Piszcie jaki według was jest nr 1 skuterów do 50cc. Dlaczego taki wybór?
Wady i Zalety tej maszyny:
Moj typ:
Gilera Runner Pure Jet.
Zalety: Szybka i Wygodna maszyna. Mało pali. Sportowy wygląd.
Wady: Drogie cześci. Tylko jeden serwis w polsce, który naprawie skutery na wtrysku.
Nie bd orginalny jak powiem Yamaha Aerox
Zalety: Mocny, Szybki, Podatny na tuning, Ladny,
Wady: Bardzo popularny pelno tego jezdzi ;/ I to na tyle
co do tej gilery, zdecydowanie lepsza jest zwykła wersja SP na gaźniku.
do wad tej na wtrysku należy jeszcze doliczyć slabe pole popisu co do tuningu bo mapy zapłonu trzeba wgrywać inne a mało kto umieć i to jest drogie.
Moim numerem 1 jest yamaha aerox i aprilia sr oba na 1 miejscu.
oczywiście aprilia też na gaźniku.
zalety:
oba skutery szybkie, bardzo podatne na tuning, duży wybór części, super wygląd (rzecz gustu) dobre hamulce i zawieszenie, MARKOWE.
a wady yamahy to to że jest baaardzo popularna i wiele osób ją ma.
wady aprili hmm nie doszukałem się.
Mafioz, Mozna kupić przyzad do planowanai zaplony we wtryskaczach ;d
P.S. Proponuje przeniesc do NoNsensu
a ile taki przyrząd kosztuje?
pewnie nie mało a wystarczy kupić wersję na gaźniku i po kłopotach xD
Ale jeśli ktos się decyduje na tuning skucia na wtrysku to musi albo mieć blisko warsztat albo to kupić pewnie z 1tys zl kosztuje ale jak się robi jakis powazniejszy tuning to się przydaje
Dobra Panowie koniec kłótni. nie komentujcie innych skuterów, temat jest po to by wyrazić własną opinie o najlepszym według siebie skutrze.
P.S wtrysk tez ma zalety pamietaj. Mało pali i dość duża moc.
my się nie kłócimy xD
no wtrysk ma zalety, ja bym chciał mieć wtrysk lecz nie w 50 tylko minimum 125 lub taki który miałby zadowalające osiągi żeby nie trzeba było tuningować
Wiem o co chodzi mój leci już 100km/h i muszę wlożyć 2000zł na cylinder nowy oraz wydech.
Wracamy do TEMATU!!
Danielson napisał:
Nie bd orginalny jak powiem Yamaha Aerox
Zalety: Mocny, Szybki, Podatny na tuning, Ladny,
Wady: Bardzo popularny pelno tego jezdzi ;/ I to na tyle ;)
Myślę dokładnie tak samo :-)
Dla mnie zdecydowanie Yamaha aerox
Zalety: to tak jak napisał Danielson, a poza tym to ma wytrzymały niezawodny silnik i dosyć prosty w obsłudze tzn jeżeli by się coś zepsuło większość można samemu naprawić:)
Wady: Dla mnie on nie ma wad:P
A do mnie Piaggio NRG wersja na gaźniku… chociaż aeroxa bym chciał z tego powodu że jest mały i po średnim tuningu z gazu leci na koło :lol:
Dla mnie aprilia sr 50 racing LC (minarelli) silnik jak w aerox-się
zalety: niezawodny, podatny na tuning, chłodzony cieczą i fajny wygląd…
wady: brzydka tylna lampa…
:684:
Gilera runner bo sam mam xD
A tak na poważnie to duża, szybka, wygodna, dobry silnik, dużo części (serwis/tuning)
Wino ale ty masz 180 więc skąd możesz wiedzieć jak to jest z 50ccm ?? może już nie jest tak niezawodna i wspaniałą jak twoją (chociaż zapewne jest)
Ale ma zarejestrowaną na 50 xDD
lilipop napisał:
wady: brzydka tylna lampa... :D
co ty lampa z tyłu jest zajefajna xD wiem bo sam mam SR-ke :lol: :lol:
Dla mnie jest dużo dobrych sqtów: rox ,SR ,runner, nrg ;-)
Dla mnie tak samo: rox ,SR ,runner, nrg
A do lampy stylu: każdy ma inny gust…
[ Dodano: 07-07-2009, 21:24 ]
A mam aprilke i myślę nad zrobieniem nadkola do końca i szczepić z plastikami i zaszpachlować. A lampę tył dam od SUZUKI GSXR 600. Będzie git…
Wino, popieram cie
wygodny jak dla mnie bo ma dużo miejsca i dobry silnik ma
wg mnie roxy sa juz przereklamowane :-/
kalin309 napisał:
roxy sa juz przereklamowane
Jak coś może być JUŻ przereklamowane? Albo jest przereklamowane od początku, albo nie i tyle, i nie mówię tego dla tego ze mam roxa. Po prostu nic nie może zostać przereklamowane z dnia na dzień. Tobie chodziło pewnie o to że to już jednak stary skuter. Podobno ma być nowy model.