Seryjny skuter 400-500zl bo puźniej kupuje cylinder 70
Później tzn?Bo jak będziesz miał 70ccm, to ten Next R za słaby z deka będzie.A może używany?
Tak patrze na nowe tłumiki Tecnigas RS 2 (600zl) i od nowości ma 2 blokady jeżeli umiał bym zdjąć te blokady i gdyby pasował to bym go kupił bez zastanowienia. I jeszcze jedno trzeba coś z rolkami kombinować przy zmianie tłumika czy regulować coś?
Ten tłumik był by chyba dobry
Nic nie widać :D Poszukaj coś z tego:
http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=minarelli+wydech&category=156
Aha nie zauważyłem 1 posta sory :) RS 2 dobry do 50ccm, a do 70ccm bardzo dobry.Blokady to nie problem.Wymienić w sumie może będzie trzeba sprężynę i rolki, ale to zależy.
A rolki jakie, no i sprężyne? Chciał bym już po świętach to zamówić.
No i znalazłem teraz ten http://moto.allegro.pl/wydech-yasuni-z-alu-minarelli-zipp-keeway-romet-i1361241224.html i ten chyba dużo się nie różni od rs2 co sądzisz na ten temat?
Chyba nawet lepszy :D Rolki nie wiem jakie niestety, tak to się nie wymyśli, sprężyna nie wiadomo czy będzie konieczna, bo nie wiem czy seryjna nie jest wystarczająco twarda.A jak już to najsłabsza z gamy, obojętne której firmy, ja bym raczej Hebo wziął.Rolki pewnie ok 5gr.
Czym się rózni Yasuni z minarelli leżace od stojącego? Leżące pasuje do zipp quantum a quantum to prawie jak moja inca.
leżące do minarelli horizontal
stojące do minarelli vertical
chinole robią tylko podróbki minarelli horizontal-lezace
stojacy a lezacy-roznica w ulozeniu cylindra (stojący pionowo, leżący poziomo)
Aaa taki bajer to zamówię ten Yasuni. A że jest alu to nie trafi go szybciej szlak? I gdzie ma blokady? muszę coś rozkręcać albo rozcinać?
No niestety może zardzewieć.Jakby był chromowany, to git by było.I dlatego wolę używki-podniszczony, to nie szkoda go, poza tym taniej.Tymczasem idę spać, jak coś to pisz priv odpisze jutro narcia.
Co do blokad, to nie wiem, pewnie przy wylocie, tzn kolanku wybić trzeba.
IncaStreet-bierz Yasuni R, nie Z
Ale Yasuni r jest do cylindrów 70cc. I w czym jest lepszt on z ?
Kosik moze jakas argumentacja dlaczego ten?
Bo przy 70ccm które planujesz mieć o wiele lepszy jest R, natomiast do 50ccm w sumie porównywalne, ciężko powiedzieć który lepiej.Ale jak masz wybór Z czy R to R.
A Z jest do 50cc i 70cc sport. A cylinder kupie jak pozbieram kasę wezmę chyba Z. A ten R wiecej by mi dał v-max i przyśpieszenia niż ten z?
Przy 70ccm tak, przy 50ccm nie wiem.
hiroshima napisał:
Kosik moze jakas argumentacja dlaczego ten?
jest o wiele lepszy i już. :) poczytajcie inne fora.. a kupuj sobie Z to Twoja sprawa. :)