U mnie też może nie ciężko, ale specyficznie luz wchodzi. Kwestia przyzwyczajenia. Jak zobaczyłem gościa na Harleyu który podobnie jak ja usiłował wrzucić luz, to się przestałem przejmować :D
Niestety tak jest już z luzem w tych motorkach... Z 1 wrzucić 0, graniczy z cudem, ale z 2 na 0 i odpowiednim wyczuciem, często udaje się wbić od razu :)
Miałem ostatnio przygodę z dętkami. W salonie wzorcowym Zipp nie mają, generalnie nigdzie nie mają. Kumpel mi kupił ostatnie dwie sztuki w wawie gdzieś na pradze. Dlatego polecam zacząć szukać zawczasu, bo jak guma pierdyknie, to może być wielki problem.
a na allegro byłeś? :)
http://allegro.pl/listing.php/search?string=detka+17+2%2C00&category=0&sg=0&order=p&change_view=1
http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&change_view=1&order=p&sg=0&string=detka+17+2%2C25
http://allegro.pl/listing.php/search?string=detka+17+2%2C50&category=0&sg=0&order=p&change_view=1
Spoko reactor, ja wiem, że na allegro są. Jak ci rąbnie dętka gdzieś 30 km od domu, to nie jestem pewien czy będziesz miał chociaż zasięg żeby zamówić :P No i kilka dni trzeba na to poczekać.
Chodzi o to żeby kupić i awaryjną mieć, bo w standardowych sklepach takich dętek nie ma.
to nie zapomnij jeszcze bogatego zestawu kluczy i zapasowych śrub, nakrętek na tylne koło... Cokolwiek tam się nie dotknie, to się okręca, na około albo zaraz z nakrętki robi okrąg :)
PS: Pamiętaj mechaniku młody, noś ze sobą młot i przecinak spory...
Witam ponownie, moje pytanie brzmi: Co może być przyczyną strzelania z gaźnika i pojawieniem sie w nim ognia o.O i czemu skoro w gażniku jest paliwo motorek gaśnie ? A rura wydechowa grzeje sie do bardzo gorąca momentalnie? Prosze o szybką i w miare mądrą odpowiedz.
No nie wiem, nie wiem, ja 4 lata temu dostałem chinola z reala, dokładniej mówiąc: RM Motor Fox, nalałem z tatą benzyny, oleju, przykręciłem lusterka i wyruszyłem, przejechałem 20k wróciłem i nic, wszystko ok, dotarłem go, pojechałem na przegląd uzupełniłem wszystko, serwis w ASO, teraz ten skuter ma 4 lata z hakiem, jest po lekkim tuningu, filtry, końcówka wydechu, sprzęgło sportowe, rolki 5g, nowy moduł i skuterek jedzie 90km/h tak +/- ważę 70kg, wzrost: 180cm.
Skuter całkiem sprawnie jeździ, rusza, przyspiesza, jedzie nic nie piszczy, nie trzeszczy itd.
Obecnie jeżdżę Yamahą Aerox, po pełnym tuningu, kupioną za 4tys. włożyłem 1.2tys. na tuning i uzupełnienie płynów, setup jest polini big evolution 70, prócz cylindru, który jest malossi.
V-max: 136km/h mierzone GPS
Aha dzięki bardzo pomogłeś. Aa czy powodem gaśnięcia może być zapchany wydech? Moje podejrzenie tak wygląda że zapchany wydech i dlatego strzela z gaźnika.
A masz dobrze wyregulowany gaźnik?
Sprawdź czy nie masz podpartego zaworu ssącego przez co ogień wydostaje się w stronę gaźnika.
Gażnik wgl. był regulowany milion razy i nic, zawór nie jest podparty.
Witam jak widzę macie tu nie lada problemy nawet wyluzowanie motorka sprawia trudności ja np. wciskam przedni hamulec huśtam nim i w między czasie wrzucam na luz z pierwszego biegu i bez problemu wskakuje.
Nie mam też żadnych wycieków oleju, zmieniłem tylko dyszę na 90-kę, moduł rozblokowany i zapierniczam jak złoto oczywiście wymiana dyszy wiąże się z regulacją gaźnika jeszcze chcę założyć filtr stożkowy i to wszystko co chyba można z tym motorkiem zdziałać. Ogólnie nie nażekam mam już przejechane 2000km i wszystko jak chodzilo tak chodzi a jeżdżę nim co dziennie do pracy
No właśnie myślałem o wymianie dyszy gdyż tam upatruje się tego przyduszenia motorka na 4 biegu i brak mocy. Jeszcze nie rozbierałem, dlatego zapytam czy nie wiesz może jaka była oryginalna dysza, oraz skąd wiedziałeś że 90 będzie odpowiednia?
owszem wiem 70-ka
marius fajnie, że nie narzekasz na clasica :D Jest już nas dwóch.
Wyciek okazał się banalny. Ciekło z pod czujnika biegu zerowego (tak to jakoś nazwali w serwisowni). Trochę silikonu załatwiło sprawę.
Tez jeżdżę nim codziennie do pracy. Nastukałem już 3300km i nadal motorek chce jeździć. Filtr stożkowy miałem fabrycznie pod kanapą, tylko zdjąłem taką gumową rurę z niego.
Przymierzam się powoli do zmiany koła przedniego po czuje się jak w szejkerze. Jest z tym tylko jeden problem. Takich kół nigdzie nie znalazłem. Wyszukałem 17 ze szprychami i bębnem, albo 17 z tarczą od łosia. Szprychy ni jak mi nie pasują, a te pasujące są 18 i z hamulcem tarczowym.
Sprawdzałem optycznie i ta krzywizna jest niewielka, może można coś z tym zrobić?
Może ktoś trafił na kółka do clasica?
Jak by wyglądał z kołem przednim 18 i czy się da zamontować?
Ile wyniosło by mniej więcej założenie hamulców tarczowych na przód?
emilos. cześć też miałem krzywe koło ake wyklepałem mlotkiem gómowym i jest prawie dobrze, co do kupna takiego koła to słyszałem , że coś koło 100 zł. ale też nie wiem gdzie je kupić. Widziałem kiedyś w częstochowie w sklepie simsona koła takie same jak nasze silnik też tylko nazwa i bak były inne ale nie pytałem bo już mnie przeraziła cena linki gazu 40 zł.
Panowie mam problem... i trochę nadziei, że do przeskoczenia... Wysypały mi się gumy zabieraka oraz półoś podobna do poniższych w linku, jak ktoś nie wie o co chodzi...
http://allegro.pl/listing.php/search?string=O%C5%9A&category=19048
Pytanie brzmi... Gdzie ja taką półoś dostanę, do Tego chińskiego cuda techniki? :/
Podejrzewam, że jak zadzwonisz do torosa to powiedzą, że czekają na kontener części z chin. Ja bym tobie proponował wziąć te gumy i pół oś pomierzyć, i poszukać wg wymiarów. Takich klasyków tylko z innym logo jest sporo to może coś się znajdzie. Można zapytać w Barton-ie, ich ranger classic jest identyczny, więc pewnie wszystko od niego pasuje do torosa. Pytanie tylko czy oni też nie czekają na kontener :P
Marius musiałeś nieźle tym młotkiem naparzać, bo ja waliłem z dziesięć minut trzy kilowym przez drewienko i nic się nie poprawiło :)
Hej, nie wiem co jest z waszymi piździkami, mój ranger classic śmiga bez problemów. Ostatnio (w niedzielę) zrobiłem nim prawie 300 km - wyprawa do Ostravy i nic się działo.
pozdrawiam
link
http://www.skuterowo.com/forums/topic/ot-slaski/page/827#post-83320