Celuj w punkty xD
splot sloneczny, slinianki, oczy itp
Ja chodziłem 10 lat na Oyama Karate po 3 miesiącach już były walki i od łepka latałem na zawody itp co miesiąc I nie wiem co wy myślicie, że karate jest “słabe” ale jak tak ktoś sądzi to chyba się naoglądał jakiś filmów na Polsacie albo Jetixie
Niech każdy kto nie widział karate pójdzie na trening Oyama np. tylko nie jakieś dziki rodem z Kung Fu xD Normalne walki, na zawodach nie żadne punktowanie, albo niby, że słabo biją ? To jest oczernianie
Jeżeli umiesz mocno kopać kopiesz mocno, sam widziałem jak pękają nogi od kopnięć czy ręce, stąd na takich zawodach karetka. A w wysokich kopnięciach nie liczy się rozciągnięcie tylko dobra technika, ułożenie bioder i ruch jaki wykonujesz całym ciałem
Teraz jestem na Kick Boxingu bo mam bliżej ze szkoły i jadę tak samo takich kozaków i jest o wiele łatwiej
Byłem na treningach, seminariach BJJ, JJ, Capoeirze, Boxu i MMA. I mogę śmiało powiedzieć, że sporty jak Karate czy Kick są najlepsze. A na ulicy jak ktoś mi wyskoczy z BJJ albo JJ to na treningach technicznych są obrony różne więc nic nowego nie zaskoczy
czyli mam rozumieć ze jesteś kooozak :?:
aha i żadne kopnięcie nie porównuje się z wejściem z kolanka muay thai oglądałem filmik i wejście przez mistrza z kolanka w klatę to tak jak by wywalić autem przy 50km/h w betonową ścianę
Pokazywali tam kopy karate,tkd ird. i najgorzej wypadło chyba karate a na 2 było tkd :roll:
Adverion napisał:
ejście przez mistrza z kolanka
I tyle w tym temacie ;]
no owszem mistrza … no ale ci od tkd i karate itd. to tam też chyba byli mistrzowie jacyś lub na najwyższych szczebelkach wiem że koleś od tkd miał czarny pas czyli najlepszy
w tkd czarnych jest dziewięć
Masz zaproszenie na trening do Łęczycy, oni na okrągło mają elementy do walki. Pójdź zobacz, spróbuj. Żebyś nie żałował. i napisz do mnie na gadu
Carmen napisał:
Masz zaproszenie na trening do Łęczycy, oni na okrągło mają elementy do walki. Pójdź zobacz, spróbuj. Żebyś nie żałował. i napisz do mnie na gadu :P
Jak mam zaproszenie ? ja go nigdzie nie widzę :mrgreen:
Nie mam twojego gg bo lista się wykasowała po formacie a na tym kopie to juz w ogóle :mrgreen: