.to/toros.jpg
Także, zmieniając zebatke zdawczą na większa, to można naprawdę znacznie poprawić osiągi :)
PS: Picadero, ty tez miałeś takie problemy, aby odkręcić pokrywę od tej zębatki? Ja próbowałem u siebie, ale niczym nie szło w żaden sposób odkręcić. Te gnoje musiały umoczyć śruby w jakimś kleju! :/
Ja też policzyłem i też mam na zębatce 12 zębów a co z tym muleniem silnika na 4 jade do 40 a potem muli sie tak jakby nie dostawal paliwa.
Dysza główna gaźnika może być jedną z blokad. rozwiązanie to jej wymiana lub lekkie rozwiercenie.
http://allegro.pl/listing.php/search?string=dysza+g%C5%82%C3%B3wna+gaznika&category=19055&order=p&change_view=1
Wskaźnik poziomu... to jest dla mnie też wada... ale, Klasyki maja tryb rezerwy chyba? ja nie uzywam swojego poniewaz nie mam czasu na zakup ogniwa łańcucha więc nie jestem pewien.
Kranik
- Otwarty
- Zamknięty
- Rezerwa (?)
Z instrukcji na rezerwie jest 2 litry paliwa... nie jestem pewien czy to dobrze wywnioskowałem 8 litrow bak... 6 głownego paliwa i 2 na rezerwie??
Tak! Wszystko się zgadza. Jest rezerwa, ma ona 2l i uruchamiamy ją po przez odpowiednie przekręcenie kraniku (do góry chyba jak pamiętam.
Właśnie kombinowałem cały czas z zębatkami i możliwościami, jakie one mogą nam dać. Z moich prostych wyliczeń wynika to co poniżej
X - zębatka zdawcza/odbiorcza
Y - Ilości obrotów koła wykonanych, przy jednym pełnym obrocie wału.
Z - Procent możliwego zwiększenia prędkości po zmianie zębatki zdawczej.
....X.........Y.........Z
12/41 - 0,292 - 100% - Fabryczne osiągi
13/41 - 0,317 - 0,317/0.292 = 1,08 = +8%
14/41 - 0,341 - 0,341/0.292 = 1,16 = +16%
15/41 - 0,365 - 0,365/0.292 = 1,25 = +25%
16/41 - 0,390 - 0,390/0.292 = 1,33 = +33%
17/41 - 0,414 - 0,414/0,292 = 1,41 = +41%
Średnio jeden ząbek to 8%
Zakładając, ze nasze klasyki po dotarciu i ściągnięciu blokad, wyciągną następująco 60/65/70 km/h na fabrycznej zębatce 12 można przyjąć, że zmiana zębatki zdawczej przyniesie następujące osiągi.
zebatka 12 - 60,0km/h - fabryczne maksymalne osiągi
zebatka 13 - 64,8km/h
zebatka 14 - 69,6km/h
zebatka 15 - 75,0km/h
zebatka 16 - 79,8km/h
zebatka 17 - 84,6km/h
zebatka 12 - 65,0km/h - fabryczne maksymalne osiągi
zebatka 13 - 70,2km/h
zebatka 14 - 75,4km/h
zebatka 15 - 81,2km/h
zebatka 16 - 86,4km/h
zebatka 17 - 91,6km/h
zebatka 12 - 70,0km/h - fabryczne maksymalne osiągi
zebatka 13 - 75,6km/h
zebatka 14 - 81,2km/h
zebatka 15 - 87,5km/h
zebatka 16 - 93,1km/h
zebatka 17 - 98,7km/h
Jeśli się w niczym nie pomyliłem tzn., że najbardziej optymalnym wyborem będzie zmiana zębatki zdawczej na 15, gdyż osiągniemy średnio 15km/h więcej i motorek powinien jeszcze w miarę dobrze ciągnąć.
Te wyniki, są bardzo obiecujące, aż nadto... Jak ktoś wymieni zębatkę to proszę o podanie osiągów maksymalnych na 12zębach i o ile zwiększyła się prędkość na wymienionej zębatce i ile ząbków ma nowa zebatka.
OSTATNIA AKTUALIZACJA DANYCH: 04.06 - 20:00
Rezerwa jest w dół :) dobre informacje na temat zębatek. Dziwi mnie to że niektórzy posiadacze klasyków nie mają blokad orginalnie a niektórym
zamyka się manetka na 2/3 tak jak mi i leci 45 z górki 51 max... w mieście to nie ma znaczenia ale na prostej drodze troche mi wstyd tak boczkiem lecieć te 50 na "motorze" ale i tak jestem dumny z zakupu ;]
słuszna uwaga co do ilości zebów :) - pomylilem się o jeden - Reactor jeżeli chodzi o pokrywę to odręciłem ja bez większych problemów.
Z zębatkami bardzo dobry przykład - kurcze zimno się zrobiło i jak tu testować nasze maszynki :)
Ja niestety nie mogę z innego powodu niż pogoda jutro prawdopodobnie znajde czas na zakup ogniwa to będe towarzyszył 2 śladowym smrodom... :P
UWAGA! Znalazłem błąd w wyliczeniach w związku ze zmianą zębatek i dodałem kilka opcji w związku z możliwymi fabrycznymi prędkościami, które możemy osiągnąć.
Błąd polegał na źle wyciągniętym % względem 100% fabrycznych osiągów.
Przykład obecnych wyliczeń:
0,317
------- = 1,08% = 108%
0.292
Przykład wcześniejszych błędnych wyliczeń:
0,317 - 0,292 = 0,025% = +2,5% do 100% osiągów.
Dobrze by było, aby jakiś konkretny matematyk poświęcił temu wszystkiemu 5min jeśli takowy tu jest :)
9 klasyk na forum :)
Maszynka jak za 1400zł (też oferta z reala z bonami) naprawdę fajnie jeździ. U mnie wydaje mi się, że blokad nie ma. Na prostej i 65 poleci. Powiedzcie mi, czy ktoś z was rzeczywiście przestrzega zasad docierania silnika, żeby przez 1000km nie wkręcać silnika w obroty ?
1000 km to może przesada, tak do 300 będzie ok,
Właśnie że silnik ma być wprowadzany na obroty jak najczęściej tylko że jeździć ze zmiennymi obrotami i zwracać uwagę na temperaturę. Optymalnie będzie robić przerwy po ok. 15 km.
A ja jestem Tego zdania, że lepiej się przemęczyć z tym tysiącem (to jednorazowa operacja) i cieszyć się niezawodnością silnika :) Ja będę jeździł przez 1000km operując cały czas manetką i prędkościami rzędu 20-40km. Oczywiście sam bez pasażerów i puki nie zrobię 1000km, to niczego nie dotykam, nie modyfikuje, blokad nie ściągam! I polecam to innym, bo zła rada to nie jest, a co najwyżej dmuchanie na zimne...
PS: Ja miałem wcześniej skuter rometa 4T nówkę i go tak docierałem jak wyżej opisałem... Silnik pięknie chodził i nawet pasek mi się nie zerwał :) Sprzedałem go z przebiegiem 10 500km i powiem wam, że bardzo żal mi było się z nim rozstawać :/ Przez ten cały przebieg jedynie wymieniałem oleje, filtry i żarówki :) Do końca palił na dotyk :)
Tu czerwony, mój był niebieski :)
http://www.v-max.sklep.pl/skutery-romet/158-romet-rxl-eco-.html
rób jak chcesz, tylko się potem nie dziw, że silnik jest mułowaty i ma mało mocy.
Madi pisz na czyj wpis udzielasz odpowiedzi, bo teraz to nie wiem czy potępiasz mnie czy kogoś innego :)
na Twój reaktor :)