hehe, nie jest - daje rade !
Witam , torosa el clasico mam od 4 dni mam już przejechane 120 km bez awaryjnie , jak go kupiłem wszystko było podokręcane i wyregulowane.
I teraz mam pytanie , od spodu silnika śą dwie śruby jedna większa druga mniejsza , z której spuszcza się olej , i czy do silnika wlewa się jeden rodzaj oleju ? czy dwa ?
i czy do przekładni się leje olej ?
Powitać kolejnego classica :) .
Olej leje się jeden. Olej spuszcza się śróbą przy której jest taki wystający dzynks. To ta bliżej wlewu oleju.
Jak tak dalej pójdzie, to będzie można zrobić zlot classiców :)
Jak będziesz Shadow dbał o tego motorka, to cie jeszcze zadziwi.
Mój ma już przelatane 7300 km i nie mam z nim praktycznie rzadnych problemów. Czasem się coś odkręci, ale to mały miki.
emilos , dzięki za odpowiedź
I mam jeszcze pytanie może wiesz ,
To jeżeli tą mniejszą śrubą spuszcza się olej , to po co jest ta wieksza ?
Zdaje się, że do regulacji naciągu łańcuszka rozrządu, ale nie sprawdzałem tego.
Prawdę powiedziawszy to przy każdej wymianie oleju się waham którą odkręcić ;)
witam chcę kupić torosa el clasico w realu z przeceny kosztuje 2000 ale najpierw muszę sprzdać skuter tu jest link http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-musisz-go-miec-CID5-ID3kRDB.html jeśli ktoś byłby zainteresowany to dzwonić jak kupie klasika to dam znać i wrzuce fotki
opłaca sie go kupywać
Na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć bo nie mam pojęcia, co znaczy dla ciebie opłacalność z kupienia mopeda. Jest wiela za i przeciw i od cieie zależy, czy chcesz podjąć pewne ryzyko.
Poczytaj ten wątek to może ci to pomoże w decyzji.
Witajcie Torros'owicze :]
Ja El Clasico mam już jakiś miesiąc może i dopiero teraz jadę nim na przegląd gwarancyjny.
Pomyślicie, czemu dopiero po miesiącu.
Mianowicie mam jeszcze rometa ogarka, Mini Crossa, Simsonka 50 i Zippa, więc jak wyjeździłem Klasykiem 300km to przesiadłem się na stare trupy :)
Mam do was pytanie.
Byłem zapytać się w serwisie ile kosztuje ów przegląd. Gościu zaśpiewał mi 220 zł............ Ile wy płaciliście za przegląd ?
Ja płaciłem 270 i podziękowałem serwisom. Kup dobry olej syntetyczny i sam wymień. Na przeglądzie jedynie to robią. Za Castrola Power 1 Racing 10W50 dasz 50zł za litr i będziesz 170zł do przodu. Jak widzisz po moim przebiegu sprzęt ma już trochę kilometrów i nic mu nie dolega.
Strasznie dużo sobie cenią za ten przegląd, a pewnie tylko wymienią olej i zawory ustawią... Takie coś to mogę sobie sam za darmo (+koszty oleju , to jakieś 50zł) zrobić...
Jakbym nie jechał na przegląd to automatycznie tracę gwarancję, tak ?
Miej gdzieś gwarancję - obowiązuje przez 5000km. W tym czasie zrobisz 3 przeglądy (po 300, 2000, i 4000km) wyjdzie 220x3 = 660zł. Za to kupisz już cały nowy silnik do swojego mopika. Jak wlejesz dobry olej i dobre paliwo to nic nie ma prawa się zepsuć - o ile będziesz jeździł rozsądnie. Ja poszedłem taką drogą i tylko zyskałem - wszystko robię sobie sam i oszczędzam kasę. Gwarancja dawno minęła, a Zipp wciąż jeździ jak nowy. Przy moim przebiegu jakbym robił przeglądy co 2000km zapłaciłbym do tej pory ponad 2000zł. 11x250 = 2750zł. Wymieniając sam olej wydałem 550zł - czyli jestem na czysto 2200zł. Nie liczę tego co sobie robię sam, czyli wymiany zużytych elementów.
Witam. Jestem tu nowy. Mam klasyka dopiero od 3 dni. zakupiłem go w Avansie. Zastanawia mnie czy ma on blokady, ponieważ miałem na obrotomierzu 8,5 tyś obrotów podczas jazdy. docieram go prędkością 40km/h tylko raz tak mi się zdarzyło że jechałem 60km/h.
Co do blokad to posłuchaj :
Znajomy też ma Torroska El Clasico no i jemu najwięcej jedzie... 45 km/h
Mój spokojnie do 70 dochodzi.
Tak więc może oni jedne robią z blokadami, drugie bez ? Nie mam pojęcia
A ile masz obrotów przy 70km/h ? bo ja przy 60 mam jakieś 10 więc 70 nie poleci :P
Witka pkrystian123
Ja nigdy żadnych blokad nie znalazłem, a już go trochę rozbierałem. Mój też do 70 dochodzi (sprawdzałem z samochodem), a jak jest z górki to i nawet trochę ponad, ale czy to jest spokojnie to nie jestem pewny :) Jeden mjster mi kiedyś powiedział, że jak leci powyżej 55km/h to blokad nie ma.
Dzisiaj znowu poprawiałem chińczyków. Lekka modyfikacja tłumika i bebechów w tylnym kole żeby zębatka nie latała na boki. Przy okazji skróciłem łańcuch, bo już mi się regulacja skończyła.
7360 przebiegu i byczek chce jeździć dalej :)
Dzieki za odpowiedz ;) a mam jeszcze jedno pytanko. Dotyczy ono czujnika dzwoniacego telefonu. Sprawdzalem i nie dziala albo go nie ma.... a na stronie toresa jest napisane ze jest... czy wy macie owy czujnik? ;)
Mariusz954.
Ku mojemu zdziwieniu kręci się do końca czyli tam do tych 12"tys" bodajże.
A temu znajomemu się do 8 kręci i koniec xd
Emilos, a co zrobiłeś żeby ci zębatka z tyłu nie latała bo ja mam tak samo i irytuje mnie to,
Ja mam 72 cmm max obroty 8,1 tyś tyle udało mi się wykręcić i dalej ni hu hu a przy tych obrotach i zębatce 14 zębów przód i oryginał tył prędkość dochodzi mi do 90-95 km/h. Wie ktoś ile oleju wchodzi do lag w torosie.
Smolarek5 wbiłem głębiej łorzysko to od strony zębatki. Trzeba to robić przez nasadkę wielkości łożyska żeby go nie rozwalić. Wbijałem po trochu i sprawdzałem efekty więc nie powiem ile dokładnie.
Moja 50 wkręca się maks na 8,5 tyś i to z górki. Też się zbieram na zmianę cylka na 72, bo starowanie tego sprzętu zaczyna mnie irytować.
Pkrystian123 ten czujnik to ściema. Rozebrałem ten plastik pomiędzy zegarami i znalazłem tam tylko jakieś żaróweczki i wyświetlacz od biegów.