Tani skuter

Na przykład u mnie jest tak, że dla całego Nowego Sącza jest osobne miejsce do rejestracji, natomiast całe okolice, powita Nowy Sącz rejestruje skuter w starostwie powiatowym, także się dowiedz, jeśli mieszkasz poza Gdynią gdzie musisz zarejestrować.

Jestem zameldowany w Gdyni, więc rejestruję w Gdyni:D A mieszkam 15 minut od Gdańska

Aha ;)

Jeszcze jedno, bo znalazłem wniosek o zarejestrowanie pojazdu. CZy zawsze jest tak, że dostaję tymczasową rejestrację na miesiąc i po miesiącu dostaję tę właściwą, czy muszę robić coś dodatkowo? (we wniosku jest możliwosć wyboru, czy ma to być rejestracja właściwa czy tymczasowa)

I znów troszkę pospamuję - dostałem ofertę Peugeot Speedake

95r 18k przebiegu

wada to linka licznika do wymiany a tak to 100%sprawny

zmieniana opona na przód michaelin
nowy akumulator centra
nowy filtr paliwa,i założony nowy czujnik stopu
pas napędowy dayco
w silniku nic nie grzebane,full seria ma bdb osiągi i bdb pracuje

Myślę, że za 1500 zł z przesyłką do mnie. Z tym, że włąściciel zabronił mi pokazać Wam zdjęcia, co jest dosyć podejrzane:D
Warto próbować z tym, czy dalej zostać przy chińczyku?

Według mnie jest większy przebieg. Kto po 18 tysiącach zmienia oponę... Skoro nie pozwolił dać zdjęć to tym bardziej coś podejrzane...

Rozumiem,że chcesz go kupić na odległość nawet go nie oglądając osobiście ? Możesz w ten sposób wpakować się w niezłe bagno.Skuterek ma swoje lata i swój przebieg nie wiadomo czy nie jest skatowany.A z tymi zdjęciami to rzeczywiście podejrzane :)

PS:Możesz je pokazać ,co ryzykujesz :D

Far tą ofertę ominął bym szerokim łukiem. 1500 za 16 -to letni skuter... Z przebiegiem zaniżonym. Pewnie właściciel chciał licznik przekręcić i ukręcił linkę... Jak zabrania pokazywać zdjęcia to powiedz mu żeby się w pompkę cmoknął. Wolałbym kupić za tą cenę 5-6 letniego Kymkacza jakiegoś niż 16-to letnie padło co się będzie sypać. Pozdrawiam.

TERMIT_PL napisał:

PS:Możesz je pokazać ,co ryzykujesz :D

Jak to co? Jeśli by się okazało, że gość by sprawdził tą stronę to mógł by go choćby podać do sądu za łamanie praw autorskich. Zdjęcia nie są jego własnością, więc nie może ich wstawiać tym bardziej, że gość ma udowodnione, że do niego pisał i nie dostał pozwolenia... Zastanów się, w internecie nikt nie jest anonimowy...

PS: Na odległość to sobie można skarpetki kupić a nie skuter... Dziwię Ci się, że w ogóle się taką ofertą interesujesz... Powinieneś jechać i oglądać.

PS2: Ewentualnie za 1500 kupisz nowego chinola.

Dlatego na odległość, że skuter jest 300 km ode mnie:). Ale macie rację, też o tym myślałem, ale wolałem się upewnić czy nie warto zaryzykować;). I dzieki, że jesteście bardzo pomocni przy wyborze.

Powiedzcie mi jeszcze w jaki sposób dodać kogoś do znajomych, bo nie do końca ogarniam;>

hahaha chłopie, szukaj skutera w odległości do 50 km od siebie, nie dalej ;D

Wchodzisz w czyjś profil i pod awatarem masz opcję dodaj do znajomych i klikasz to.

Rzeczywiście:) Nie zauważyłem wcześniej.
Ogólnie to oferta sama przyszła, ja jej nie szukałem;).

Co do sądu - nie wydaje mi się, żeby ktoś mnie po sądach ciągał o 4 zdjęcia, jednak nie będę wrzucał fot na forum.

jak to jest na allegro/otomoto to daj linka i będzie po kłopocie

Far, z tym sądem podałem tylko przykład ;D No nie ma co daleko szukać ;) Może się czasem pod nosem okazja trafić ;)

Jasne, że nie:D. Dlatego też nie mogę dać Wam zdjęć, po prostu dostałem PM na innym forum z ofertą sprzedaży;).

Ale ok, zostanę przy chińczyku:).
A powie mi ktoś jak to jest z rejestracją? Czy gdy wypełnię jeden wniosek o zarejestrowanie pojazdu, to automatycznie dostaję tymczasowe papiery, czy muszę wypełniać dwa wnioski?

jeden.

Far wrzuć linka do tego skutera.Nikt za to Cię ścigał nie będzie.

A to nie ważne, kupię tego Routera (jeśli będą)
Zobaczymy co się wydarzy ;>

Będzie chodził ;) Spokojnie, jak tylko do małych potrzeb to nie ma co się zastanawiać za te pieniądze.