Tłumik Leo Vince zx i Leo Vince rr

Chciałem zapytać o tłumiki Leo Vince zx i Leo Vince rr czy będą pasowały do mojego skutera. Pod ten cały uchwyt?

Się kupuje komin pod konkretne mocowanie-Leo ZX na 100% kupisz pod mocowanie silnika Minarelli, RR to nie wiem, a takie mocowanie ma silnik w Ince Street.

P.S: czy ja kiedyś tego Tobie nie tłumaczyłem?

Dołączyłem się do tematu Vezyr Bo mam zamiar kupić komin i cylinder od 80. I ile da mi ten leo vince zx i cylinder od 80. Brać 80 czy 70?

Nie ma za bardzo 80ccm do 2T, tzn są, ale już wysilone i trzeba dać wał, natomiast do 70ccm klasy Sport i niższych nie trzeba-inna sprawa że Inca nie ma za dobrych materiałów.Najtaniej dać silnik Minarelli i po sprawie, ale jeśli chcesz ten robić-to napisz ile chcesz osiągnąć.

ze 110km/h jeżeli to realne kumpel tez posiada ince i mu leci 120km/h ale mówił że wymienił wydech tenignasa czy jakoś tak wariator malossi sprzeglo i cylinder.

O chłopie no to masz wymagania do takich prędkości to ten silnik się nie nadaje wg mnie, znaczy nie ma sensu (bez urazy), bo za dużo wyniesie.

A po wymianie cylindra i tego tłumika to ile tak mniej wiecej wzrośnie?

Powiedzmy tak:
-cylek z głowicą 70ccm za ok 150zł z allegro
-dysza większa (nie wiem jaka niestety)
-wydech np. Laser X-Pro albo Tecnigas RS 2 (byłby bardzo dobry), Yasuni R (jeszcze lepszy)
-sprężyna centralna twardsza
-rolki nowe
Przełożenia nie są blokowane (bo to nie Keeway/CPI), załóżmy że bez blokad leci 70-75 to 100 powinien lecieć, ale więcej spali.

jedzie mi powyżej 75km/h ale licznik zniża o 5km/h. Nowy tłumik Yasuni R kosztuje prawie 800zł ://

Niestety, ten silnik seryjny jest w stanie polecieć 75km/h (realnie), a Street jest dość ciężki.

Nom 112kg to troszkę waży.

A co do tłumika czym się różni Leo Vince zx z Tecnigas RS 2 lub laser x-pro

IncaStreet napisał:

jedzie mi powyżej 75km/h ale licznik zniża o 5km/h. Nowy tłumik Yasuni R kosztuje prawie 800zł ://

O 7 km/h :) Sprawdzone na hamowni:)

Generowaną mocą oraz tym, że jeden daje więcej w 50ccm, inny w 70ccm itd, poza tym inny dźwięk i cena :)

Edit:Zawsze można używany komin kupić.

Kupię Tecnigas RS 2. A wiesz może co warty jest ten cylinder za 150zl na allegro?

Weź pod uwagę, że jeżeli założysz taki cylinderek za 150zł i wydech podnoszący obroty to raz dwa cylinder się skończy albo pierścienie pójdą. Jeżeli do tych silników robią jakieś Airsale albo MHRy to lepiej chyba coś takiego kupić?

WODZU napisał:

IncaStreet napisał:

Jeszcze lepiej :D to jak mam na liczniku 75 to jedzie mi 82km/h?

To jak bym zakupił Cylinder 70cm³ Airsal T6 Racing Minarelli i Tłumik Tecnigas RS 2 to poleciał by mi ok 100km/h? I tak szybko by mi się nie zużył?

Nie jedzie Ci 82 na 100%, poza tym przekłamania różne są.Cylka Airsal nie kupuj.Jak kupisz cyl 70ccm Sport oraz np. Tecnigas RS 2 plus dysza rolki i sprężyna (czyli regulacja) powinien dobić 100km/h.

IncaStreet napisał:

WODZU napisał:

IncaStreet napisał:

Jeszcze lepiej :D to jak mam na liczniku 75 to jedzie mi 82km/h?

Napisałeś że zniża o 5km, ja napisałem że zniża/cygani/obniża itp. o 7km. Czyli jak masz na liczniku 75 to Ci jedzie minus siedem kilometrów na godzinę......

Ludzie - czytajcie - to nie boli.