Dzisiaj mam piewszą wymianę oleju , ponieważ zrezygnowałem z przeglądów gwarancyjnych to muszę wymienić olej sam i zakupiłem castrol power 1 10w-40 4t , co sądzicie o tym oleju ?
I gdzie w torosie znajduje się filtr oleju ? bo w instrukcji obsługi pisze że trzeba go wyczyścić po 300 km
Używam motula, ale o castronlu słyszałem, że jest dobry.
Filtr oleju w torosie? Nie zaobserwowałem, a wymieniałem olej już kilka razy. Jak będziesz wymieniał, to przy zlewaniu podnieś mu tyłek. Można też kopką pokombinować. Więcej wtedy zleci oleju.
Mój ma to samo , kumpel ma zumico gr 200 i mówi że na przepustnicy znajduję się blokada taka blaszka przez to mamy mało gazu w manetce i zwiększ dawke paliwa na iglicy , to w tedy pojedzie ok 70 i nie będzie go mulić
Ja miałem iglice na 3 opuściłem ją na 2 bo maszyna na dotarciu więc i tak nie jeżdżę ma full manetce a spalanie trochę niższe gdy mam full gaz to i tak 65km/h domykam :) Ot taka ciekawostka jak ja jechałem 65km/h to koledze który jechał za mną skuterem pokazywało 80km/h czyli zamknął zegar i tu pytanie który zawyża lub który zaniża :P
Emilos Dzieki :) a tak przy okazji... dlaczego podczas postoju na biegu jałowym z gaźnika leci mi paliwo przez ten wężyk z dołu? czy to wina gaźnika? oraz w czasie jazdy zdarza sie że też zacznie lecieć .
Mariusz954 sprawdzilem ta srubke i doslownie o 1setna milimetra ja dokrecilem. Jutro podczas jazdy zobacze czy dalej leci... jesli tak to zglosze na gwarancje i mam nadzieje ze mi to naprawia... dzis cisnałem nim 64km/h i mial prawie 12tys obrotow... to blokad chyba nie ma ?
zależy ja miałem przy 60km/h 10 tys obrotów więc zmieniłem przednią zębatkę z 13z na 14z i przy 65km/h mam jakieś 9tyś więc przy 10 tys obrw miał bym jakieś 70km/h
Bo ja mam przejechane 350 km i docieram go w ten sposób żeby nie obciązać silnika a na prędkość już tak nie patrze bo 40 km/h to za mało dla niego i bardzo sie silnik męczy , a czym sie szybciej jedzie tym lepsze chłodzenie silnika. Ja jechałem wczoraj 55 km/h i miałem 6,2 tys obrotów
Mój ma to samo , kumpel ma zumico gr 200 i mówi że na przepustnicy znajduję się blokada taka blaszka przez to mamy mało gazu w manetce i zwiększ dawke paliwa na iglicy , to w tedy pojedzie ok 70 i nie będzie go mulić
Dołączam do grona posiadaczy Torosa, prześledziłem całą pogawędkę i moje pytanie brzmi(jaki mam kupić filtr powietrza) Chodzi mi o średnice itp. Tak żebym mógł to samo powtórzyć sprzedawcy w sklepie motoryzacyjnym.
Shadow09876 napisał: Mój ma to samo , kumpel ma zumico gr 200 i mówi że na przepustnicy znajduję się blokada taka blaszka przez to mamy mało gazu w manetce i zwiększ dawke paliwa na iglicy , to w tedy pojedzie ok 70 i nie będzie go mulić
a gdzie dokładnie znajduje się ta blaszka?
Dokładnie nie wiem bo ja jeszcze tego nie rozbierałem , tylko wiem z przykładu kumpla że niby nad iglicą ,
Witam serdecznie. Jestem tu nowy i od niedawna jestem chyba szcześliwym użytkownikiem TOROSa El Clasico . Mam do was kilka pytań. Przeczytałem dzisiaj calutki temat i chciał bym opisać Wam moją zabawe z tym motorowerkiem. Jest to mój pierwszy motorower z biegami. Jak dla mnie to jeździ się fajnie i wyglą super. Ale zaczynają się schody. Oczywiście po całej regulacji którą zrobiłem sam tz. linki sprzęgła , hulców. Mam przejechane 300km i zastanawiałem się nad przeglądem lecz po skontaktowaniu się z serwisem wuem że przegląd kosztuje 229zł to chora cena. Olewam tą całą gwarancje bo warunki są śmieszne. No zastanawiam się jaki olej powinienem nalać po 300km. A i czy ktoś z was miał problemy ze sprzęgłem bo ja linke naciągnełem do końca a i tak jak się troche nagrzeje to po wrzuceniu jedynki na skrzyżowaniu to zaczyna mi mopek ciągnąć do przodu. Proszę o pomoc w tej właśnie kwestji. A mój mopek wkręca się na 4biegu do 8,5tyś obrotów, i jedzie na maksa po prostej nawierzchni 58km/h. Szału nuema ale frajda duża z jazdy . Proszę Was o pomoc z tym sprzęgłem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
dzidziol0 siemka Jeśli chodzi o olej to ja przy 200km zalałem orlen platinum moto 4t 10w40 cena za litr ok.30zł mogę go polecić bo spisuje się naprawdę dobrze wcale nie gorzej niż castrol czy motul a cena niższa :P Jeśli puszczasz hamulec i na 1 ci rusza bez dodania gazu to ci ciągnie odkręć po prawej stronie osłonę (na 2 śrubki krzyżak) i podciągnij w googlach poszukaj poradnika jak to się robi :P