Chciałbym wam przedstawić mojego TGB ORION 101S. Kupilem go w kwietniu 2007r. Byl po nastąpującym tuningu: -cylinder Polini 70ccm -wariator Polini Speed Control -sprzęgło RMS -sprężyna centralna Polini + 30% -sportowy waż -pasek kevlar Polini -gazbox Stage6 -gaźnik Areche Amal 21" -łożyska na wale wysokoobrotowe itd. Wygladal tak : Po kilku dniach poszły właśnie łożyska na wale… No i trzeba było wymienić… A w maju poszedł cylek… No i wsadziłem Polini 70ccm Kit Polini Sport No i przez połowe wakacji docieranie było… W Zimie Zrobilem Lekki Custom Plastików -wygładzenie przodu -klejenie plastików (poprzedni właściciel stunter) -nowa lampa (od Roxa Smile ) -przedłużka amortyzatora -ryfelki odnowione -malowanie Przed malowaniem Wygladal tak : A tu tuz po Malowaniu : W między czasie zatarlem kilka cylkow :mrgreen: Ostatnio okazalo się za mam krzywy wal i cylinder nadaje się tez na smiećtnik chyba :roll: Pomyslalem zeby zrobić swap silnika. Wybór padl na silnik od Yamahy Jog rr. Wczoraj pojechalem kupić i jeszcze kilka rzeczy potrzebnych do tego zabiegu. Narazie wsadzilem silnik w rame i oto efekty : To dopiero poczatek bo jeszcze muszę przerobic elektryke, wrzucic chlodnice, uciac nozki pasarzera i je przerobic, zelozyc przednie kolo od joga. To na razie tyle :mrgreen: Komentujta Pany
Zapowiada się ciekawie, Będziesz miał ciężko wsadzić chłodnice, wiem to z doświadczenia. Chyba że kupisz jakąś małą, ale do 70 proponowałbym wsadzić większą. Trochę nędzna optyka ale mechanika nadrabia. Ocena 8/10
ja na twoim miejscu przerobić bym przednia czachę i wkomponowałw nia np. od SR-ki, i już miał bys gdzie wsadzić chłodnicę PS. A czy nie miałeś problemów z mocowaniem silnika? TGB miał przecież morini, a yamaha minarelli??
Tgb nawet spoko nie jest piękny jako seria a ten nawet calkiem calkiem wygląda. Fajnie ze wsadziles do niego mine lc
Nie miał problemu bo Przy tym byłem. śruba przedniego koła troszkę była grubsza od starej Corey tam niema wogule miejsca na chłodnice ale on da gdzie indziej
10/10 Pzdr Sąsiad
ciekawy projekt tgb tył mi się podoba ogulnie spoko ja bym jeszcez kiere bmx dorzucię :!:
Powodzenia :!:
Czyli coś? Morini ma te same mocowania do ramy co minarelli? Pytam bo kumpel chce cos podobnego zrobić w katanie, ale nie chce zabardzo ramy przerabić.
no mocowanie jest takie samo tylko tuleja przy silniku (ta tluga) jest dluzsza w tgb niz w yamasze. Chlodnie dam za kolem :mrgreen: Zobaczymy jak wyjdzie :mrgreen: Narazie muszę wyczyścić silnik i pare bajerow zrobić i elektryke Z optyki to tyle będzie. Juz nic więcej tylko lusterko ;] Pozdro i dzieki za oceny :mrgreen:
uważaj przy chamowaniu przednim heblem, żeby jej nie rozdusię :/ i załóż błotnik bo jak ci jakiś kamień?? walnie w chłodnice to będzie dupa :/kostek_srt napisał:
Chlodnie dam za kolem
wim :mrgreen:
no fajny fajny tgb:) ej a nie lepiej było Ci kupić to http://moto.allegro.pl/item432748641_aprilia_sr_suzuki_katana_pompa_wody_nowa.html ?? a tak na wiasem podejdzie to do tgb ? bo wiem ze katana ac ma taka sama obudowe wentylatora pzdr
tylko z tego co wiem miał kostek do wymiany Waż I prawdopodobnie następnie Cylek Wiec mu się nie opłacało. gdzieś z 600zł wydać na to a tak kupić cały silnik i Git
Wczoraj TGB wrocil od elektryka z wiazka elekryczna od Joga. Rano mi się nudzilo to zdjalem gaźnik i wlalem do krucca wache. Odpalilem z rozrucha i pali :580: Teraz zostalo mi przykrecenie baku, chlodnicy i podlaczenie jej, wezyki od paliwa i powietrza, filtr powietrza i plasticzki Porobie foty to dodam
Pozdro i dzieki za Komentarze
[ Dodano: 2008-10-06, 16:20 ] Nie pisalem bo okazalo się ze elektryk nie dal regulatora napiecia i aku nie mialo ladowania i iskra miala prad od aku :roll: W w sobote po poludnie moj starszy pojechal jeszcze raz do niego i wieczorem wrocil juz z dzialajacym wszystkim :mrgreen: Poskrecalem i w niedziele juz smigalem :mrgreen: Wieczorem dodam foty bo muszę porobic
Pozdro i Komentujcie
[ Dodano: 2008-10-06, 21:11 ] A wiec wrzucam fotki jak to teraz wygląda
Komentowac
No zajebisty TJUN Lampa Przytarta od Stunt Gleby hah
Pozdro KRejzolku
no Orion fajny nie powiem .Tylko wez schowaj te węże od chłodnicy
To chyba jedyny tgb orion lc na świecie gratulowac :!: Ja bym z optyki bedlooka zrobił i jakieś wzory wycioł w tych boczkach
Wow ekstra tgb na prawdę Ci to wyszło a co do lc to tylko pogratulować :->
Wypas:P Na twoim miejscu poszukał bym przewodów do chłodnicy przezroczystych
Reszte optyki bede robic w zimie bo teraz chce się jeszcze nacieszyc ostatnimi podrygami dobrej pogody Weze na pewno pochowam i beda przezroczyste
Odrazu mowie ze engine będzie full seria bo juz mam dosyc Tuningu w silniku :roll: Jedyne co to na zime roleczki się wsadzi i będzie si :mrgreen: Daje jeszscze kilka fotek chlodni i zbiorniczka sorry za jakosc ale fonem :mrgreen: Pozdro !
ale custom zamontowany zbiorniczek