Sportowy tłumik a policjanci.

a ja wam powiem że oni nie są tacy tępi jak wam się wydaje , może na jakiś małych wsiach, jak dla mnie to oni wiedzą co jest grane , tylko że sami wiedzą ze huj by ich strzelił gdyby mieli jeździć 45km/h

Debek napisał:

tak skończyło się na tym że zabrali mi dowód ponieważ, kierunki mi nie mrygały i że miałem licznik rowerowy zamiast normalnego.

nie mogli ci zabrac
motorower nie musi mieć kierunkowskazów
i jeśli licznik miał homologiacje to jest dopuszczony do ruchu ;)

kalin309 napisał:

Debek napisał:

tak skończyło się na tym że zabrali mi dowód ponieważ, kierunki mi nie mrygały i że miałem licznik rowerowy zamiast normalnego.

nie mogli ci zabrac
motorower nie musi mieć kierunkowskazów
i jeśli licznik miał homologiacje to jest dopuszczony do ruchu ;)

racja, ale licznik nie musi mieć homologacji, tylko abys jechał te 45km/h

licnzika nie musisz mieć wcale.

a kierunki jeśli juz masz zalozone to musza dzialac.
jeśli nei dzialaja to muszę byc zakryte/zaklejone.

wiec po prostu miales pojebanych policjantow.

ja tam raz mialem kontrole i gosciu do mnie juz po wszystkim takie cos:

a tak poza protokolem to ile to idzie, a ja ze pod stowke potrafi dojsc, a on no to niezle, niezle. i tyle :wink: zalezy od policjanta.

autem juz 2 razy mnie zatrzymali i dwa razy chcieli dowalic 300 zl i 6 pkt i raz dostalem 100 i 4 pkt a drugi raz 50 zl i 0 pkt :wink: wystarczy dobrze gadac i się nie cwaniaczyc :wink:

Kruczek nigdy się nie mówi ile skuter naprawdę idzie bo mogli Cie podpuścić .

Jechałem raz koło kontroli z 70km/h Roxem, nie wiedziałem, ze stoją, bo się zagapiłem, potem patrzę zwalniam, a oni już do mnie miećrzą i … nic ;>

U mnie teraz jak mają te nowe radiowozy to jeżdżą częściej niż stoją… pół roku nie widziałem kontroli, za to często ich mijam.

@topic
Mnie raz złapali a nie miałem karty motorowej, kolega też nie i na dodatek jechał bez kasku (przez to nas zatrzymali). Kolega miał do domu odprowadzić swojego Panów Policjanów [;S], ja tak samo i nic nie zrobili. Powiedzieli jedynie, żebym nie jeździł póki nie mam uprawnień. Ja miałem skuter zarejestrowany, a kolega nie, jemu też nic nie zrobili.
Zależy jak się trafi :sunglasses:

rafal93 napisał:

Kruczek nigdy się nie mówi ile skuter naprawdę idzie bo mogli Cie podpuścić .

niee potem i tak ci nie udowodnią że to mówiłes

oni wiedzą że skutery z blokadami są jak dziewice- jest ich coraz mniej ;-)

Czytaj co napisałem rafał.
POlicjant powiedział: a tak POZA PROTOKOŁEM to ile to idzie ?
Wiec normalnie moglem mu powiedziec skoro nsię pyta jak czlowiek a nie jak sluzbista.
poza tym predkosc musza mi udowodnic, a wszystkiego co powiedzialem mogę się wyprzec bo jest moje slowo przeciwko jego slowu, bo gadalismy w 4 oczy bo drugi policjant się zajmowal jakimis gosciami ktorzy jechali zaraz za mna co się okazalo pozniej po pijaku :smiley:

Kiedyś z kolegą staliśmy na poboczu i gadaliśmy, a już miałem jechać dałem kierunek a tu na jeden raz policjant zajechał mi drogę i stoi, odsunął szybę i się pyta: Karta jestą ja powiedziałem że jest on jeszcze raz Karta jestą ja jest on na pewno? tak pokazać? On się zapytał tylko jak się nazywam to ja się przedstawiłem i powiedział: aha to jedź ostrożnie szerokiej drogi :smiley:

Nawet z radiowozu nie wysiadał :wink:

A ja mam spoko:) znaczy u mnie w mieście, znam panów policjantó jestem na ty mi cześć pokazują jak jade… naet przy 80-100:)

Przez moja glupote,3 lata temu pojechalem w nocy z kolega,mialem 17 lat a on chyba 25 i bez kasku,ja mialem zalozony.Byla noc(po 24)ale zlapali nas, wiadomo bez kasku jechal i na dodatek mowi ze nie mam 18 lat wiec nie mogę wozic. Powiedzialem ze to 1 raz, ze więcej nie bede itp i puscil mnie,pouczyl jedynie.Za to autem niedawno chcialem przycwaniaczyc i skrocic droge tzn pojechalem wzdluz przejścia oraz pod prad, patrze paly i zatrzymali,mowi to 250zl i 5pkt karnych za jazde pod prad i 250zl i 5pkt za pasy, ja mowie ze mandatu nigdy nie mialem i ze moze pan spusci trochę to on ze mam sobie wybrać przewinienie :wink: . Szkoda bylo 250zl ale coz za glupote się placi :slight_smile: .

bartek4334 napisał:

W niemczech mają jakieś ustrojstwa w bagażniku, wyciągają i sprawdzają ile twój skuterek poleci.A to, że masz zdjęte blokady to się nie dowiedzą bo przeciesz chyba nie będą zaglądać do wariatora.

Kolego, już nie tylko w niemczech. u mnie w powiecie już się dawno w takie coś psy wyposarzyły... i mam problem, bo mój ścigacz leci 100km/h :-/

Speed Hunter napisał:

bartek4334 napisał:

W niemczech mają jakieś ustrojstwa w bagażniku, wyciągają i sprawdzają ile twój skuterek poleci.A to, że masz zdjęte blokady to się nie dowiedzą bo przeciesz chyba nie będą zaglądać do wariatora.

Kolego, już nie tylko w niemczech. u mnie w powiecie już się dawno w takie coś psy wyposarzyły... i mam problem, bo mój ścigacz leci 100km/h :-/

no ty to ale masz problem no ja pie rdole... to wez wywal zebatki od 4, 5 i 6 biegu i juz nie będzie jechal 100 tylko 50... looool