...:::TGB ORION 101S CUSTOM S.W.A.P. ENGINE LC:::...

Chciałbym wam przedstawić mojego TGB ORION 101S. Kupilem go w kwietniu 2007r. Byl po nastąpującym tuningu: -cylinder Polini 70ccm -wariator Polini Speed Control -sprzęgło RMS -sprężyna centralna Polini + 30% -sportowy waż -pasek kevlar Polini -gazbox Stage6 -gaźnik Areche Amal 21" -łożyska na wale wysokoobrotowe itd. Wygladal tak : Po kilku dniach poszły właśnie łożyska na wale… No i trzeba było wymienić… A w maju poszedł cylek… No i wsadziłem Polini 70ccm Kit Polini Sport No i przez połowe wakacji docieranie było… W Zimie Zrobilem Lekki Custom Plastików -wygładzenie przodu -klejenie plastików (poprzedni właściciel stunter) -nowa lampa (od Roxa Smile ) -przedłużka amortyzatora -ryfelki odnowione -malowanie Przed malowaniem Wygladal tak : A tu tuz po Malowaniu : W między czasie zatarlem kilka cylkow :mrgreen: Ostatnio okazalo się za mam krzywy wal i cylinder nadaje się tez na smiećtnik chyba :roll: Pomyslalem zeby zrobić swap silnika. Wybór padl na silnik od Yamahy Jog rr. Wczoraj pojechalem kupić i jeszcze kilka rzeczy potrzebnych do tego zabiegu. Narazie wsadzilem silnik w rame i oto efekty : To dopiero poczatek bo jeszcze muszę przerobic elektryke, wrzucic chlodnice, uciac nozki pasarzera i je przerobic, zelozyc przednie kolo od joga. To na razie tyle :mrgreen: Komentujta Pany :smiley:

Zapowiada się ciekawie, Będziesz miał ciężko wsadzić chłodnice, wiem to z doświadczenia. Chyba że kupisz jakąś małą, ale do 70 proponowałbym wsadzić większą. Trochę nędzna optyka ale mechanika nadrabia. Ocena 8/10

ja na twoim miejscu przerobić bym przednia czachę i wkomponowałw nia np. od SR-ki, i już miał bys gdzie wsadzić chłodnicę :slight_smile: PS. A czy nie miałeś problemów z mocowaniem silnika? TGB miał przecież morini, a yamaha minarelli??

Tgb nawet spoko nie jest piękny jako seria a ten nawet calkiem calkiem wygląda. Fajnie ze wsadziles do niego mine lc :wink:

Nie miał problemu bo Przy tym byłem. śruba przedniego koła troszkę była grubsza od starej :smiley: Corey tam niema wogule miejsca na chłodnice ale on da gdzie indziej :smiley: 10/10 Pzdr Sąsiad

ciekawy projekt tgb :smiley: tył mi się podoba ogulnie spoko ja bym jeszcez kiere bmx dorzucię :!: :stuck_out_tongue: Powodzenia :!:

Czyli coś? Morini ma te same mocowania do ramy co minarelli? Pytam bo kumpel chce cos podobnego zrobić w katanie, ale nie chce zabardzo ramy przerabić.

no mocowanie jest takie samo tylko tuleja przy silniku (ta tluga) jest dluzsza w tgb niz w yamasze. Chlodnie dam za kolem :mrgreen: Zobaczymy jak wyjdzie :mrgreen: Narazie muszę wyczyścić silnik i pare bajerow zrobić i elektryke :slight_smile: Z optyki to tyle będzie. Juz nic więcej tylko lusterko ;] Pozdro i dzieki za oceny :mrgreen:

kostek_srt napisał:

Chlodnie dam za kolem

uważaj przy chamowaniu przednim heblem, żeby jej nie rozdusię :/ i załóż błotnik bo jak ci jakiś kamień?? walnie w chłodnice to będzie dupa :/

wim :mrgreen:

no fajny fajny tgb:) ej a nie lepiej było Ci kupić to http://moto.allegro.pl/item432748641_aprilia_sr_suzuki_katana_pompa_wody_nowa.html ?? a tak na wiasem podejdzie to do tgb ? bo wiem ze katana ac ma taka sama obudowe wentylatora pzdr :smiley:

tylko z tego co wiem miał kostek do wymiany Waż I prawdopodobnie następnie Cylek Wiec mu się nie opłacało. gdzieś z 600zł wydać na to a tak kupić cały silnik i Git

Wczoraj TGB wrocil od elektryka z wiazka elekryczna od Joga. Rano mi się nudzilo to zdjalem gaźnik i wlalem do krucca wache. Odpalilem z rozrucha i pali :580: Teraz zostalo mi przykrecenie baku, chlodnicy i podlaczenie jej, wezyki od paliwa i powietrza, filtr powietrza i plasticzki :smiley: Porobie foty to dodam :stuck_out_tongue: Pozdro i dzieki za Komentarze :sunglasses: [ Dodano: 2008-10-06, 16:20 ] Nie pisalem bo okazalo się ze elektryk nie dal regulatora napiecia i aku nie mialo ladowania i iskra miala prad od aku :roll: W w sobote po poludnie moj starszy pojechal jeszcze raz do niego i wieczorem wrocil juz z dzialajacym wszystkim :mrgreen: Poskrecalem i w niedziele juz smigalem :mrgreen: Wieczorem dodam foty bo muszę porobic :stuck_out_tongue: Pozdro i Komentujcie :slight_smile: [ Dodano: 2008-10-06, 21:11 ] A wiec wrzucam fotki jak to teraz wygląda :sunglasses: Komentowac :slight_smile:

No zajebisty TJUN :stuck_out_tongue: Lampa Przytarta od Stunt Gleby hah :stuck_out_tongue: Pozdro KRejzolku :smiley: :smiley:

no Orion fajny nie powiem .Tylko wez schowaj te węże od chłodnicy :wink:

To chyba jedyny tgb orion lc na świecie gratulowac :!: :wink: Ja bym z optyki bedlooka zrobił i jakieś wzory wycioł w tych boczkach :wink:

Wow ekstra tgb na prawdę Ci to wyszło a co do lc to tylko pogratulować :->

Wypas:P Na twoim miejscu poszukał bym przewodów do chłodnicy przezroczystych :stuck_out_tongue:

Reszte optyki bede robic w zimie bo teraz chce się jeszcze nacieszyc ostatnimi podrygami dobrej pogody :stuck_out_tongue: Weze na pewno pochowam i beda przezroczyste :wink: Odrazu mowie ze engine będzie full seria bo juz mam dosyc Tuningu w silniku :roll: Jedyne co to na zime roleczki się wsadzi i będzie si :mrgreen: Daje jeszscze kilka fotek chlodni i zbiorniczka sorry za jakosc ale fonem :mrgreen: Pozdro ! :sunglasses:

ale custom zamontowany zbiorniczek :stuck_out_tongue: :wink: