125 :)

5000zł płacił tak ? No weź tu się puknij :]

Za prowadzenie pojazdu nie posiadając prawa do jego prowadzenia jest 500 ( słownie: pięćset ) PLN mandatu !

Jak dojdzie do tego sprawa w sądzie, to wtedy posypie się gruba forsa :wink:

Jak dojdzie do tego sprawa w sądzie

Takie wykroczenie nie prowadzi do sprawy w sądzie.

Kolegium 5000 owszem ale tylko wtedy jak nie masz OC albo przeglądu. a jak masz przegląd i OC to tylko 500zł mandatu

Marian napisał:

Jak dojdzie do tego sprawa w sądzie

Takie wykroczenie nie prowadzi do sprawy w sądzie.

Kolegium 5000 owszem ale tylko wtedy jak nie masz OC albo przeglądu. a jak masz przegląd i OC to tylko 500zł mandatu[/code]

A to przepraszam :-)

Złapali mnie samochodem bez prawka i dlatego wiem

Marian napisał:

Złapali mnie samochodem bez prawka i dlatego wiem

Nie ma się czym chwalic :573:

Do sklepu rozbitą corsą bez tablic jechałem, ale dobrze że znajomy i kazał do domu jechać. :wink:

U mnie w mieście ostatnio złapali ziomka na quadzie ( może to troszkę inna historia ) kolo miał go normalnie bez tablicy rej. i jechał. Jak go zatrzymali to za 30 minutek lawetka podjechała i siup quada na przyczepkę :P. z tym ile się płaci to zależy na jakiego glinę się trafi:/ A żeby trafić na takiego co powie jedz do domu i nie rób tak więcej to naprawdę trzeba mieć szczęście jak nie wiem :smiley:

Czyli to nie dla mnie z tym szczęściem ;( Zobaczymy w sezonie …

z Prawkiem jest tak,że mając poniżej 16lat płacisz mandat 500zł + sprawa w sądzie , mając ukończone 17 lat 500zł za brak uprawnień + ( mandat jeśli prędkość przekroczyłeś)

Tak to było w moim wypadku ;]

A jak to jest z tą sprawą w sądzie ?

To już zależy co zrobiłeś, jak przy kontroli to zazwyczaj umarzają , a jak za prędkość to grzywna pouczenie, mało kiedy odraczają prawko do 24lat ( to już za wypadek,albo sędzia jest bardzo upierdliwy)

Edit: chyba,że to już 2 twój raz to masz wałka xD to już odraczają.

Ty czyli tak:
Jade se po prostu na 125ccm ( jade 50km/h ) i mnie zastawią do kontroli … i policjant stwierdzi że sprawa idzie do sądu … to co w takiej sytuacji ? Nic, tylko jakieś pouczenie w sądzie ?

A i jak mnie złapią drugi raz ? To co wtedy ?

Z góry dzięki ;]

Formalnie to oni nigdy nie kontrolują xD ,ale jakby już to sprawa do sądu jak masz poniżej 17 lat i tam już zależy , za pierwszy raz masz pouczenie takie tam bla bla słuchasz xD i tyle, ale jak 2 raz ( bo już jesteś wpisany w rejestr karanych kierowców) to masz już albo dużą grzywnę albo odroczenie do 24lat.

Ogólnie do pierwszego razu masz w sumie lajt,ale już 2 raz przewalone.

Dobra dzięki … Piwsko leci ;] Reszte się dogadamy na gg :slight_smile: