Tani skuter

mi do schowka mieści się netbook 13,3 cala, do kuferka mieści się z torbą. Można też na haku powiesić...

Są różne sposoby ;) Ostatnio wiozłem 2 wody mineralne w bagażniku, dwa masła, i jeszcze chleb mi się nie zmieścił do bagażnika, bo pełno swoich gratów tam miałem do go między kolanami ;D

A w salonach znajdę jakieś skutery w podobnej cenie, którą szukam, czy w salonach tylko droższe?:D

Zależy gdzie pójdziesz ;P
Na przykład w zippie mógłbyś zapytać, bo u mnie mieście w salonie zipp'a ten najtańszy kosztuje 1600zł ;) Chyba to zipp basic, z tego co się orientuje ;)

Rozmawiałem przez telefon z kobietą z salonu Zippa i mówi, że od 3 tys się zaczynają skutery.

http://moto.allegro.pl/wielka-wyprzedaz-skute-star-i1735401896.html
ten pan mówi że za 1600 sprzeda (nie opłaca mi się, musiałbym dojechać te 80 km, wolę kupić w Tesco, które jest 10 min od mojego domu za 1500)

Był jeszcze jeden salon, ale od niedawna jest nieczynny :(
Pozostaje chyba Router Bassa:D

Wiesz co, możliwe, widocznie mają tylko z 2011 roku, bo za 1600zł to jest w moim mieście, tylko, że rocznik starszy, chyba 2009 no ale nowy ;) Możliwe to jest że nie mają ;)

Za 2 tyg się okaże, czy Router wejdzie w moje posiadanie :D
I tak jak mówiłem, jeśli mi się spodoba, to za rok kupię nowy, na studia będzie wygodnie dojeżdżać xD

No, powiem, że bardzo skutery wciągają ;) Bardzo fajna pasja ;)

Domyślam się:) Jeszcze nic nie jest pewne, zobaczymy co się wydarzy;d
Najgorsze jest to, że po rejestrację będę musiał jechać do innego miasta:( Ale dam radę xD.

Pewnie, tylko jak Ty chcesz jechać na nie zarejestrowanym skuterze jechać? Jak by Cię złapali to trochę przekichane ;/ Najlepiej pojechać samochodem albo jakimś środkiem transportu, a jak się wróci to się przykręci.

Hehe pamiętam taką sytuację, jak kiedyś z HugoBossem trafiliśmy na wypadek. Zatrzymaliśmy się na moment. Była oczywiście policja. Przejeżdżał tamtędy jakiś skuter bez rejestracji. No i został zatrzymany hehehe miał chłopak pecha...

Nie, nie, ja sobie pociągiem pojadę:D. Po prostu sobie narzekam.
Rozumiem, że rejestracje tymczasową dostaję z miejsca, a po miesiącu przychodzi blacha, tak? Czy jak to jest?

blachę od razu dostajesz wraz z tymczasowym dowodem, po miesiącu zmieniasz go na normalny dowód rejestracyjny.

A, rozumiem:D.
A ten dowód wysyłają pocztą, czy znów muszę zapieprzać do urzędu?

Musisz zapieprzać. Ale przynajmniej masz pretekst by się przejechać. ;D

W sumie 40 km w jedną stronę to nie tak źle. Tylko ciekawe czy trafię oO xD Jakoś może dam radę:D

Na początku dają blachy i dowód tymczasowy ;) Musisz w tym dniu od razu ubezpieczyć skuter. Umawiasz się na datę w przyszłym miesiącu, w tym samym dniu i przyjeżdżasz i już odbierasz stały tzw. twardy dowód rejestracyjny ;)

Spoko, chyba dam sobie radę:D.
A dużo papierów trzeba wypełniać żeby zarejestrować i ubezpieczyć, czy mało czasu to zajmuje?

To znaczy papierów do wypełniania nie ma dużo. Tam dajesz to w starostwie, czy gdzie to tam masz, to dajesz to co dostałeś ze skuterem.

W Gdyni będę się rejestrował, więc w urzędzie miasta:D.
Od razu sobie papiery w domu wypełnię, żeby w urzędzie sie nie bawić. Tylko teraz mieć nadzieję, że uda m isię ten skuter kupić<3