Mam zamiar zdawać prawko A1.
Długo się takie prawko zdaje???
I jeśli teraz mam 15 lat, to jak zaczne robić prawko w styczniu to mogę je dostać dopiero w czerwcu??? Bo wtedy będzie już 16 lat Tylko powiedzcie mi… czy lepiej zrobić prawko za 1000zł czy zrobić jakiś setup w derbi sendzie.
P.S. Co myślicie o Yamszce Tdr???
Prawko mozesz zaczac 2 miećh przed urodzinami. Tdr - stare lepiej czegoś innego szukaj ale w ostatecznosci moze byc. A prawdko za mniej niz 1000 zrobisz. Ja bym sende tuningował
No ale w sumie tuning 50ccm podobno jest wysoce nieopłacalny,. Nawet jak bym tuningował moją sendzine to będzie jakieś 20km max, a tdr ma 28 km.
A Wino jak piszesz, że tdr stare to co proponowałbyś ze 125 do 3800zł???
A może ktoś inny doda coś od siebie???
nsr ?? ew dt. Mój brat był napalony na tdr ale jakoś wybrał majesty. Chcesz biegówe czy nie ?
Oczywiście, że biegówke, najlepiej coś w rodzaju tdr lub supermoto
Powiem ci ze za taka kase to nie kupisz nic porzadnego. Tdr za 4k to pewno jakiś szrotek zajeżdzony. lepiej uzbieraj jeszcze trochę np do 6k i wtedy spoko coś wyrwiesz
łohohohohohho 6k, to chyba na ministranta pójdę i na kolędę
No ale niestety taka prawda. Za taką kase nic ciekawego nie znajdziesz niestety :roll:
Tak się nie rozpędzaj z 125, wiedz, że to jest prawko do 15ps.
Tak się nie rozpędzaj z 125, wiedz, że to jest prawko do 15ps.
Kto to w Polsce przestrzega i kto to sprawdza
Co do tdr mój kolega ma i bez prawka śmiga ale jak na 125 to osiągi nie są zadowalające, może ma zjechany silnik ale jeździłem na dwóch takich to bardzo podobnie chodzą, v-max ok 110kmh więc jak na 125 w @t to mało i do tego wysokie spalanie ok 5-6l z jego wyliczeń. Za to jeździłem dt125 jedna z 2006 a druga z 2007r osiągi w porównaniu do tdr to niebo a ziema ale jaka cena.
PS jak coś to te dwie DT są prawdopodobnie na handel
Tdr powinno okolo 140 się bujać. Moze zablokowane?
No właśnie też czytałem, że koło 140 powinna tdrka lecieć. A to, że chla jak osiedlowy menel to wiem. Na DT z 2006 r. raczej mnie nie stać
A co sądzicie np. o Yamszce 125 tdr lub Rs 125???
Bo Nsr mnie raczej nie kopie
rs gorsza od nsr - bardziej awaryjna. Tdr albo nsr ja bym brał nsr bo mialem z nia stycznosc
Panowie temat 125 nadal aktualny Faktycznie smaki na tdr odeszły, gdyż moje zapędy idą w stronę lasów
Dużo myślałem o DT 125, o starych rocznikach typu 95-99. Bo na te mnie stac.
Czy te motorki są awaryjne??? Jak często trzeba remontowac silnik??? I co może mi zrobić policja jeśli zostanę złapany na 125 bez prawkaż??
Co ci zrobią jak cię złapiaż? Mandat zapłacisz i moto na parking ale o tym już było na forum. Dt stare to podejrzewam że trudno znaleść w dobrym stanie. Jak jeździć w terenie to remont tłoka co okolo 10k pewno. Dt w jakiś cięzki teren się nie nadaje pomimo że ma okolo 25 koni
No ja preferuje leśne szutry a nie bagna No ale gdyby złapali a Ja bym cisną wałka, że moto staruszka i się chciałem tylko garnąc jak rodziców w domu nie było, to może się to chyba jakoś łagodniej skączyc :/??? No ale np. Jeśli znajdę taką DT normalnie wyglądającą to nieznaczy, że nie była katowana, tego nie mam nawet za bardzo jak sprawdzić
A więc tak … Ja kupuję właśnie DT 125 i dużo czytałem i się dowiadywałem więc jestem w stanie ci co nieco powiedzieć ;]
Awaryjne ? NIE ! Modele te mają 25KM gdzie inne przy tej samej pojemności mają więcej ( RS - 30 / EXC - 38 / NSR - 30 ) Czyli są mnie wyżyłowane
Silnik - słyszałem że nawet 40k przebiegu i żadnej większej awarii :] Wiadomo tłok itp. trza wymieniać
Policja - jeśli cię zatrzymią na 125ccm bez prawka to tak:
trafiając na lightowego polizeia: sam mandat(500zł)/pouczenie/łapówa
trafiając na hardcore policjanta: 500zł mandatu i sprawa do sądu rodzinnego
Ja gadalem z własicielem. 40k raczej nie dojedzie no chyba ze jeżdzona bardzo delikatnie …
Ja gadałem z właścicielami paro-nastoma Powiedzieli że 30k ma lekko bez WIÊKSZYCH napraw … 40k też dojdzie oczywiście zależy jak użytkowana …
Wino napisał:
Co ci zrobią jak cię złapiaż? Mandat zapłacisz i moto na parking ale o tym już było na forum.
Oj oj jaki mandat sprawa karna za prowadzenie pojazdu mechanicznego bez uprawnień !!!
To tak jakbys wsiadł w auto czy ciagnik i sobie jeździł złapią cie masz przesrane. Napewno w sadzie dostaniesz do zapłaty kase, prace na cel społeczny no i zakaz prowadzenia pojazdów do ilus tak lat. Wiem bo qmpla złapali na rs125 i płacił 5k na jakieś tam cele, pracował na ulicy sprzatajac, no i teraz czeka na mozliwosc zdawania do 24 lat a teraz ma 18 :) i tyle mu bylo z tej jazdy