telefon

Musze wybrać telefon ponieważ poprzedni mi skradziono :cry:może ktoś z was ma któryś z tych wymienionych?? z tych telefonów co byście najbardziej wybrali(kolejność)
1. Samsung S3500
2. Nokia 6300
3. LG KE970 SHINE

jak wyglądają nich głośnikiż? które mają radio, slot kart pamięci i jakie te karty pamięci tam są?? mają możliwość wgrywania motywów?? jakieś zabezpieczenia przed kradzieżą??

Ja mam Nokię 6300, a moja mama LG Shine. A Samsung nie wiem nawet jak wygląda :stuck_out_tongue:

jasiu napisał:

jak wyglądają nich głośnikiż?

A konkretnie o co chodzi? O wyglądł :stuck_out_tongue:

jasiu napisał:

które mają radio, slot kart pamięci i jakie te karty pamięci tam są??

Nokia ma radio i slot karty pamięci.
LG nie ma radia i ma slot.
W tych telefonach są karty mSD.

jasiu napisał:

mają możliwość wgrywania motywów??

Nokia ma, a LG chyba nie.

jasiu napisał:

jakieś zabezpieczenia przed kradzieżą??

PIN, a Nokia dodatkowo blokada klawiatury na hasło :wink:

Osobiście polecam Nokię, chociaż metalowa klapka się trochę rysuje :slight_smile:

1 i 3 odradzam. Shine to raczej kicz dla blondynek niż dla chłopa :P. 6300 to wytrzymały telefonik, metalowa klapka mimo, że się rysuje to nie pęka po miesiącu.

Ja miałem przez chwile (tydzień xD) Nokie 6300 i nie narzekałem, głośnik fajny, bateria spoko, nie ma luzów i fajne jest w nim że jest metalowy. Oczywiście ma wejście na kartę i wszystkie inne bajery. Jednak fotki są słabej jakości :confused: A z LG ani z Samsungiem się nie spotkałem ale wiem że samsung ma trochę dziwny dżojstik :stuck_out_tongue: Dlatego sugeruje Ci abyś wybrał Nokie. :smiley:

Wybrałbym nokie, fajnie leży w ręku, aparat taki sobie, głośnik jest niezły. i oczywiście slot na kartę pamięci. Do normalnego użytkowania wystarczy.

dzięki panowie, te telefony w padły mi w oko ponieważ cena jest odpowiednia.Damianho, chodzi mi o to jak głośnik chodzi :mrgreen: będę jeszcze przeglądać ofertę telefonów jaka dostałem ale chyba padnie na nokia, pożyjemy zobaczymy :wink:

Bierz Nokię, głośnik jest znośny :stuck_out_tongue:

Mój tata ma tę nokię i powiem, że jak się ją trzyma w ręku to sprawia wrażenie naprawdę solidnej dzięki tej metalowej obudowie, tylko, że jest trochę cięższa niż np. moja 3120 classic. Trochę jest z tyłu porysowana, ale trzeba pod światło patrzyć, żeby zobaczyć. Ogólnie to telefon dobry, więc bierz :wink:

[ Dodano: 22-04-2009, 09:29 ]

jasiu napisał:

które mają radio, slot kart pamięci i jakie te karty pamięci tam są?? mają możliwość wgrywania motywów?? jakieś zabezpieczenia przed kradzieżą??

Google nie gryzie… :572:

tego samsunga nie polecam…to jest slider a slidery jak nosisz w kieszeni to robia się luzy- moj tata tak ma w swoim samsungu g800 (chyba) i ja w swojaj noki n96

nokia tez taka na dwa razy…ale najlepsza z tych wszystkich :stuck_out_tongue:

a z tych
1.nokia 5220
2.nokia 5130
3. sony ericsson W910i

W910i mówię ci fajny głośnik zajebioszczy a ile ma fajowych funkcji :smiley: Moja koleżanka ma i nie narzeka. A aparat nawet super :smiley:

dobra a moze
nokia n95 (8gb)
nokia n96(16gb)
nokia n75
nokia n73
te nokie maja najlepsze głosniki :smiley:
co prawda niektorym przeszkadza to, ze maja symbiana

gmax, ale na te nokie co wymieniłeś nie dysponuje obecnie kasą

z
nokia n95 (8gb)
nokia n96(16gb)
nokia n75
nokia n73

wszystkie poza nokia n95 (8gb) to shity…

to ja wiem ale jaka cena :mrgreen:

jacob555 napisał:

wszystkie poza nokia n95 (8gb) to shity...

Bo pewnie sam masz nokie n95...
Ja uważam że n96 jest najlepsza, ale co z tego skoro cena za duża.
I nie wiem czy wiecie, ale w testach czasem nokia n82 wypada lepiej od n95, nawet pod względem aparatu i ogólnej funkcjonalności, czytałem test i nokia n82 wygrała.
A od nokii n73 to nawet zmodowany SE k750i ma lepszą jakość dźwięku, głośność podobna a na SE dźwięk jest bardziej głęboki, basowy aniżeli w n73, co jak co ale nokie z serii N to głównie dla biznesmenków są. Ja kiedyś miałem zmodowanego k750i i dźwięk był lepszy niż w nokii n73, szybciej chodził i w niektórych warunkach robił nawet lepsze zdjęcia, a normalnie niewiele ustępował nokii a nokia ma 3.2mpx a se 2.0mpx jedynie w ciemniejszym powieszeniu k750i wymiękał bo pojawiały się szumy.

mafioz, tak, mam n95 8gb, ale mogłem mieć tak samo n96…

i to nie dlatego twierdzę, że n96 to shit.
popatrz na parametry n96. Jej soft w zasadzie ma wyższe wymagania niż jej parametry, więc logiczne, że przy obciążeniu będzie się wieszać jak seria n7x.
Dlatego wybrałem n95 8gb, że ma więcej ramu od tańszej n95, jest stabilna i lepsza od n96.

A ja nie polecam Noki… ostatnio Nokia się spaprała :-/ i Polecam SonyEricsson to są fajne telefony :slight_smile: Ja mam K850i i jest super … cała moja rodzina ma SE … i nie mam do SE żadnych zastrzeżeń są SUPER! weź sobie C906 wypas 8.0mp… albo poczekaj tak jak ja do drugiej połowy tego roku aż wyjdzie SE Idou :mrgreen: 12mp :stuck_out_tongue: wypas xD coś w stylu iPhone 3G ale lepsze… pod każdym względem będzie… na necie są już jej parametry i foty… jak wyjdzie to od razu kupuję ten fonik :wink:

—_— SE - szajseerikson
SE podnieca Cię tylko aparatem, a cała pozostała technologia jest do dupy, technologiczne daleko i dawno za nokiami, motorolami, samsungami, LG…
Ericssony kiedyś były niezłe, ale te pierwsze- przed połączeniem z sonym… sam sony też miał fajne tel, np. ten z rolką menu.
Dopiero po połączeniu zaczęli robić shity, do których dają aparaty (dużo pix, słaba optyka itd., co w rezultacie i tak nic nie daje) i dotykowe panele itd, co jest tylko po to, żeby podniecić przed zakupem. Sam telefon parametrami się nie popisuje.

I jeszcze jakość wykonania.
Ile razy słyszeliście, że w SE się komuś plastiki nie schodzą itd.? To tak jak np. szlifierki kątowe - bosh i jakaś z biedronki. Ta sama moc, produkowane w chinach, podobnie wyglądają itd., jednak kosztują diametralnie różnie. Dobry producent w podobnym sprzęcie używa części lepszej jakości (nawet takich samych, jak w tej z biedrony, tylko z innych materiałów). W rezultacie po kilku cięciach biedrona cała drży, a bosh dalej “idzie lepiej”.
Niestety taka jest prawda.
Dlatego SE to zawodne telefony, które w dalszym ciągu nic nie oferują, poza aparatami 10000000MPx, które jarają tylko dzieci z gimnazjum.

Pzdr.

Ja mam SE C702 i kupiłem go bo mi się podobał wizualnie, aparat jest całkiem dobry jak na 3,2 Mpix, popatrzcie sobie na niektóre zdjęcia tutaj(wszystkie robiłem sonym)http://bikepics.com/members/kowal1st/ .

Poza tym to Sony jest dla mnie dużo prostrzy w obsłudze od nokii 6300 o której jest temat.

I jeszcze jedna rzecz to to że Sony są do wyciągania kasy, ten zasrany GPS nawet go nie włączyłem bo szkoda kasy, jak się zrobi zdjęcie to od razu jest opcja wyślij, dowolne zdjęcie można wysłać do blogu, w radiu jest taka funkcja że można nagrać kawałek utworu, on go gdzieś prześle i mi potem powie tytuł i wykonawcę, a w aparacie można ustawić coś takiego że będzie pokazywał miejsce zrobienia zdjęcia(oczywiście za pomocą GPS). Gry są 3 w tym jedna to 5 demówek jakichś w które można zagrać max. 15 razy w każdą, a jak się chce zagrać w to demo to w każdym menu jest opcja na samej górze kup tę grę.

SE to trochę zabawka dla dzieciaków, ale mi się bardzo podoba, ma dużą pamięć wewnętrzną(ok. 150MB) i jest łatwy w obsłudze.