Wodzu !!! mobilem to już nie ta frajda , kuchenkę i jakiś czajor ja biorę i jednego grilla - reszta do innych należy :-))
To tylko propozycja....
Sa tam gniazdka elektryczne na drzewach,najblizszy wiekszy sklep 10km,na miejscu trzeba miec gotowke bo nie ma bankomatu i tylko jeden sklep przyjmuje platnosci karta.
Ja wakacje mam z gorki. Urlop juz zaplanowany mam na myski termin. Od 22 lipca a z do 2 sieorbia dwa tyg laby wiexc sielpia jest na topie. Wszystko w sumie nam tylko zestaw naczyn turystycznych. I gotowy. :)
Ja czekam na wypłatke i muszę zakupić parę rzeczy w każdym razem z bestią pomału szykujemy się na wylot. W końcu lecimy w "gości" :)
A jak tam są gniazdka elektryczne to może ja zabiorę kocher elektryczny
co wy na to?
bierz wsio co się na odkurzacz zmieści
No i chyba tak zrobię nie wiadomo co może się przydać :)
Panie i Panowie - jaką pogodę przewidujecie na zlocik? Bo patrząc na dzisiejszą to zonk totalny....
Ja mam takie dane:
Niestety, lipiec będzie mokry. Tylko początek miesiąca powita nas cieplejszym i suchym powietrzem. W pierwszej połowie lipca opady w normie, później nie będzie już tak dobrze. W ostatnich tygodniach miesiąca we znaki dadzą się nam gwałtowne deszcze oraz popołudniowe i wieczorne burze. Jedyna pociecha to temperatura. Będzie lepiej niż w czerwcu: najcieplej na zachodzie i południu kraju. Tam może być nawet 35 stopni.
Musimy być optymistami "BĘDZIE DOBRZE" a z drugiej strony każdy wie że te prognozy są nie pewne :)) i ta myśl mnie pociesza :)
SIELPIA.
Aktualizacja info dla Grupy Śląskiej:
Planowany termin spotkania: 26,27,28 lipiec.
Grupa Śląska wyjazd 26 lipca około godziny 16.
Proponuję zbiórkę wszystkich chętnych pod UM Bytom - 15.30.
Po dojechaniu do Sielpi rozłożenie namiotów i spotkanie integracyjne z grupą Mazowiecka przy grillu i czymś mocniejszym :) 27 lipiec - pobudka o 11 :) , leżakowanie, zwiedzanie Sielpi i terenów przyległych. Wieczorem spotkanie pointegracyjne przy piwku :)
28 lipiec - około 15 powrót do domu. Oczywiście osoby pełnoletnie :)
Co do trasy to myślę że taka może być:
Długość trasy - 172 km. Jedziemy przez: Siewierz, Zawiercie, Szczekociny, Włoszczowa, Łopuszno, Radoszyce.
Trasa pod linkiem: http://kredyty24h.net.pl/mapa.html
I to mi się podoba same konkrety :)
młody mnie męczy żeby zabrać go ze sobą, Ktoś w Toszku wspominał że ma córkę w wieku młodego tylko nie pamiętam kto ? Może ją zabierze też?
" 27 lipiec - pobudka o 11 :) , leżakowanie, zwiedzanie Sielpi "
wnoszę poprawkę do tego punktu w brzmieniu:
27 lipiec - pobudka o .........., leżakowanie, leżakowanie, leżakowanie, wyjazd po "świeże i zimne"...............
edit:
proponuje korekcję trasy, tj, spotkania początkowego
M1 Czeladź parking przy Praktikerze
trasa przez GD, potem na Zawiercie,
Będzie krócej.
R2_D2 napisał:
" 27 lipiec - pobudka o 11 :) , leżakowanie, zwiedzanie Sielpi "
wnoszę poprawkę do tego punktu w brzmieniu:
27 lipiec - pobudka o .........., leżakowanie, leżakowanie, leżakowanie, wyjazd po "świeże i zimne"...............
zgadzam się , ale ta pobudka o 11 to przekręt , a co jak wcześniej zacznie suszyć ? - pobudka o 7 i jazda po świeże i zimne , potem wuszt a dalej wesołe kolędy .
O 7? u mnie nie chodzi zegarek o tej porze... hehe
Będzie krócej.
R2_D2 napisał:
Będzie krócej.
Korekta trasy przyjęta :) Spotykamy się o 15.30 na parkingu przy Praktikerze (M1 Czeladź) i już punktu startowego nie zmieniamy.
zedytowane miejsce staru i stras zmiejszona o blisko 20km
https://mapy.google.pl/maps?saddr=Handlowa,+Czelad%C5%BA&daddr=zawiercie+to:w%C5%82oszczowa+to:Sielpia+Ma%C5%82a&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.353347,19.212685&spn=0.159474,0.445976&sll=50.302828,19.10471&sspn=0.079822,0.222988&geocode=FQ3F_wId2YIjASkVjWtT8tAWRzErNKGEqLw7HQ%3BFb9hAgMdMkYoASmJTzTR_yIXRzHFFs_8BKZWjw%3BFRLyBwMd6K4wASmxd_FFUGQXRzGsUiGeSwVeMA%3BFQf0CwMdubE2ASmftJwRZc4ZRzH9mKIQ0dhtUg&oq=Handlowa&dirflg=ht&mra=ls&t=m&z=12
Można też przez Dąbrowę G, Pogorię, Ząbkowice, Chruszczobród, Zawiercie, a dalej to już tak samo. Kilometrowo to prazie to samo co przez Siewierz.
R2_D2 napisał:
Można też przez Dąbrowę G, Pogorię, Ząbkowice, Chruszczobród, Zawiercie, a dalej to już tak samo. Kilometrowo to prawie to samo co przez Siewierz.
chopy podejmijcie jakąś decyzje bo chce wszystko umieścić na stronie.