Sztuki walki...

Celuj w punkty xD

splot sloneczny, slinianki, oczy itp :stuck_out_tongue:

Ja chodziłem 10 lat na Oyama Karate po 3 miesiącach już były walki i od łepka latałem na zawody itp co miesiąc :slight_smile: I nie wiem co wy myślicie, że karate jest “słabe” ale jak tak ktoś sądzi to chyba się naoglądał jakiś filmów na Polsacie albo Jetixie :slight_smile: Niech każdy kto nie widział karate pójdzie na trening Oyama np. tylko nie jakieś dziki rodem z Kung Fu xD Normalne walki, na zawodach nie żadne punktowanie, albo niby, że słabo biją ? To jest oczernianie :stuck_out_tongue: Jeżeli umiesz mocno kopać kopiesz mocno, sam widziałem jak pękają nogi od kopnięć czy ręce, stąd na takich zawodach karetka. A w wysokich kopnięciach nie liczy się rozciągnięcie tylko dobra technika, ułożenie bioder i ruch jaki wykonujesz całym ciałem :slight_smile: Teraz jestem na Kick Boxingu bo mam bliżej ze szkoły i jadę tak samo takich kozaków i jest o wiele łatwiej :sunglasses: Byłem na treningach, seminariach BJJ, JJ, Capoeirze, Boxu i MMA. I mogę śmiało powiedzieć, że sporty jak Karate czy Kick są najlepsze. A na ulicy jak ktoś mi wyskoczy z BJJ albo JJ to na treningach technicznych są obrony różne więc nic nowego nie zaskoczy :slight_smile:

czyli mam rozumieć ze jesteś kooozak :?: :stuck_out_tongue:
aha i żadne kopnięcie nie porównuje się z wejściem z kolanka muay thai oglądałem filmik i wejście przez mistrza z kolanka w klatę to tak jak by wywalić autem przy 50km/h w betonową ścianę
Pokazywali tam kopy karate,tkd ird. i najgorzej wypadło chyba karate a na 2 było tkd :roll:

Adverion napisał:

ejście przez mistrza z kolanka

I tyle w tym temacie ;]

no owszem mistrza … no ale ci od tkd i karate itd. to tam też chyba byli mistrzowie jacyś lub na najwyższych szczebelkach wiem że koleś od tkd miał czarny pas czyli najlepszy

w tkd czarnych jest dziewięć :smiley:

Masz zaproszenie na trening do Łęczycy, oni na okrągło mają elementy do walki. Pójdź zobacz, spróbuj. Żebyś nie żałował. i napisz do mnie na gadu :stuck_out_tongue:

Carmen napisał:

Masz zaproszenie na trening do Łęczycy, oni na okrągło mają elementy do walki. Pójdź zobacz, spróbuj. Żebyś nie żałował. i napisz do mnie na gadu :P

Jak mam zaproszenie ? ja go nigdzie nie widzę :mrgreen:
Nie mam twojego gg bo lista się wykasowała po formacie a na tym kopie to juz w ogóle :mrgreen: